BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.05.2014 10:27:19

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD,USD/CHF, EUR/JPY a ROPY

Japonský export expandoval v minulém měsíci v meziročním srovnání o 5,1 procenta a překonal tak 4,8 procentní predikci ekonomů. Import si také nebral servítky s předpověďmi a namísto očekávaných 0,8 procent, přidal 3,4 procenta. Negativně ovšem překvapil výsledek obchodní bilance, jenž dosáhl deficitu 808,9 miliard jenů, oproti očekávaným 646 miliardám. 22 měsíců v řadě tak již zůstává bilance v červených číslech. DataJaponska ještě doplnilo prohlášení tamní centrální banky (BOJ) o řízení monetární politiky. To se jednomyslným rozhodnutím obešlo beze změny a Japonci tak budou i nadále stimulovat svoji ekonomiku 60 až 70 triliony jenů ročně. Nečinnost japonské centrální banky ve smyslu dodatečných monetárních stimulů po zvýšení DPH, tak vede k posílení JPY.

Americké trhy se v úterý dočkaly výrazného výprodeje poté, co představitelé FEDu ve svých projevech oznámili, že zvýšení úrokových sazeb může přijít rychleji, než se původně očekávalo. Náladě neprospěly ani kvartální výsledky společnosti Staples a ostatních maloobchodníků, jež byly spíš zklamáním.

Šéf filadelfské pobočky FEDu Plosser řekl, že současné tempo snižování kvantitativního uvolňování se jeví jako pomalé, v případě, že ekonomika naplní predikce. V důsledku těchto zpráv vyprodal Dow Jones o 0,83 procent,S&P 500 o 0,65 procent a volatilní Nasdaq o 0,70 procent.Nicméně kromě Plossera, zastánce restriktivní monetární politiky, včera mluvil i pán Dudley, rovněž volící člen FOMC, který je podpůrce expanzivní monetární politiky, jehož názory byly přirozeně diametrálně odlišné. Dnes bude mít projev na téma ekonomického výhledu USA pán Kocherlakota, který je zastánce expanzivní měnové politiky

V noci byla zveřejněna spotřebitelská důvěraAustrálii, která v květnu klesla o 6,8 procenta. Ačkoliv jde o nejhorší výsledek za poslední rok, je důležité zmínit, že index byl publikován poté, co vláda oznámila výrazné škrty v rozpočtu, a tak je přirozené, že optimismus Australanů je ochromen jenom pár dní po zveřejnění těchto informací. Australský dolar tento týden výrazně oslabuje. Výprodej nastartovala správa ratingové agentury S&P, o tom že plánuje revizi ratingu země (nyní AAA).  Agentura zprávu později dementovala. V prospěch Australana by mohla naopak hrát zpráva, v níž Čína potvrdila, že tamní centrální banka plánuje snížit procento povinných minimálních rezerv

Denní makrokalendář

EUR/USD zůstává uvězněno v pásmu 1,3730 a 1,3690. Stále tak platí neutrální intradenní výhled, který vydrží do proražení tohoto pásma. Prolomení této zóny by pak mělo přinést zvýšenou volatilitu, která se dá očekávat hlavně ve večerních hodinách, kdy FED zveřejní zápis z posledního jednání.

USD/CHF bojuje s odporem 0,8925 a býkům na krk dýchá i 100denní klouzavý průměr. Vyhlídky na posílení i vzhledem k překoupenosti oscilátoru nejsou růžové. Při zachování současné konstelace se jako bezpečnější varianta jeví hledání příležitostí ke krátké pozici směrem k podpoře 0,8856. Výhled by ukončilo až uzavření nad klouzavým průměrem.

EUR/JPY prozatím konsoliduje poblíž podpory 138,50 a čeká na nový impuls. Z technického pohledu lze očekávat snahu o korekční pohyb směrem na sever, což podporuje tvořící se býčí divergence. Potvrzení pozitivního výhledu by však přišlo až s překonáním rezistence na Fibonacciho úrovni 61,8. Naopak propad pod zmiňovaný support by otevřel prostor k dosažení klíčové hladiny 138,00, která je v současnosti hlavní podporou.

Ropa se přibližuje ke klíčové rezistenci 103,80. Právě zde se rozhodne o pokračování v konsolidačním trojúhelníku. Stochastický oscilátor již dosáhl extrémně překoupených hodnot a MACD se chystá otestovat dolů mířící linii.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688