Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  14.09.2016 20:58:15

Český start-up LidskáSíla.cz má dalšího investora, Ondřeje Tomka

Český start-up LidskáSíla.cz, který je zaměřený na úklid v domácnosti, nezastavitelně roste. Do společnosti vstupuje guru tuzemského internetu a investor Ondřej Tomek, a to přes svou investiční společnost Impulse Capital. Za investici ve výši 24 milionů korun do společnosti v ní získává 22procentní podíl. Hodnota společnosti tak méně než rok a půl od svého rozjezdu poprvé překonala hranici 100 miliónů korun. Aktuální tržby rostou v meziročním srovnání dvouciferným tempem.

„Ondřej Tomek se připojí již ke dvěma investorům, kteří rozvoj společnosti za poslední rok podpořili. Věříme, že silný a zkušený investor jako Ondřej nám výrazně pomůže v expanzi za hranice České republiky,” potvrdil investici Robert Vojáček, zakladatel a ředitel společnosti LidskáSíla.cz.

Společnost vznikla na začátku léta 2015 jako online platforma pro úklid domácností a dalších služeb na českém trhu. Klíčové je pro ni budování důvěry jak směrem k lidem, kteří si úklid objednají, tak směrem k dámám, které ho realizují. V současnosti spolupracuje s firmou tři stovky profesionálně vyškolených dam na úklid a dalších členů tvořících tým. Doposud je firma přítomná kromě hlavního města Prahy také v Brně a Plzni. Působnost plánuje rozšířit i do dalších krajských měst i do sousedního Polska. Vůbec prvním investorem do start-upu byl nový polský fond AdRock Ventures. Díky tomu má LidskáSíla.cz silné zázemí pro mezinárodní expanzi. Měsíčně LidskáSíla.cz roste mezi 15 a 30 %, a kupříkladu loňské předvánoční úklidy udělaly celých 43 % meziměsíčního růstu. 

To potvrzuje i původně zakladatel internetového portálu Centrum.cz Ondřej Tomek: „Kategorie služeb se stává jednou z oblastí online trhu, která se velmi dynamicky rozvíjí po celém světě. LidskáSíla díky technologiím, které pro tuto oblast vyvinula a vyvíjí, přináší do této kategorie služeb úplně odlišný uživatelský komfort. LidskouSílu pečlivě sleduji od jejího založení a jsem nadšený, že dozrál čas a mohu být také součástí tak skvělého týmu, který se snaží přinést Čechům novou úroveň těchto služeb díky schopnosti vyvinout k tomu potřebné technologie a neuvěřitelné nadšení. Věřím, že i díky LidskéSíle se nám zde bude zase o poznání lépe a pohodlněji žít.“

Část investice půjde do nového tréninkového centra

Výhledově chce firma v České republice zprostředkovat práci až pro 2 000 dam na úklid, které si vydělají přibližně dvojnásobek toho, co je v oboru zvykem. LidskáSíla.cz se také snaží změnit trh i pro poskytovatele úklidu, má vyčleněný tým 4 lidí, který se stará o spokojenost dam a poskytuje jim v oboru nevídanou vlídnost a podporu. Až 20 % dam na úklid se spojí se službou LidskáSíla.cz díky doporučení od kolegyně.

Český trh je stále otevřenější vůči službám pro domácnost

Lidé ročně vydají miliardy korun právě na domácí práce, které za ně vykoná někdo jiný. Kromě úklidu se zvyšuje i zájem o hlídání dětí, péči o seniory nebo drobné opravy v domácnosti. Při výběru lidé kladou důraz na spolehlivost, jednoduché objednání či pojištění.

 



 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688