Cianews.cz (ČIA)
Internet a telefony  |  13.04.2004 11:57:01

CP Online zlevnila domény a zdvojnásobila kapacitu webhostingu



Internetové domény .com, .net, .org, .biz a .info nabízí společnost CP Online od 6. dubna za roční poplatek 299,90 korun bez DPH. Oproti předchozím cenám to znamená zlevnění o 100 korun. Bez navýšení ceny také zdvojnásobila kapacity virtuálních serverů u všech šesti hostingových služeb Hyperlink. ČIA o tom informoval vedoucí internetových služeb CO Online Dalibor Kaláb. Důvodem změn jsou podle něj požadavky zákazníků.

Ceny za zprostředkování registrace domén .com, .net, .org, .biz a .info snížila CP Online již v únoru 2003 poté, co zlevnily konkurenční společnosti Globe Internet a Ignum. CP Online tehdy zrušila poplatek 800 korun za registraci a roční paušál snížila z 690 na 399 korun (všechny ceny jsou bez DPH). Globe Internet nabídl stejné domény za 399 korun ročně (369 korun při předplatném na 10 let) a Ignum za 370 korun ročně.

Po zdvojnásobení prostoru poskytovaného v rámci hostingových služeb pod značkou Hyperlink nyní CP Online nabízí programy Poppy s kapacitou 50 MB za 19 korun měsíčně, Blueberry se 100 MB prostoru za 45 korun měsíčně, Raspberry s 200 MB za 93 korun měsíčně, Cherry s 400 MB za 185 korun měsíčně, Orange s 800 MB za 370 korun měsíčně a Melon s 1600 MB za 555 korun měsíčně. Podle serveru Hormart, který dlouhodobě sleduje český trh webhostingu, je nyní CP Online mezi poskytovateli internetového prostoru na sedmém místě s 4100 virtuálními servery. Největším poskytovatelem hostingových služeb byla v březnu 2004 společnost Globe Internet s 21 600 virtuálními servery. Na druhém místě je P.E.S. Consulting s 19 000 a na třetím Czechia s 15 200 servery.

Bezplatný webhosting Hyperlink, který CP Online zrušila v listopadu 2002, využívalo přes 50 tisíc zákazníků. Na placenou službu Hyperlink Profi přešlo necelých 10 procent uživatelů a ke konci minulého roku se počet klientů pohyboval kolem tří tisíc. Po expanzi na slovenský trh zavedením služby Hyperlink.sk koncem října 2003 CP Online podle vyjádření Kalába očekávala, že se protlačí mezi první tři až čtyři největší domácí poskytovatele webhostingu.

CP Online vznikla v srpnu 2002 jako dceřiná společnost vydavatelství Computer Press formálním vyčleněním internetových projektů. Kromě Hyperlinku provozuje například služby Vltava2000.cz, Aukce.cz, Levna-auta.cz, Serge.cz, WebSpy.cz nebo TravelGuide.cz. Tržby CP Online za první pololetí minulého roku činily 10,05 milionu korun.

-pš-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688