Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  08.12.2011 09:01:58

Stručné shrnutí US trhů dne 7.12.11

Středeční US seance se do určité míry podobala předchozímu obchodnímu dni a zejména závěrečná bilance indexů vypadá v de facto stejném stylu. To znamená smíšená seance nejprve s minusovými stavy s následným trendem k umazávání ztrát a závěrečný finiš do lehkých plusů s výjimkou indexu Nasdaq Composite.

Hlavní roli opět hrály události v eurozóně, když takřka celý týden je v USA skoupý na makrodata a rovněž na korporátní zprávy.

Trhům pomohly v závěru finanční tituly, které se po nejprve cca 1% ztrátě dokázaly vyšplhat jako celek do zisku 1,2% v návaznosti na zprávu, že European Banking Authority (EBA) hodlá dnes v 6pm CET vydat výsledky nedávno realizovaných stress testů bank, resp. resultátů plánů na rekapitalizaci bank. Dalším pozitivním sektorem byly akcie odvětví zdravotní péče, které přinesly jako celek zisk 0,6%.

Hlavní událostí, která si poutá pozornost investorů, je ovšem dnešní výstup z jednání ECB o úrokových sazbách a směru měnové politiky (aktivita ECB na trhu dluhopisů). Nový šéf M. Draghi by dle očekávání mohl oznámit snížení sazby na EUR v souvislosti s konáním zásadního summitu EU na řešení dluhové krize. Byl také přednesen návrh na kombinaci dvou bailoutů, tzn. EFSF s objemem 400 mld. EUR s fondem ESM za 500 mld. EUR. S tímto scénářem má zatím problém Německo a z toho důvodu také včera trhy částečně pokulhávaly.

Hlavní US akciové indexy tak zakončily seanci takto: DJIA 12196,40 bodů (+0,38%), Nasdaq Composite 2649,21 bodů (-0,01%), SP 500 1261,01 bodů (+0,2%). Index volatility VIX skončil na hodnotě 28,67 USD, tj. +0,54 USD, resp. +1,92%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX drží nad 100 USD hranicí, konkrétně 100,70 USD za barel a zlato je na ceně 1742,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3421.

Podle ekonomického kalendáře budou reportována makrodata ve složení úvodní požadavky v nezaměstnanosti s očekáváním 395 tis. (pokračující požadavky mají vyjít s číslem 3,7 mil.) a velkoobchodní zásoby za říjen s předpokladem 0,2%.

Trading v Asii se odvíjí v negativním stylu a Nikkei Average skončil -0,66%, HangSeng je -0,57% a Shanghai Composite uzavřel -0,12%.

Indikace US futures jsou zatím v zárodečném stavu a DJIA je +1 bod, Nasdaq 100 +3,75 bodů a SP 500 +0,10 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688