Zdeněk Soudný online - Online chat

Foto Zdeněk Soudný
Zdeněk Soudný
Tiskový mluvčí

1 město, 1 tisíc dobrovolníků, 2 sportoviště, 12 dní, 20 sad medailí, 62 výprav, 660 sportovců, 200 tisíc diváků. FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování Liberec 2009 je největší sportovní akce v historii ČR, která se bude odehrávat od 18. února do 1. března 2009 ve sportovních areálech Vesec a Ještěd v Liberci. Mezi klasické lyžařské disciplíny patří běh na lyžích, skoky na lyžích a severská kombinace. Na 45. kongresu FIS v portugalském městě Vilamoura v květnu 2006 bylo rozhodnuto, že právě v Liberci bude premiéra skokanské soutěže žen na normálním můstku (HS 100).
Slavnostní uzahajovací ceremoniál, který proběhne v liberecké Tipsport aréně dostal jméno Bílá noc. Hlavní hvězdou zahájení bude rocková skupina Deep Purple. První medaile se rozdají o den později, kdy bude korunována mistryně světa v běhu na 10 km klasickou technikou a také mistr světa v hromadném závodě na 10 km v severské kombinaci. Poslední medaile bude na šampionátu udělena v neděli 1. března (běh 50 km mužů volnou technikou).

Zadávání otázek

Zadávání otázek skončilo 12.02.2009 14:00.
  • 1. Otázka od JaroslavPekny den,mistrovstvi sveta, udalost, ktera v nasich podminkach nema obdoby a o ktere Liberec usiloval nekolik let se pres vsechny problemy nakonec uskutecni. Zda se, ze bude i dostatek snehu. Jak vnimate zajem ze stran liberecanu? Osobne jsem predpokladal, ze vetsina mistnich obyvatel bude poradanim takove akce nadsena, a ze i pres jista a nutna omezeni, na to tesi. Demonstrace a ruzne podobne aktivity urcite casti obyvatel me vsak trochu prekvapila a vnesla trochu nejistoty, zda ten sampionat je stale chteny.. Pamatuju s jakou vervou se o prosazeni LBC zasazovalo drivejsi vedeni mesta, ale i sportovni cinitele svazu atd..

