Asi před 10 dny jsem bílý Mělník vůbec poprvé ochutnal, táta ho dostal ke kulatému výročí jako dáreček z dálky a který potěšil, pro mne jako raritka a chuťově velmi zajímavé, ovšem i já patřím k těm pro které ta kyselost bílého není a žaludek opět tzv. nezklamal, tudíž příště ano ale opatrně a jen cucnout.
Tyhle problémy s bílým jsem neměl, je to už ale hodně dlouho dozadu, když v Jednotě byl velký výprodej 7-miček lahví asi 4 - 5 druhů bílého á 10,- Kč z Rumunska, bylo to prošlý ale asi dobře někde skladovaný, to bílé víno vlastně medovo zlatavý nektar v co se to změnilo a na způsob Tokajského tyhle problémy s žaludkem nedělal, a hlava po tom nebolela ... už se to ale nikde a nikdy neopakovalo.
Jinak co se týče červenýho, když se dobře natrefí, opakuji natrefí při štěstí, tak lze požít i tu litrovku krabicovku červenýho za á 30,- Kč a možná jako lepší varianta, než třeba za á 40 - 45,- Kč ten 1 a 1/2 litru nepovedenýho píva z PET lahve.
*** K NWR: tak jak si někdo dělá sbírku lahví vína, mě by docela zajímalo a byla by to také zajímavá sbírka ... těch, co se řídí za daných okolností a teď na NWR technickou analýzou :-)