TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.11.2012 11:56:29

Změny ve vedení pražské ODS se nekonají, kritici primátora Svobody neuspěli

PRAHA (MEDIAFAX) - Pokus o převolbu vedení pražské ODS se kritikům primátora Bohuslava Svobody nepovedl, řádná volba vedení strany v metropoli se uskuteční v říjnu příštího roku. Mediafaxu to potvrdili oslovení delegáti čtvrtečního regionálního sněmu strany v metropoli.

Právě sněm měl současně přinést rozuzlení napjatých vztahů mezi pražským primátorem Svobodou v pozici šéfa pražské ODS a jeho kritiky. Jednotliví členové regionální rady již po čtvrthodinovém jednání potvrdili, že se vše obešlo bez problémů a z žádné z oblastí nedošlo k návrhu na změnu programu sněmu.

Primátor ve svém projevu k delegátům zhodnotil současný debakl ODS v senátních a krajských volbách, ale také samotný vývoj v hlavním městě, kde působí ve funkci předsedy občanských demokratů rok.

"Pražany jsme například podráždili sestavením koalice ČSSD, za což přijímám i já svou část zodpovědnosti. Důvěryhodnost voličů pražské ODS, i mně samotnému, byla na bodu mrazu. Na podzim minulého roku však došlo k překvapivé výměně v rámci koalice. Naším partnerem se stala TOP 09. Poslední rok byl namáhavý, změna koalice s sebou nese svá úskalí, problémy navíc přiživuje určitá nejednotnost našeho zastupitelského klubu. Přesto jsem přesvědčen, že koalice s TOP 09 je občanským demokratům ideově bližší a pro Pražany srozumitelnější," prohlásil Svoboda a dodal, že i dnes jsou mezi občanskými demokraty ti, kteří chtějí vládnout s ČSSD a dělat, že se nic neděje.

Poslanec Boris Šťastný potvrdil, že na pořadu dne byla diskuse na změny ve vedení organizace. "Předsednictvo pražské ODS oznámilo, že o ničem takovém hlasovat nebude a má mandát ještě další rok, žádná volba nebyla umožněna. Samozřejmě probíhala ta debata," poznamenal Šťastný.

Problémy pražského primátora Svobody v poslední době narůstají. Podle kuloárových informací posiluje tábor Svobodových odpůrců. Během posledních dnů přišel pražský primátor o své zastánce a příznivce v Praze 4, kde ve vedení skončil starosta městské části Pavel Horálek a poslanec Marek Benda. Proti primátorovi stojí také Praha 10, Praha 11 a Praha 13.

Sněm projedná také volbu regionální rady pražské organizace, které končí mandát na konci letošního roku.

Občanští demokraté v metropoli současně vyjádřili podporu šéfovi strany Petru Nečasovi. Ten je zatím jediným kandidátem na předsedu ODS, o němž se bude o víkendu rozhodovat na kongresu v Brně.

Denisa Šindlerová, sindlerova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688