Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  17.09.2015 13:32:39

Saxo zpřístupňuje svou obchodní infrastrukturu spuštěním Open API

Investiční a obchodní banka Saxo Bank je jednou z prvních finančních institucí poskytující přístup ke své obchodní infrastruktuře prostřednictvím nového API s architekturou rozhraní REST pod názvem open API. Tento krok, který se týká infrastruktury a globálního obchodování Saxo Bank, umožní partnerům, klientům i externím vývojářům přístup k obchodním inovacím s více než dvacetiletou historií a umožní jim přizpůsobit si svá obchodní prostředí a vytvářet nové zdroje příjmů.

Toto API bude k dispozici  vývojářům, kterým umožní vytvářet aplikace na míru na infrastruktuře Saxo Bank. Navíc to firemním klientům Saxo Bank, včetně White Label partnerů, umožní integraci obchodních a investičních zkušeností Saxo Bank přímo do vlastních aplikací nebo systémů.

OpenAPI od Saxo Bank se dnes představuje na konferenci v Singapuru. Současně se představuje i Saxo Markets, což je institucionální byznys vybudovaný kolem tří hlavních globálních center Saxo Bank v Singapuru, Londýna a Kodani.

Matteo Cassina, vedoucí obchodních vztahů Saxo Bank, uvedl: Tento krok představuje změnu nejen pro Saxo Bank, ale i pro celé odvětví. Naším cílem a současně i posláním je demokratizovat obchodování a zefektivnit trhy skrze inovace. Toto odvětví se dlouho potýká s dilematem budovat nebo nakupovat, ale tempo technologických změn zapříčiňuje, že pro firmy je nemožné udržovat si v inovacích neustálý náskok. Výsledkem je změna paradigmat od ekonomiky typu B2C k takzvané ekonomice spolupráce.

Zrychlující se zavádění technologií a nárůst mobilní komunikace mezi firmami a zákazníky představuje obrovskou příležitost k růstu pro naše partnery, kterým se nabízí potenciál pro znásobení objemu obchodů, pro vytvoření nových zdrojů příjmů a ochranu jejich podnikání před rychlými digitálními změnami, dodává Cassina.

OpenAPI Saxo Bank představuje základnu pro SaxoTraderGO, letos představenou platformu nové generace Saxo Bank, na kterou už migrovalo 30 % klientů banky. Tato platforma bude od října k dispozici i White Label klientům Saxo Bank, mezi nimiž je více než 120 finančních institucí po celém světě, které už využívají technologii Saxo Bank pro své koncové klienty.

Christian Hammer, vedoucí platforem Saxo Bank, prohlásil: REST je už nyní rozšířená mezi technologickými obry, kteří vybudovali celý svůj byznys na OpenAPI. Finanční odvětví však přišlo trochu pozdě. Některé banky už nabízejí přístup vývojářům třetích stran, aby mohli vytvářet konkrétní prvky nebo aplikace, my ale nabízíme daleko propracovanější funkcionality a přístup k celé naší obchodní infrastruktuře. V podstatě oddělujeme naši infrastrukturu od uživatelských služeb a stáváme se zprostředkovatelem obchodování.

OpenAPI bude pokrývat celý obchodovací cyklus včetně přístupu k více než 30 000 nástrojů, schopnosti sledovat pozice, rozvahy a marže pomocí jediného API. Externím vývojářům umožní programovat v OpenAPI díky Developerskému portálu, který Saxo Bank uvádí na trh s komplexní dokumentací, knihovnami, vzorovým kódem a technickou podporou. OpenAPI využívá SignalR a WebSockets pro nejlepší možný výkon a nejnižší latenci. Pro ověřování a kontrolu bezpečnosti využívá OpenAPI kombinaci ověřených protokolů SAML a OAuth 2.0.

 

Saxo Bank:

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Soukromým investorům a institucionálním klientům nabízí komunitní portál TradingFloor.com, první opravdovou sociální trading platformu. Plně licencovaná evropská banka spadající pod dohled dánské FSA svým klientům umožňuje obchodovat FX, CFD, ETF, akcie, futures, opce a další deriváty v rámci mnohokrát oceněné platformy SaxoTrader a nově spuštěné platformy SaxoTraderGO, která umožňuje přístup z PC, tabletu nebo smartphonu z jednoho účtu ve více než 20 jazycích. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank prostřednictvím Saxo PrivatBank nabízí také profesionální portfolio a správu fondů na úrovni tradičního bankovního servisu. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček zasahuje Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 14:40  Reálné osobní výdaje na 0,5 % ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688