Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Akcie ve světě  |  15.07.2011 09:35:30

Akcie Google na after market zazářily


Colosseum

Larry Page včera vyměnil dříve tradiční mrazivý vztah k wall street za  přátelský a vypustil do světa velmi silné hospodářské výsledky za druhý  kvartál. Představil tak své první výsledky, jelikož teprve v dubnu ukončil své  mnohaleté vedení Eric Schmidt, pro kterého byl vždy důležitější samotný  technologický vývoj, než komunikace o zájmech akcionářů. Page oproti  tomu při videokonferenci naznačil, že je pro něj důležité, aby byl  Google dobrým správcem peněz svým akcionářům. Dále pak zdůraznil, že  prioritním cílem Googlu i nadále zůstává expanze na další trhy podpořená  přijímáním nových pracovníků.

Google vydělal za poslední tři měsíce astronomickou částku 2,5 miliardy dolarů, což činí 7,68 dolaru na akcii, čímž o 36% překonal výsledky z  minulého roku. Pokud by však nepočítal výdaje na náhrady zaměstnanců,  dostal by se až na 8,74 dolarů na akcii.

Google se tak pravděpodobně dočká v průběhu několika málo dní pozitivního přepočtu cílových cen od renomovaných společností. Ty budete moci najít v našich denních reportech o cílových cenách.

Hlavním důvodem tohoto zlepšení oproti minulému roku bylo to, že  inzerenti na internetu byli ochotni akceptovat navýšení cen za reklamu,  jejíž cena narostla o dvanáct procent a internetový uživatelé reklamu  "odklikli" o osmnáct procent vícekrát než v loňském roce ve stejném  období.

Page nadále slíbil investovat aktivně do nových projektů i za cenu  toho, že se jejich realizace může vracet i v průběhu několika dalších let. Pochvaloval si při tom hlavně alternativu facebooku, sociální síť  google plus, která za pouhých čtrnáct dní našla 10 miliónů uživatelů,  přičemž přihlásit se na ní je stále možná pouze formou pozvánky. Nadále společnost těží i z operačního systému Android a systému pro  tablety.

Larry Page na závěr zkonstatoval, že motem společnosti je nyní vytvářet  služby které lidi budou používat minimálně dvakrát denně, stejně jako  kartáček na zuby.

Kamil Beran pro www.akcieatrhy.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688