MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (39)
 
určitě přečíst (9) 10.09.22 19:06  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247793)

Kevlare necvakej si furt to určitě přečíst :-))))

Američanům už jejich politika přináší skvělé ovoce. --- Po té, co doslova rozmetali spolupráci mezi Německem a Ruskem (s tím, že na 110% využili slabosti neprůrazného německého kancléře) a tím dostali Německo výrazně do závislosti na USA (protože USA mají pod palcem LNG a nepřímo i ropu a LNG z blízkého východu)... tak okamžitě kujou železo rychle dál, dokud je žhavé - Německo oznámilo, že chystá razantní omezení obchodních styků s Čínou (přičemž Čína byla pro Němce doposud doslova svatým grálem byznysu) - a je jasné, že k této zásadní změně kursu Německa (a to přesto, že to může vážně poškodit Německé zájmy) donutily USA, které teď evidentně tvrdou rukou dirigují skoro celou Evropu včetně ČR..., což jenom ještě více potvrzuje, že konflikt na Ukrajině byl vyvolán zcela cíleně jako záminka pro spuštění dlouho připravovaného plánu, o kterém hovořili američtí politologové už někdy od roku 2010... Jestli tohle bude mít nějakého vítěze, tak jenom jednoho: USA...nebo Čína. Jestli tohle někdo přežije se vztyčenou hlavou (byť třeba se ztrátami, ale pořád silný) - tak to bude Rusko.... a pak Austrálie, Japonsko, Kanada... tedy vše, co je od Evropy v bezpečné vzdálenosti. Zbytek aktérů toho velkolepého "boje za demokracii" (tedy EU a Ukrajina) skončí v poli poražených (případně poražených na hlavu).

Zapaluje tohle vůbec české vládě?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (8) 10.09.22 20:14  Kevlar  (240307)

Kevlare necvakej si furt to určitě přečíst :-))))

A teď něco trochu skutečně konstruktivního:

Zase nás Rusové všechny trumfli!

Stali se největšími dodavateli vojenské techniky na Ukrajinu!

"O tomhle taktickém ústupu se bude jednou vyučovat. Za poslední tři dny padlo údajně do rukou UA armádě: 7 000 russáckých vojáků (zajatci), 457 tanků, 1 380 obrněných vozidel, 54 děl a houfnic, 20 systémů protivzdušné obrany + nějaká munice... To je přeskupení sil jako řemen."

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1568654939186147328

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (8)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (28) 10.09.22 12:32  Kevlar  (240307)

Kremlouši taky to sledujete

jak rusáčci drsně dostávají na budku? Nádherná podívaná. Mám dojem, že dokonce i ukrajinská armáda je zaskočena, zejména tím obrovským množstvím zajatců, které sbírá kudy zrovna jde a kterých naustále přibývá. Prý se k nim Ukrajinci chovají slušně a dávají jim dobře najít aby se to rozkřiklo a také i ostatní ruští bojovníci se ochotně bez boje vzdávali. :)

Jsem velmi zvědavej jak se bude situace vyvíjet až v říjnu v USA vstoupí v platnost nový zákon "Lend-Lease" - zákon o půjčce a pronájmu. Tento zákon by totiž měl přinést velmi razantní zvýšení dodávek moderních těžkých zbraní - vč. např. i letadel A-10 a F-16 na kterých se už nějakou dobu v USA školí ukrajinští piloti. Jak se ale situace zatím vyvíjí, možná ukrajinská armáda ani žádné další větší dodávky nakonec nebude potřebovat. :)

Je vidět, že ruští vojáci nejsou zrovna přemotivovaní v tom aby nasazovali život při okupaci cizí země, zvlášť když to dělají jen kvůli penězům. :)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (28)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 10.09.22 18:22  Janko  (247006)

Výborně! Držím jim palce

Doufám, že po tom velkém vítězství které dozajista přijde, od nás do jednoho zmizí a rychle odtáhnou do ty svý prd.., odkud k nám přitáhli.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (51) 09.09.22 15:18  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247766)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

Sledujeme v přímém přenosu kulminaci idiotizmu a amatérštiny... Státní obchodník? To je další koryto, nic víc. Co vyřeší takový nový ouřada? NIC. Bude nakupovat elektřinu za cenu, která bude pro všechny v tu chvíli stejná. Jen duchem mdlý volič ODS si bude myslet, že se tím něco vyřeší. A helemese, náš ministr z cechu elektrikářů klidně vyhlásí, že cena se bude blížit ceně pro domácnosti... To už jsme jak ve Venezuele? Někdo bude mít elektřinu levnou a někdo darhou? A kdo bude mít tu levnou? Čím si to zaslouží? Daňoví poplatníci jim to vykompenzují, nebo jak ??? Takže na řadě jsou bohémští umělci, kulturní obec, filmaři, vysílací stanice... ti všichni chtějí vysílat, hrát a bavit se. Daňový poplatník to zaplatí??? Tahle vláda patří do vězení, protože právě jejich ministři v čele s mluvkou Fialou jsou bezpečnostním rizikem. Jsou to oni, kdo vyprovokuje revoltu obyvatelstva.

Dosavadní doporučení: přečíst (51)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (9) 10.09.22 10:32  Jirka94535  (222104)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

Vyjádřím se pouze k "Jen duchem mdlý volič ODS si bude myslet, že se tím něco vyřeší." Skutečný pravicový volič už ODS volit nebude, ta strana se posunula na krajní levici. Takže za duchem mdlé bych označil pouze ty, kteří budou volit znovu. Mám takový dojem, doufám a přeji si, aby jich bylo minimum, nejlépe 0 a ODS v následujících volbách totálně propadla jako výstraha pro všechny, kdo po volbách změní předvolební program ve zmuchlaný cár papíru.
Otázkou je, koho má pravicově smýšlející člověk ( který se snaží postarat sám o sebe a svou rodinu, nikde nežebrá sociální dávky, šetří na horší časy, investuje ušetřené, atd.) volit.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 10.09.22 20:22  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (244232)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

... jsi tragéd. ODS se nalézá v nejtěžím prostředí energetického a inflačního oka hurikánu. To nemá pravolevé řešení. Žádné opravdu dobré řešení není na horizontu. Řešení jsou jen špatná a ještě horší.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (19) 10.09.22 12:00  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247793)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

Položil jste dobrou otázku - koho? Já si kladu podobnou otázku - kolik je u nás opravdu pravicově myslících voličů? Mám neblahý pocit, že pojem "pravicový" se už tak nějak vypařil z lidského povědomí. Dnes ho nahrazuje slovo "empatie". Ale k vaší otázce - nejblíže mají k pravici tzv. "vlastenecké strany". Brrrr, bohužel to slovo "vlastenecký" je už totálně zprofanované a noví Evropané tímhle pojmem viditelně opovrhují. Jako že je to už stereotyp a přežitek. Mýlí se. To že se někdo hlásí ke svému národu neznamená, že je levičák. Vždy si vzpomenu na pana Baťu. To byl ryzí pravicový podnikatel a přitom si své dělníky velmi považoval a staral se o ně. Vždyť právě levičákům ležel nejvíc v žaludku. Baťovi zaměstnanci byli stejně jako on velcí vlastenci a všichni společně pracovali pro blaho národa a vlasti. Bohužel, dnešní sebranka liberálů a lokajů západu tyhle tradice převálcovala. S povědomím národa - voličů je to špatné. Jde to z kopce. Sám se cítím být pravičákem a přitom mám úctu k Rusku. Liberální neonacistická Ukrajina je u mě odepsaná. Rusko prosperuje a posiluje. Protože si Rusové posilují vlastenectví. To má pro zemi velký význam. Ideologii nenávisti sem netahám. Stručně by se dalo říct, že pravicový politik je ten osvícený, který upřednostňuje obchod se všemi rovnocenně a levicový politik vymýšlí sankce (dotace, kolektivizmus, evropanství...) Svět se postavil na hlavu - heslo "Kdo nepracuje ať nejí" je ryze pravicové. A kdo to heslo dnes prosazuje? Stačí hádat jednou :-)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 10.09.22 18:01  Kevlar  (240307)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

