Cianews.cz (ČIA)
Z domova  |  17.10.2003 15:27:01

Ministerstvo informatiky opakuje soutěž na dodavatele NPPG



Druhé kolo soutěže o veřejnou zakázku na zajištění druhé etapy Národního programu počítačové gramotnosti (NPPG) vypsalo ministerstvo informatiky (MI). Do prvního kola vypsaného v polovině září se podle sdělení Petry Kocourkové z tiskového odboru MI přihlásila jen jedna z pěti oslovených firem. Ta navíc nevyhověla formálním ani obsahovým podmínkám soutěže. Nedoložila totiž doklady o změně členů představenstva a struktura ceny v nabídce neodpovídala požadavkům výzvy.

Původní výzva byla adresována společnostem Gopas, LangMaster, IBM ČR, Centrum Internetu a Cisco Systems, zúčastnit se však mohly i jiné subjekty. Podle první výzvy MI měla být výuka zahájena nejpozději do 31. října, ve druhém kole byl termín zahájení posunut na 1. listopadu. Firmy mohou nabídky do soutěže předkládat nejpozději do pondělí 27. října.

Předmětem zakázky i nadále zůstává zajištění alespoň 150 výukových míst pro dvouhodinové počítačové kurzy pro širokou veřejnost a proškolení co nejvíce zájemců do konce letošního roku. Nabídka by měla obsahovat sedm typů kurzů od úplných základů počítačové gramotnosti přes lekce práce s internetem, textovými a tabulkovými procesory až po kurzy zaměřené na aplikace a služby veřejné správy či pro zlepšení postavení na trhu práce.

Každý zájemce o kurz by měl zaplatit, tak jako dosud, za jednu dvouhodinovou lekci maximálně 100 korun, přičemž maximální příspěvek ministerstva na uchazeče má činit 500 korun. Zbývající náklady by měli pokrýt případní sponzoři projektu. Novinkou v druhé výzvě je například zmínka o možnosti absolvovat speciální testovací kurz za účelem získání certifikátu. Avšak tento kurz není předmětem plnění zakázky.

MI vypsalo soutěž na dodavatele kurzů proto, že smlouva s dosavadním partnerem, společností Centrum Internetu, byla omezena dvěma miliony korun a tato částka již byla vyčerpána. Dosud bylo od února letošního roku proškoleno více než 18 tisíc lidí. Po schválení státního rozpočtu na příští rok MI počítá s vypsáním výběrové řízení na dodavatele další etapy Národního programu počítačové gramotnosti.

-rot-, -ph-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688