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Dobrý den všem (i těm, kteří sportu příliš nefandí!). Víte, pane Jaroslave, u nás v Čechách se to má asi tak. Když se něco začíná, tak jsou všichni nadšení a líbí se jim to. Když začne "porod", který se samozřejmě neobejde bez porodních bolestí a komplikací, tak by raději všichni, kdyby nic takového nikdy nebylo a hledají další a další problémy a chyby. A když se to narodí, jsou všichni rádi a říkají, jak pěkně se NÁM to narodilo. A když je po všem, tak dlouho vzpomínáme, jaké to bylo pěkné. A že bychom rádi znovu. To není jen o obyvatelech Liberce, ale o Češích obecně. Navíc, akce takového charaketru přitahuje pozornost různých skupin. Bohužel i těch extrémních, které se zde chtějí při různých příležitostech prezentovat. Je to jejich šance na minutu slávy. Škoda jen, že se k tomu zneužívá sport. A jen dovětek - pokud by si lidé v celém okolí nechali závody ujít, tak by to pro ně byla velká škoda. A litovat ji poté by bylo dost pozdě....
    Zdeněk Soudný
  • 2. Otázka od onyxdobrý den, kolik sportovců a v čem bude reprezentovat ČR? máme šance?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Liberec je rekordní! Návštěvníci, kteří do Vesce a na Ještěd přijedou, uvidí celkem 62 států světa, které bude reprezentovat 660 sportovců ve 3 disciplínách. Co se našich týká, máme velké šance. A to nejen v běhu (Bauer, ale nejen on), ale také ve skoku (klukům se teď daří) a také severská kombinace. Na tu se někdy zapomíná, ale oni mají letos dobrou sezónu. Nechci být prognostik, ale myslím, že nějaké to zlato by v republice zůstat mohlo...ale to také záleží na tom, jak je budeme všichni podporovat.
    Zdeněk Soudný
  • 3. Otázka od PredatorMistrovstvi sveta, ktere je z pohledu casti verejnosti velice neefektivnim plytvanim verejnych penez bude stat hodne penez, Lze definovat, kolika penezi prispel stat, kolika mesto Liberec a pripadne jine subjekty ?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: To by bylo dost složité, ale lze obecne říci, že 1/3 na organizaci je od FIS, 1/3 z marketingu a 1/3 od státu. Infrastrukturu platí z většiny stát, ale ta nám tu zůstává jako trvalá hodnota. Moc mne mrzí, když slyším obyvatele Liberce, jak nadávají kolik je MS stojí. Vždyť to jsou právě oni, kdo na tom v republice nejvíce vydělají. Mají nové areály, opravené silnice, koleje,....na to by toto město jinak čekalo velmi dlouho.
    Zdeněk Soudný
  • 4. Otázka od drbohlavv mnoha diskusich se stale objevuji kritiky nad poradanim mistrovstvi a hovori se o Temelinu ceskeho sportu.. jsou tyto dehonestujici kampane opravnene ? Je mi jasne, ze nemuzete rict, "ano stalo to prilis mnoho penez a vetsinu z nich si zajistili jen nejaky pratelickove mistniho primatora atd..." ale, da se mluvit o tom, zda to opravdu muselo stat tolik penez ?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Prvně - myslím, že Temelín se ukázal jako důležitá a potřebná jistota českého energetického průmyslu. Takže to přirovnání možná není tak zlé. Ale vážně - můžeme dlouze mluvit na téma financování sportu obecně, ale mujsíme si říci, zda něco chceme. Pokud ano, bude to něco stát. Nikde v této rovnici od Vás a od mnoha novinářů ale nevidím druhou stranu rovnice - a totiž kolik to přinese městu, kraji, státu a sportu samotnému. Můj skromný názor je, že MS skončí v dlouhodobém horizontu jako pro všechny tyto skupiny positivní akce. Mimochodem - MS je jedinečnou reklamou našeho státu! A jestli to muselo stát tolik peněz? Možná ne, kdyby podnikatelé v České republice přišli a řekli - máte to od nás za polovinu, protože jste MS. Jenže jsme v komerčním světě. A bohužel MS mají mnozí za zdroj výdělku. S tím ale nic nenaděláme.
    Zdeněk Soudný
  • 5. Otázka od JanDobrý den, kolik vstupenek je prodáno zatím na MS? A nemůže se stát, že zájem diváku o ženské běžecké závody a severskou kombinaci bude opravdu velmi malý? Nehodláte uvolnit ještě nějaké vstupenky na soutěže ?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Dobrý den, soutěže běží na mnoha místech, v rozhlasech, televizích, novinách i časopisech, on-line...je toho opravdu hodně. A vstupenky se teď ve velkém prodávají. Rozhodně bych jejich nákup nenechal na poslední chvíli. Máte pravdu v tom, že jsou populárnější a méně populární disciplíny a z toho pramení také návštěvnost. Věříme ale, že lidé se přijdou podívat. Vždyť MS tady dalších 30 let nemusí být. A po Olympijských hrách je to největší sportovní akce na světě!
    Zdeněk Soudný
  • 6. Otázka od KnihovníkDobrý den, jaký je Vás vztah k lyžování?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Já osobně jsem dlouhá léta vyrůstal v Krkonoších a vzpomínka na běžkování s dědou po hřebenech je to, co bych jednou rád předával svým dětem. Navíc ten výhled z lyží do krajiny...Teď věru mnoho času na to postavit se na "dřívka" není, ale když vidím Vesec, tak si stále říkám, že to prostě musím vyzkoušet. Ale asi až po šampionátu :( Jinak jsem býval "nepřítel" sjezdovek, díky mé ženě je teď ale naprosto zbožňuji. Nejsem sice asi moc dobrý, ale to nahrazuji nadšením a odvahou. Musím se pochlubit, že jezdím rychle, jezdím rád...
    Zdeněk Soudný
  • 7. Otázka od TomJanJaké jsou možnosti dalšího využití vybudovaných kapacit? Nebudou areály po skončení mistrovství ležet ladem?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: To rozhodně ne! Ještěd je asi bez debat - kromě zimních skoků jsou dnes velmi populární také ty letní na umělém povrchu a ještědský areál je vysoce hodnocen odborníky na celém světě. Liberec na ně může být hrdý. Díky MS získal kopec novou tvář, je rekonstruovaný a splňuje tak ty nejpřísnější normy FIS. Vesec si své využití v regionu také najde - a také nejen v zimě, ale také v létě. To ostatně v uplynulém roce dokázal. Téměř každý víkend se zde konala akce. A lidé sem chodí na on-line brusle, na kolo, ale také na procházky se psem nebo prostě jen pouštějí draky. Které jiné město se podobnými areály může pochlubit? A takový kousek od centra?
    Zdeněk Soudný
  • 8. Otázka od MarkétaJaký konkrétní přínos bude mít mistrovství pro region - dalo práci místním lidem, přinese regionu výnos...? Máte představu?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: To by tento chat nestačil, abych vše vyjmenoval. Ale stručně: nové areály, nové komunikace, rekonstrukce kolejí, úprava města, rozvoj turistiky, přísun investic do města....,a k tomu všemu potřebujete lidi, takže mnoho pracovních míst. A jedinečnou šanci. Pro příklad - Oberstdorf byl malým lokálním turistickým centrem, dokud v něm nebylo MS. Dnes je to hojně navštěvovaná a opěvovaná lokalita. Proč by Liberec nemohl dosáhnout téhož?
    Zdeněk Soudný
  • 9. Otázka od JanJak reaguje na MS v České republice zahraničí? Mají lidé z FIS obavy o kvalitu šampionátu? A co říkají na prodej lístků ? Přeji hodně štěstí