"...Liberální neonacistická Ukrajina...." - božínku, to je ale pitomé žvanění. :)

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 10.09.22 18:44  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (247793)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

A co je na tom spojení divného vašnosta? Že je Ukrajina zasažena nacizmem je známá věc a že tam liberálové prosazují své zájmy taktéž. Ty dva pojmy si neodporují. Neposlouchej už tu ČT tolik :-)))

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 10.09.22 20:24  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (244232)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

... proruská dutohlávka Pijack.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 10.09.22 17:24  horal  (240894)

Vždyť je elektrikář a elektrikáři elektřině rozumí :-)))

MOC pěkně napsané.Podepisuju se pod to.Pijacku,jsi u me velmi rozumny chlap.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (27) 09.09.22 12:12  Radek Křipal  (247752)

Mimořádná daň

Vláda uvažuje, že mimořádnou daň z nepřiměřeného zisku zavede až v roce 2023. Proč až za rok. Protože si banky a energetici na občanech nejvíce vydělali v roce 2022 a to jim přece nechce vláda vzít. V roce 2023 už bude situace jiná a ledacos půjde skrýt. Nyní se určitě hledá zdůvodnění proč to v roce 2022 nejde udělat. Občané máte pocit, že stát jsme my?

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (27)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 10.09.22 00:46  vlastimil  (240414)

Mimořádná daň

Já mám docela výrazný názor, co jste vy. Bohužel, kdybych ho zveřejnil, asi by mne blokli. Měl byste raději sledovat Haló noviny, tam najdete názory, jaké souzní s těmi vašimi.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (20) 09.09.22 12:24  Jarek  jaroslav.zemcikzavinacemail.cz  (247743)

Mimořádná daň

Když pominu to, že sektorová daň je sama o sobě nesmysl a víc uškodí než pomůže, tak zákony nemají zpětnou platnost a právě proto je problematické, neli dokonce nemožné udělat v tuto chvíli zákon, který by platil zpětně od 1.1.2022. Nebo vy jste už někdy viděl zákon, který by platil dřív než je vyhlášen?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 10.09.22 18:49  PJPrince  (245714)

Mimořádná daň

Máte pravdu, ale v obecné rovině jsou retroaktivně působící právní normy možné. Nejsem právník, ale z ekonomky si pamatuji minimálně možnost měnit zpětně zákony zločinného zřízení, tj. třeba zabavování majetku po 48. apod. Tak třeba vláda vyhlásí, že nízké daně pro některé firmy byly aktem zločinného Babišova zřízení a už to půjde :-) Je to vtip, ale v případě této vlády už bych se nedivil asi ničemu...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 09.09.22 10:56  ASD  (242772)

A co tak

Jako majoritní vlastník říci ČEZu že nebude prodávat EE v ČR za ceny dle Lipska ale za ceny úplně jiné. ČEZ sice nevydělá ale lidé a firmy nebudou muset trnout na kolik je přijde EE. Proč něco dělat jednoduše...

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (13) 09.09.22 12:22  Expert  (242273)

A co tak

Je to mnohem složitější problematika a odchod z Lipské burzy je nesmysl. Bez shody na úrovni Evropské unie k něčemu takovému nemůže dojít, právě proto jsou v dnešní době jednání v Bruselu tak důležitá.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 09.09.22 15:40  Aleš Teplý  (245810)

A co tak

Lipská burza je soukromá společnost.
Už dnes se celá řada obchodů s el. pro ČR děje mimo burzu (jen její ceny bývají "vodítkem").
Např. plyn na ní nabízí jen pár obchodníků - proto je i problém nějaký koupit (ČR aktuálně bohužel jinde plyn koupit "neumí").

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:


Diskuze MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi

MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi - zdrojová stránka k tématu diskuze MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi.

Zasílání Denního souhrnu názorů na MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu MF pouze zastropování cen nebude stačit a navrhuje další opatření - vysoká divi ČEZu + daň z mimořádných zisků + státní obchodník s energiemi.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.