Tak vidím, že vysvěttení výčtu zboží ve snížené sazbě DPH jste se od ministra dopravy p. Bajky nedočkal, tak jej zkusím zaskočit.
Takže pokud jde o mléko - nejsou do nižší sazby uvedeny mléčné výrobky, protože se ze základní suroviny dají snadno vyrobit. Jen přiměřeně dlouhým skladováním mléko zkysne a už se můžeme radovat z podmáslí, kde je už jen s trochou zručnosti krok k získání tvarohu, sýru či másla. Jsme si ve vládě vědomi, že né každému zůstaly recepty a pracovní postupy např. po babičce, proto připravujeme s veřejnoprávávní televizí nový vědeckopopulární pořad "Zdravá vařečka".
Další zmiňovanou potravinou byl chléb, zde bych byl velice opatrný při vysvětlování zda je lepší bílý, nebo černý, to bychom mohli zabřednout na příliš tenký led. V každém případě vhodným dlouhodobým skladováním řekněme tedy toho bílého chleba, dochází na povrchu zmiňované potraviny k bílému až nazelenalému povlaku, tedy k tvorbě penicilínu. Zde je nutné zdůraznit, že to má úzkou návaznost na námi připravovanou zdravotní reformu. Je zde ale třeba vyřešit malý problém s ministrem financí, který trvá na tom, že takto zhodnocený bochník chleba je mutné zatížit 30 korunovým poplatkem, kterým budou kompemzovány nižší tržny lékárníkům.
No a poslední, čemu jste nerozuměl pane Prouza bylo ovoce, nebo zelelnina. Zde je vysvětlení snadné. Ovoce jak známo, obsahuje ve většině případů větší množství glukózy, tedy cukru. Opět vhodným skladováním ve vhodné nádově a přiměřené teplotě dochází v těchto nebezpečných potravinách ke kvašení, a tím pádem i k přeměně oné glukózy na olkohol, a to je vám takové svinstvo, že byste měl kolikrát slyšet mojí paní, a věřte mi, ani byste se toho nedotkl.
Tyto informace Vám zdarma poskytla OSVČ
Váš Zedník První a Poslední