Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  13.11.2012 17:02:46

Vzbudíme medvědy?

Dnešní ráno bylo pro investory, kteří v portfoliích drží akcie společnosti E.ON, velmi hořké. Firma zveřejnila své výsledky hospodaření a akcie reagovaly velmi prudkým výprodejem nakonec v rozsahu až 12 %. Důvodem výprodejů nebyly výsledky za poslední kvartál, zisk i tržby byly lepší než tržní očekávání a cíle pro tento rok budou splněny. Skutečným problémem pro společnost jsou výhledy pro rok 2013. Musejí revidovat své cíle kvůli měnícím se podmínkám na trhu, možná budou muset zavřít několik továren. Na odpolední konferenci byly společností kritizované ty vlády, které uvalují daně na utility. Zároveň zmínili boom na obnovitelných zdrojích jako jeden z hlavních problémů. Následující tři měsíce – do dalších výsledků, mohou akcionáři jen trhnout, zda zachovají dividendu 1 euro/akcii nebo ji sníží. Mnoho portfolio manažerů dnes pozice vyprodávalo kvůli vznikající ne jistotě na titulu.

Ale nejde jen o E.ON. Já cítím celkově zhoršující se sentiment na trzích. Opět vylézá z podkoberce staré známé Řecko. Do konce tohoto týdne má splatit svůj dluh a splatí ho?... Pokud ano, věřím, že se burza opět vyroste pár procent do plusu, pokud ne, čeká nás další výprodej. Dle mého je ale pravděpodobnější první varianta, vezmou si jiný dluh, aby splatili ten, jehož platnost končí.

Navíc přicházejí horší makrodata za eurozónu. Dnes přišel negativní ZEW ekonomický sentiment za Německo. Minulý týden šéf ECB Draghi zmínil, že krize může mít na Německo velký vliv, což se nyní začíná projevovat. Minulý týden zklamaly také německé exporty, podnikové objednávky i průmyslová produkce.

Ale nebuďme jen negativní. Vydělat dnes mohli například ti investoři, kteří koupili palladium, dnes posiluje o 4 %. Je to proto, že dnes vyšla analýza od Johnson Matthey. Bude ho prý nedostatek, v Rusku jsou nízké zásoby a při výrobě aut je nutností.

Kolem 16. hodiny můžeme z burzy vyčíst tyto hodnoty: S&P500 1.380 bodů (+ 0,13 %),  DAX 7.140 bodů (-0,3 %), ropa WTI 85,3 USD/barel (-0,2 %), zlato 1.728 USD/unci (-0,03 %), EUR/USD 1,27  (- 0,08%).


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688