Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  08.11.2016 17:04:28

Praha close - trhy pondělní růst nezopakovaly, ČEZ po horším odhadu stagnoval


Index PX si dnes pondělní růst nezopakoval. Velkou část dne se pohyboval mírně pod pondělní zavírací úrovní, od které se nakonec odchýlil o 0,12 procenta dolů na 897,95 bodu. Polostátní gigant ČEZ ohlásil pokles kvartálního zisku i tržeb a snížil odhad provozního zisku za celý rok, reakce však byla tlumená. Objem obchodů byl naopak lehce nadprůměrný, když před závěrečnou aukcí dosáhl 0,633 miliard . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,605 miliard .

ČEZ dnes oznámil, že mu tržby za třetí čtvrtletí klesly o 3 procenta a provozní zisk EBITDA o 16 procent. Energetická skupina také snížila odhad celoročního ukazatele EBITDA o 2 miliardy dolarů na 56 miliard korun. Reakce trhu byla ale navzdory slabším provozním výsledkům vlažná. Titul během dne kolísal mezi mírnými zisky a ztrátami, aby seanci zakončil na stejné hodnotě jako v pondělí, tedy 454,50 za kus.

„Cíl pro upravené čisté zisky, které slouží jako základ pro návrh dividendy, zůstal nezměněn. Akcie společnosti ČEZ navíc v posledních dnech již nenásledovaly výše dále rostoucí ceny uhlí a elektřiny a obavy z výsledků, resp. z dalšího možného snížení provozních cílů, tak již svým vývojem zřejmě částečně zohlednily,“ uvedl v komentáři k výsledkům ČEZu hlavní analytik Patria Finance Tomáš Sýkora.

O 0,87 procenta na 383,30 za jednu stouply akcie Kofoly, která už v pondělí večer oznámila pokles celkových tržeb do října o 2,4 procenta na 5,4 miliardy . Akcie Kofoly po oznámení výsledků přidávaly během dne až více než 2,1 procenta, nejvíce od září 2016.

Trh dnes táhly dolů některé bankovní tituly v čele s Komerční bankou a Monetou. U Komerční banky změnily majitele cenné papíry v objemu přes 220 miliard korun, zdaleka nejvíce z pražských blue-chips. Titul klesl o 0,66 procenta na 904,50 za jednu. Patria dnes snížila svoje doporučení pro tento titul na "redukovat". Akcie Moneta Money Bank o 1,25 procenta na 83,25 za kus.

Akcie Unipetrolu se propadly o 1,6 procenta na 182 za jednu, což je vůbec největší procentuální ztráta dneška.

V zeleném se k večeru pohybovaly polské i rakouské akcie, polský index WIG 20 přidával 0,9 procenta a rakouský ATX 0,4 procenta. Maďarské trhy byly naopak ve ztrátě, BUX odepisoval 0,07 procenta. Evropské akcie hledaly směr a americké akcie se v první polovině obchodování pohybovaly mírně ve ztrátě. Američané dnes začali volit svého příštího prezidenta. Výsledek souboje mezi H. Clintonovou a D. Trumpem bude znám ve středu.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688