Není plast jako plast – vyberte si ideální plastový bazén pro vaši zahradu

Redakce, 18.3.2024
přelivový bazén Albixon

Myslíte si, že plast do země nepatří? Rozhodně máte pravdu, pokud se budeme bavit o PET lahvích a dalších jednorázových plastech. Nicméně není plast jako plast. Například při stavbě nového zapuštěného bazénu jsou moderní odolné plastové materiály ideální volbou pro všechny, kdo hledají optimální kombinaci ceny, životnosti a estetiky.

Rozhodnutí, z jakého materiálu budoucí zapuštěný bazén bude, patří k těm prvním, která lidé musí učinit. Budoucí oáza klidu a pohody pro rodinu i přátele přece musí být funkční a estetická, ale zároveň nesmí zruinovat rodinný rozpočet. Svou roli také hraje prostor, který bude bazén na zahradě zabírat, a především čas na celkové stavební úpravy.

Vysoké nároky zákazníků na co nejnižší náročnost stavebních prací, ekonomický provoz, úsporu vody a snadnou údržbu splňují zapuštěné bazény řady QBIG BENEFIT. Jsou vyrobeny z kvalitních plastových materiálů, které mají dlouhou životnost, jsou odolné proti UV záření či náhodnému poškození při nárazu nebo ohýbání. Jsou barevně stálé a vysoce odolné proti chemikáliím. Plast, ze kterých se vyrábí bazény v ALBIXONU, se částečně vyrábí z recyklátu a sám o sobě je také 100% recyklovatelný.

„Materiály používané pro výrobu našich plastových bazénů prošly celou řadou laboratorních zkoušek, které potvrdily jejich mimořádné vlastnosti. Jednotlivé desky jsou svařeny k sobě a díky tomuto zpracování nehrozí problémy jako například v případě betonových bazénů s keramickým obložením, kde může docházet k praskání spár nebo vzniku spojů náchylných ke korozi. Bazén může být zákazníkovi dodán v podobě jednoho homogenního kusu. Při výrobě bazénů je navíc materiál doplněn o termokonstrukci, která výrazně zrychluje stavební práce a po vylití betonem slouží jako nosný a zároveň izolační prvek bazénu,“ popisuje Daniel Bareš, marketingový manažer předního českého výrobce a dodavatele bazénů ALBIXON .

Bazén podle vašich přání

Velkou výhodou plastových bazénů je jejich snadná a rychlá instalace, která snižuje počáteční investici. Bazén z tohoto materiálu je možné rozměrově přizpůsobit přání zákazníka nebo prostředí konkrétní zahrady. Při volbě různého příslušenství, jako jsou podvodní světla či trysky navíc, nejsou zákazníci tak svázaní průmyslovým vzorem, jako je tomu například u laminátových bazénů, a mohou si jejich umístění zvolit podle svých preferencí.

Moderní zapuštěné plastové bazény rozhodně nevypadají lacině, jak se o nich někdy traduje. Díky designovým inovacím mohou vzhledem i odolností hravě konkurovat i výrazně dražším materiálům. Samozřejmostí je také vysoká barevná stálost, zdravotní nezávadnost a odolnost vůči mrazu.

Skimerový bazén AlbixonFoto: ALBIXON

Snadné rozhodování o finální podobě

Samostatnou kapitolu představuje rozhodování o typu bazénu. Stále populárnější jsou přelivové bazény, ve kterých je vodní hladina v jedné rovině s horní hranou bazénu, což vyvolává pocit nekonečné hladiny a dodává to bazénu luxusní vzhled. Oproti tomu skimmerové bazény mají vodní hladinu vždy několik centimetrů pod horním okrajem, což oceňují především rodiče menších dětí, které se rády baví cákáním vody všude kolem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny