Čím kvalitnější je paprika , tím méně jě důležité ji vysmažit.Nejlepší je paprika od firmy Kotányi.Nemám je sice rád pro jejich neekologické chvání, co se týče jednorázových mlýnků s kořením /např. Avocado dělalo mlýnky , které se daly použít několikrát, jen se dosypala náplň/, ale papriku mají úžasnou.Takže stačí ji přisypat těsně před koncem vaření guláše a nic tím nepokazíte.
Také množství cibule není až tak rozhodující jako její úprava.Pro skutečně dobrou chuť je důležité cibuli vysmažit až do hnědočerna, ale zase se to nesmí přehnat neboť by guláš také mohl zhořknout.Většinou to poznáte podle toho, že se cibule přestane kolem vařečky mazat a začne jakoby šustit.
Těch tipů co při vaření guláše dělat a co ne je spousta, ale nejlepší jsou vlastní pokusy a omyly.