eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  18.01.2013 15:39:10

Stručná situace Wall Street: nejasný opening dne 18.1.13

Finální páteční trading tohoto týdne se bude odvíjet v návaznosti na včerejší solidní výsledek akciových indexů, jejichž výkon byl podložen dobrými makrodaty. Zejména ty z trhu práce (úvodní požadavky v nezaměstnanosti) a housingu vytvořily základ pro zpevnění hodnot akcií. Širší index SP 500 zaznamenal nejlepší konečnou hodnotu od 26. prosince 2007.

Dnešní obchodování má k dobru ovšem pouze jeden makroindikátor v podobě spotřebitelského sentimentu Un. Michigan Sentiment za leden, který bude reportován po otevření trhů a očekávání zní na číslo 75,0 bodů.

Z dalších možných kursotvorných informací lze jistě zmínit pokračování reportů bilancí hospodářských výsledků silných firem za 4.Q. a dnes to jsou HV např. General Electric, Morgan Stanley, Schlumberger a State Street.

Sentiment na trhu je také spíše příznivě udržován solidním obchodním průběhem dnešní asijské seance, která dopadla vstřícně zejména díky nad očekávání vydaným ekonomickým informacím v Číně (HDP, průmyslová výroba, maloobchodní prodeje) a rovněž možné zvýšené aktivitě Bank of Japan na trzích (navýšení objemu odkupů).

Do globálních akciových fondů pokračuje příliv prostředků (tzv. „great rotation“), neboť v posledních dvou týdnech do nich přibylo 11,3 mld. USD, což je největší 14 denní přítok od dubna 2000. V tomto scénáři dominovali institucionální investoři a obchodníci.

International Energy Agency (IEA) zvýšila ve svých předpokladech na rok 2013 výhled spotřeby ropy o 240 tis. barelů denně na 90,8 mil. barelů. Přitom IEA jako důvod uvádí očekávaný růst poptávky ze zotavující se čínské ekonomiky (jako hlavní faktor zvýšení), zvláště když OPEC a Saúdská Arábie snížily produkci.

Maloobchodní prodeje v UK klesly v prosinci meziměsíčně o 0,1%, což znamená nejpomalejší tempo růstu pro prosinec od roku 1998. Na druhé straně online útraty na internetu vzrostly v měsíci o 15,5%.

Hlavní US akciové indexy tak nastupují do závěrečné seance týdne s těmito stavy: DJIA +0,03%, Nasdaq Composite -0,21% a SP 500 -0,03%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 95,43 USD za barel a zlato je na ceně 1693,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3335.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,864%.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688