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Děkuji za přání, v těchto dnech více než potěší. FIS je nadšená. A to nepřeháním. Byl tady teď její zástupce a moc se do Liberce těší. Stejně také třeba Němci, Poláci nebo Norové. Bude to pěkný šampionát. A Češi by si neměli nechat ujít příležitost být u toho...
    Zdeněk Soudný
  • 10. Otázka od PeterkaJak je to s ubytovacími kapacitami v Liberci a okolí v době mistrovství? Máte nějaké informace nebo kde je možné podobné aktuální info získat?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Ideálně doporučuji navštívit naše internetové stránky na www.liberec2009.com a odsud se dostanete na sekci ubytování, kde je informační systém. Ale nebojte, stále kapacity jsou. I když ubývájí.
    Zdeněk Soudný
  • 11. Otázka od FilipNehledáte výpomoc pro internetové stránky ? Psaní článků či tvorba fotografi9. Jestli ano ozvěte se na email: fifoto@seznam.cz

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Díky, napište na email soudny@liberec2009.com a třeba se na nějaké formě spolupráce dohodneme.
    Zdeněk Soudný
  • 12. Otázka od promiňtepromiňte, ale co je severská kombinace? ptá se nesportovec.

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: :) to je v pořádku. Obecně lze říci, že je to kombinace skoků a běhů. Závodníci tak nejprve na Ještědu odskáčou a podle výsledků se postaví na start běhu ve Vesci. Nevím tedy, zda je to tak proto, že jsou dobří v obém, nebo proto, že jim ani jedno nejde tak dobře, aby se věnovali jen tomuto :) (= to je samozřejmně jen vtip).
    Zdeněk Soudný
  • 13. Otázka od hankaDobrý den, můžete mi prosím vysvětlit termín Balíček (NC+CC) v ceníku vstupenek? Děkuji

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Určitě - znamená to, že za cenu jednoho získáte vstup na 2 disciplíny. V tomto případě NC = Severské kombinace a CC = běhu na lyžích. A to se vyplatí :)
    Zdeněk Soudný
  • 14. Otázka od LiberečákDobrý den kolik odhadujete celkovou návštěvu MS? Překonáme alespoň velmi slabé Sapporo s necelými sto tisíci ?

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Víte, v Sapporu nebylo 90 tisíc návštěvníků,jak se oficiálně psalo. Byly dny, kdy na závodech bylo 500 lidí a to ještě většinou školy. Sapporo jsme už dávno překonali. Pomožte nám ale překonat severské země, kde bývá návštěvnost jedinečná.
    Zdeněk Soudný
  • 15. Otázka od MartinDobrý den. Jak vidíte šance na úspěch našich sportovců. Děkuji.

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Vidím je medailově. Pár jich bude. Určitě. Musí být.
    Zdeněk Soudný
  • 16. Otázka od KARASDCERA MÁ PODEPSANOU SMLOUVU O SPOLUPRÁCI,ALE MÁ VOLNO JEN TÝDEN,PROTOŽE ŠKOLA MÁ PRÁZDNINY JEN 1 TÝDEN.CO MÁ DĚLAT?PŘECE NEMŮŽE CHODIT ZA ŠKOLU.

    Foto Zdeněk Soudný
    Odpověď: Doporučuji se obrátit na manažerku dobrovolníků (je-li dcera dobrovolník, kontakty na ní již dávno má). Jsme lidé a vše lze vyřešit a domluvit. Takže jen jí dejte vědět (a za školu ať nechodí, neb se to nesmí!).
    Zdeněk Soudný
Děkujeme za vaše dotazy a těšíme se na další online diskuze.
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.