Inzerce (Inzerce)
Podnikání  |  27.03.2017 13:10:49, aktualizováno 28.03.2017 09:21:07REKLAMA

Konec nesmyslného přepisování textů, žijeme v digitálním světě

Změna se jmenuje digitalizace

Obchodní prostředí se během posledního desetiletí výrazně změnilo. Jedním ze zásadních trendů je nástup digitálních dokumentů, které stále častěji nahrazují dokumenty tištěné. Ačkoli dnes většina nových dokumentů vzniká v digitálních formátech, stále jsou zde tisíce papírů, které společnosti vygenerovaly za dlouhá léta činnosti. Všechny lze snadno digitalizovat s využitím technologie optického rozpoznávání znaků.

Podle výzkumu provedeného společností ABBYY, předním výrobcem softwaru pro práci s PDF a zpracovávání dokumentů, v České republice 90 % zaměstnanců v kancelářích pravidelně potřebuje transformovat tištěný dokument nebo soubor PDF do formátu s možností úprav. A více než 40 % z nich čelí takovému úkolu nejméně několikrát týdně. Množství zpracovávaných informací je většinou větší než 2 strany.

Jen několik stran týdně – to se nemusí zdát jako velký problém. Když to však pečlivě prozkoumáme, výsledkem jsou snadno definovatelné náklady. Pokud se každý týden ručně přepisuje 5 stran, každý měsíc se přibližně 5 hodin věnuje malicherné práci. Při 20 zaměstnancích, kteří vydělávají 13 500 korun měsíčně, představuje promarněný čas více než 8 000 zbytečně utracených korun. A těmto nákladům lze snadno předejít.

Jsou tady však nejméně dva další problémy. Za prvé: jen pomyslete na to, jaké únavné rutinní přepisování opravdu je. Každý, kdo se mu věnuje, ho nenávidí. Za druhé: při ručním přepisování libovolných čísel (ID, částek, účtů atd.) nebo osobních údajů (jmen, adres, dat) může být cena chyby opravdu vysoká. Je opravdu potřeba hodně pozornosti a dochází ke zpomalení pracovního procesu.

Existuje ovšem jednoduché řešení. Společnost ABBYY nedávno představila zbrusu nový software ABBYY FineReader 14, který se snadno vypořádá s řadou každodenních úloh souvisejících s dokumenty. Za prvé, Finereader dokáže převádět tištěné dokumenty, soubory PDF nebo jakékoli typy obrázků (skeny dokumentů nebo fotografie) do textových dokumentů, které lze snadno upravovat. Program pracuje 100× rychleji než profesionální písařka. Veškeré formátování, číslování stránek, záhlaví a zápatí zůstanou beze změn oproti originálu a dokumenty lze ukládat v různých formátech, např. aplikace Word či Excel, PDF, JPEG a dalších. Chcete-li s programem FineReader začít pracovat, nemusíte absolvovat žádné specifické školení. Každý úkon lze navíc provést jedním kliknutím myší.

Za druhé, FineReader dokáže vyřešit ještě jeden běžný problém – snadné úpravy souborů PDF či kopírování textů z nich. S aplikací FineReader můžete upravovat text v PDF, upravovat obrázky, přidávat, odstraňovat nebo otáčet stránky i zvýrazňovat text a přidávat k němu komentáře. Nyní můžete pracovat se soubory PDF téměř jako se soubory aplikace Word.

A v neposlední řadě – pro případ, že byste potřebovali porovnat 2 verze stejného dokumentu (např. smlouvy), program zobrazí rozdíly v textu obou verzí a zvýrazní důležité změny.

ABBYY FineReader zkrátka představuje komplexní a snadno použitelné řešení bez ohledu na specifika úkolu, na kterém pracujete. Vyzkoušejte si to sami –   stáhněte si zkušební verzi aplikace FineReader zdarma a přesvědčte se sami, že práce s dokumenty může být opravdu velmi pohodlná.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688