BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  19.07.2013 07:55:00

Ranní přehled nejdůležitějších událostí s intradenní analýzou EUR/USD, DOW JONES, USD/JPY a USD/PLN

Americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500 vytvořily včera nová maxima po zveřejnění pozitivního čísla žádostí o podporu v nezaměstnanosti a projevu šéfa Fedu Bena Bernankeho. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl o 24 000 na sezónně upravených 334 000 a dosáhl tak na 4měsíční minimum. Bernanke včera před bankovním výborem amerického Kongresu více méně zopakoval svá středeční slova. Konec kvantitativního uvolňování (QE) je závislý na ekonomických datech a nelze zatím určit přesné datum, kdy by mělo dojít alespoň k redukci. Trhy rovněž ubezpečil, že měnová politika Fedu zůstane i nadále expanzivní, a to i když banka sníží objem nákupu dluhopisů.  Šéf Fedu rovněž upozorni na to, že mezi koncem měnového uvolňování a zvýšením úrokových sazeb, může být dlouhý časový interval. Nejbližší zasedání americké centrální banky (Fed) bude na konci července (30 - 31. 7. 2013). Většina investorů počítá s objasněním situace do konce letošního roku.

Akciový trh podpořila také mimo jiné vysokými zisky společnost Morgan Stanley, které se podařilo zvýšit ve druhém kvartále zisk o 42 procent. Morgan Stanley se dařilo v prodeji akcií, úpisu nových společností, tak i ve správě majetku. Na Wallstreet tak pokračuje výsledková sezóna plná příjemných překvapení.  Dosud zveřejnilo své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí 2013 81 společností z indexu S&P 500. 70% procent z nich oznámilo vyšší zisky, než se očekávalo a 49 procent vyšší příjmy. Nicméně před startem samotné výsledkové sezóny byly odhady zisků u jednotlivých společností výrazně sníženy.

Německý index výrobních cen (PPI) zakončil červen beze změny na 0,0 procentech (meziměsíčně). Většinový konsensus ekonomů počítal se ztrátou -0,2 procenta, která by potvrdila klesající trend. PPI tak nekleslo poprvé za poslední 4 měsíce.

V Moskvě dnes začíná dvoudenní setkání zemí G20. Lídři 20 největších ekonomik světa budou mluvit o tržní volatilitě, nezaměstnanosti a pomalejším ekonomickém oživení Ministr financí USA již před začátkem summitu vzkázal Evropě, že je čas se soustředit na posílení ekonomického růstu a podpořit tvorbu nových pracovních míst. Na účet Spojených států si ministr neodpustil pochvalní slova. Zdůraznil, že USA jsou jenom pět let po finanční krizi zdrojem globálního ekonomického růstu, což dle jeho slov není náhoda.

V Japonsku se o víkendu konají senátní volby. Z tohoto důvodu někteří obchodníci raději na víkend zavřeli své asijské pozice. Pro finanční trh bude klíčové, jestli premiér Shinzo Abe získá většinu i v horní komoře parlamentu, což by mu otevřelo cestu k prosazení třetího pilíře své ekonomiky (Abenomiky).

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    Celý den probíhá setkání skupiny G20
•    10:30 Britské půjčky ve veřejném sektoru
•    14:30 Kanadský index spotřebitelských cen

EUR/USD v asijské seanci posiluje a během včerejšího obchodování nedokázalo uzavřít pod supportem 1,31. V průběhu dneška se bude čekat na reakci na silné rezistenční pásmo mezi Fibonacciho úrovní 61,8 a hladinou 1,3182. Za neopominutelný scénář stojí také možnost vytvoření konsolidační klínové formace, která by u těchto hladin mohla pomoci odrazit nápor býků. Při případném testování rezistencí bude dotvořena medvědí divergence na MACD.
Akciový index Dow Jones včera dosáhl nových maxim, nicméně seanci uzavřel pod 15 506. Trh je v silném býčím trendu a po vytvoření medvědích divergencí se vrací k supportu 15 386. Zde dochází k souběhu s trendovým kanálem a býci by tak mohli najít další důležitou podporu. Případné proražení by mohlo přinést korekci až k 15 284.

USD/JPY nezvládlo během asijské seance uzavřít nad rezistencí 100,86 a momentálně se znovu obchoduje u psychologické hranice 100,00. Trh by se proražením 100,00 mohl vrátit k podpoře 99,08. Důležitý vliv také sehrají vyznačené trendové linie, na které trh v posledních dnech reaguje lépe než na horizontální úrovně.

USD/PLN se po delší době znovu vrátilo k extrémně důležité trendové linii. Trh zde již několikrát v minulosti našel podporu. Vývoj posledních dnů však ukázal velkou sílu medvědů a pro to by měli potencionální nakupující počkat na reakci trhu u hladiny 3,2185, kde by se mohl objevit falešný průraz. Proražení trendové linie by mohlo změnit trend.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Pá   0:03  25. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 22:27  US100 posiluje o 1,5 % 📈 X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688