iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  31.08.2011 09:29:30

Akciový výhled 31. 8.: Honba za klenotem FED (+NWR)


iPoint.cz

Stimulovat, či nestimulovat? Tak zní (post)moderní parafráze slavných slov prince dánského a na trhy má bezmála stejný dopad jako původní znění. Opětovné a podle FED minutes i opodstatněné spekulace o dalším zásahu The Dollar's club ženou trhy k paradoxům. A tak jsme svědky situace, kdy benchmark srpnové spotřebitelské důvěry Američanů spadne na úroveň z dubna 2009 a všechny hlavní indexy uzavřou v plusu. A zkusme se v paměti na okamžik vrátit do onoho období a vybavit si alespoň pár momentů z tohoto tragického jara. Že tou dobou započal býčí trend, je věc druhá. Aktuálně stojíme na starém známém rozcestí: Na stejném místě jsme stáli i loni touto dobou: Sázky na soběstačnost reálné ekonomiky přestávají vycházet a o to více roste pravděpodobnost měnového „restartu.“ Nezbývá než doufat, že se tentokrát ekonomika pomocné (ale nikterak svalnaté) ruky FED opravdu chytne.

US indexy v průběhu dne několikrát vystřídaly kladné a záporné pásmo, když investory především zklamala čísla ze spotřebitelské důvěry. Ta v srpnu klesla až na 44,5 bodů oproti 59,2 bodů v předchozím měsíci, což je nejníže od dubna roku 2009. Nakonec se však dobrá nálada z počátku týdne udržela a na trhu se objevili kupci. US indexy tak obchodní seanci zavřely v mírném plusu – S&P 500 +0,23 %, DJIA +0,18 %, NASDAQ Composite +0,55 %. K většímu růstu nepřispěl výběr krátkodobých zisků na finančních titulech, především na bankách. Akcie Bank of America oslabily o 3,22 % poté, co za poslední týden vzrostly ze svých minim bezmála o 40 %. Mírnou korekcí si prošly i ostatní bankovní tituly, Morgan Stanley a JP Morgan zaznamenaly ztráty přes 1,5 %.

Do hry se opět dostalo zlato, když ve včerejší seanci jeho cena vzrostla přes 2 % na 1829,8 USD za trojskou unci. Dařilo se i ostatním drahým kovům v čele s paladiem, jehož cena burze COMEX stoupla přes 3 % na 779,3 USD za trojskou unci. Od prohlášení šéfa Fedu Bena Bernankeho, že americká ekonomika je na tom stabilně a nepotřebuje další stimuly, výrazně stoupla i cena ropy. Tu při nedávném poklesu tížily hlavně obavy z poklesu poptávky a pádu ekonomiky do recese. Cena ropy ve včerejší seanci vzrostla o 1,87 % na 88,90 USD za barel.

Na asijských trzích se zatím obchoduje smíšeně. Nikkei 225 je proti včerejšku téměř beze změny, Hang Seng přidává bezmála procentní zisky, zatímco Shanghai Composite zaznamenává ztráty kolem 0,4 %. Evropské a americké futures na indexy se zatím drží v kladných hodnotách...

Středeční akciový kudykam, dividenda NWR, atp.: Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688