Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  03.10.2017 23:05:38

3. října: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Hlavní akciové indexy ve Spojených státech uzavřely úterní obchodování na dalších maximech. K jejich růstu výraznou měrou přispěl automobilový průmysl, který těžil z příznivých údajů o zářijovém vývoji prodejů. Index Dow natáhl sérii růstů na pět dnů. Vůči euru mírně oslabil americký dolar.

Index Dow, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických firem, připsal 0,37 % na 22 641,67 bodu, širší index S&P 500 stoupl o 0,22 % na 2 534,58 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,23 % na 6 531,71 bodu. V mínusu z hlavních sektorů zakončily pouze veřejné služby, nejvíce se naopak dařilo odvětvím základních surovin, telekomunikací nebo necyklického spotřebního zboží. Index volatility navzdory růstu cen akcií mírně vzrostl na 9,51 bodu (+0,63 %) a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o dva bazické body na 2,321 %. Bitcoin a ethereum odepsaly mezi dvěma a třemi procenty.

"Současná rally dost možná přeroste sama sebe, na trh číhá řada velkých výzev," uvedl Peter Cardillo ze společnosti First Standard Financial. "Pokud ale tento týden skončí burzy v zelených číslech, může to udat tón obchodování pro zbytek roku."

TRUMPOVA DAŇOVÁ REFORMA V SOUVISLOSTECH

Zatímco většina Wall Street již uznává, že jsou valuace amerických akcií vysoké, Warren Buffett v rozhovoru pro CNBC zopakoval své přesvědčení, že ocenění akcií má smysl vzhledem k tomu, na jakých úrovních se pohybují úrokové sazby. Vzhůru zamířily například akcie společností General Motors (+3,08 %) a Ford Motor (+2,07 %). Obě automobilky vykázaly za září výrazný nárůst prodejů na americkém trhu. Američané v oblastech zasažených hurikány nahrazovali své poškozené automobily novými. Dařilo se například také akciím aerolinek (Delta Air Lines +6,62 %, United Continental +6,14 %).

Investoři nyní čekají na hospodářské výsledky předních amerických společností za třetí čtvrtletí. Podle průzkumu agentury Reuters se předpokládá, že zisky firem zahrnutých v indexu S&P 500 vykáží za třetí čtvrtletí meziroční nárůst o 5,5 %.

SAXO BANK: SVĚTOVÁ EKONOMIKA MÁ TO NEJLEPŠÍ ZA SEBOU

Na devizových trzích dolar mírně oslaboval vůči euru. Investoři přehodnocují pozice před pátečním zveřejněním údajů o vývoji trhu práce ve Spojených státech. V závěru obchodování v New Yorku vykazovala jednotná evropská měna nárůst o zhruba desetinu procenta na 1,1750 USD.

Americké ministerstvo práce v pátek zveřejní údaje o zářijové tvorbě pracovních míst a míře nezaměstnanosti ve Spojených státech. V srpnu se míra nezaměstnanosti zvýšila na 4,4 % z šestnáctiletého minima 4,3 % v předchozím měsíci.

Euro v úterý smazalo část pondělních ztrát, za kterými stály rostoucí obavy z politického rizika v eurozóně po nedělním hlasování o nezávislosti Katalánska na Španělsku. Americká měna navíc v uplynulých týdnech těžila z příznivých údajů o vývoji ekonomiky USA. Dolar podporovaly také vyhlídky na daňovou reformu a růst úrokových sazeb v USA.

Ceny ropy se v úterý příliš nehýbaly. Část obchodníků vybírá zisky z posledních týdnů. Jedním z důvodů k poklesu cen jsou také obavy, že se ve čtvrtém čtvrtletí obnoví pokles poptávky.

Obchodníci v minulém týdnu výrazně zvýšili sázky na růst cen ropy. Povzbuzovaly je k tomu známky postupného vyrovnávání nabídky a poptávky. Právě příliš velké množství těchto sázek by ale mohlo vyústit v náhlý pád ceny, jakmile se pohled na další vývoj změní. "Zatímco poptávka byla v posledních měsících silná, současná vyšší cenová hladina bude mít pravděpodobně vliv na její růst v roce 2018," řekli agentuře Reuters analytici z ING.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ ÚTERNÍHO OBCHODOVÁNÍ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 19:00  Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688