Objem bazénu: Víte, že čtvercový bazén 4x4 m má vetší objem než kruhový s průměrem 4,5 m? Kalkulačka objemu bazénů podle tvaru a dna.

,

Bazény patří mezi velmi populární součásti zahrad a jejich boom trvá již více než 20 let. Téměř na každé třetí zahradě se nějaký ten bazén najde. Velký nárůst prodeje bazénů až o desítky procent zaznamenali prodejci zejména v době kovidové. Není se čemu divit, lidé nemohli cestovat k moři, a tak si své malé koupání pořídili přímo na zahradu.

Ani letos zájem o bazény neutichl. Máme za sebou léto, které přineslo hodně extrémně horkých dní a bazény byly pro mnohé důležitým společníkem.

 

Koupě a užívání bazénu s sebou nese mnoho časové i finanční zátěže.

Víte kolik korun zaplatíte za napuštění bazénu? Nebo kolik za čistící prostředky?


Pro výpočet finanční náročnosti bazénu je třeba znát jaký objem bazén má, nebo spíše kolik vody v bazénu je. Pro výpočet objemu vody v bazénu slouží naše kalkulačka. Kalkulačka kromě objemu různých tvarů bazénů počítá i doporučené dávkování Sava pro jeho správnou dezinfikaci. Pokud správně zjistíte objem vody ve vašem bazénu můžete toto číslo již jednoduše vynásobit cenou vody za m3 a zjistit kolik korun stojí napuštění bazénu. Případně jen průběžného dopouštění hladiny bazénu o pár cm, můžete zjistit kolik vody dopouštíte a kolik vás takové jedno dopouštění stojí.  V kalkulačce zadejte pouze do kolonky "hloubka" o kolik jste hladinu bazénu připustili (pozor kalkulačka počítá v metrech, pokud jste tedy bazén dopustili o 10 cm do kalkulačky vložte "0,1". Pro správné převody jednotek délky nebo třeba objemu můžete použít naše další kalkulačky.
 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny