Pojištění  |  24.01.2011 11:25:11

Slavia pojišťovna převádí celý bonus z povinného ručení na havarijní pojištění

Řidiči s vysokým bonusem na povinném ručení, avšak bez bonusu na havarijním pojištění, mohou nyní u Slavia pojišťovny získat havarijní pojištění s výraznou slevou. Pojišťovna jim nyní nově převede celý stávající bonus z povinného ručení na havarijní pojišťění. Zodpovědní řidiči s dlouhým bezeškodným průběhem mohou na nově uzavřeném havarijním pojištění ušetřit až tisíce korun.

Zatímco povinné ručení kryje zejména škody, které způsobíte během nehody jejím dalším účastníkům (poškozeným), tak havarijní pojištění ochrání především vás. Přestože je tato skutečnost mezi řidiči známá, zájem o toto pojištění roste stále pomalu. Překážkami může být obecně nízké vnímání rizika nehody či cena samotného havarijního pojištění. Právě pro zodpovědné řidiče s vysokým bonusem na povinném ručení, je připravena nová dlouhodobá akce Slavia pojišťovny, která jim havarijní pojištění výrazně zlevní. „Z našich statistik vyplývá, že o řidičských zkušenostech dostatečně vypovídá bonus na povinném ručení. Proto můžeme bez obav nabídnout řidičům převod celého bonusu z povinného ručení také na havarijní pojištění. Očekáváme, že tento krok povede ke zpřístupnění tohoto pojistného produktu těm spolehlivým majitelům aut, pro které byla doposud hlavní překážkou cena pojistného,“ říká Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny. Převodem bezeškodného průběhu z povinného ručení může řidič u havarijního pojištění získat u Slavia pojišťovny bonus ve výši až 50 % z pojistného (maximální bonus u tohoto druhu pojištění). Celý tento bonus se nově promítne i do ceny havarijního pojištění.

Nejčastější jsou srážky s překážkou, ale kradou se i samostatné díly aut
Slavia pojišťovna z havarijního pojištění plní nejčastěji škody spojené s nárazem do jiného vozidla či překážky a to až ze 60 %. Zhruba pětinu škod tvoří odcizení automobilu. Krádeže autorádií a disků kol jsou na ústupu. Novým fenoménem, který se začíná objevovat, jsou krádeže konkrétních dílů vozidel. Nejvíce exponované jsou proto nejrozšířenější značky vozidel parkované na ulicích ve větších městech. Zaznamenány jsou případy odcizení předních xenonových světlometů (škoda cca 20 tis. ), ukradení přední masky automobilu (škoda cca 18 tis. ) a další. Všechny zmíněné škody jsou při splnění určitých podmínek plněny právě z havarijního pojištění

Příklad havarijního pojištění s převedeným bonusem
Muž 35 let, Dvůr Králové nad Labem, 120 bezeškodných měsíců na povinném ručení, havarijní pojištění 0 měsíců, nový Ford C-Max 1,6 uveden do provozu 1. 8. 2010, cena vozu 447900,-

Cena povinného ručení 1644,- . Po převodu bezeškodných měsíců z povinného ručení se základní cena havarijního pojištění sníží o 50%  na roční pojistné 6414,- .
Celková cena ročního pojištění (povinné ručení a havarijní pojištění) 8058,- (1644 + 6414), úspora díky převodu bonusu 6414 .

Havarijní pojištění se vyplatí na nové i starší vozy
U nových či zánovních vozů do 3 let stáří je havarijní pojištění nezbytností. Na první pohled malá nehoda může vyžadovat velmi nákladnou opravu šplhající do desítek tisíc korun. I u starších vozů se však havarijní pojištění vyplatí. Majitel takového vozu ho ocení zejména při tzv. totální škodě způsobené například odcizením, vandalismem či živelnou událostí. V takovém případě je řidiči vyplacena aktuální cena vozu a tyto peníze může využít na pořízení jiného automobilu. Přitom pojistné u starších automobilů s nižší hodnotou nezatíží řidičův rozpočet.
Havarijní pojištění kryje rizika poškození nebo zničení pojištěného vozidla jakoukoli nahodilou událostí. V rámci havarijního pojištění je možné se pojistit proti havárii (poškození nebo zničení pojištěné věci v důsledku dopravní nehody), živelné události (požár, výbuch, úder blesku, pád stromu nebo stožáru, vichřice, krupobití), odcizení a vandalismu pojištěného vozidla nebo jeho částí, či proti neoprávněnému užití vozidla. Havarijní pojištění lze sjednat ve variantě ALL Risk, zahrnující všechna zmíněná rizika nebo pouze ve variantě Havárie a Živel. Havarijní pojištění Slavia pojišťovny platí na území Evropy a Turecka s výjimkou Běloruska, Čečenska, Moldavska, Ruska a Ukrajiny.

 

Slavia pojišťovna
Slavia pojišťovna má tradici již od roku 1868. Ve své samostatné historii přicházela a bude přicházet s inovativními pojistnými produkty. V říjnu 2008 například Slavia pojišťovna vstoupila na trh s povinným ručením, kdy se jako první pojišťovna vůbec zaměřila na ukázněné řidiče, kterým tento produkt nabízí nejvýhodněji v celé zemi. Poskytuje široké spektrum pojištění pro soukromé osoby, jako je např. pojištění domácností, na cesty a pobyty, psů a koček a dále také nabízí zdravotní pojištění cizinců. Firmy uvítají pojištění odpovědnosti, aut a přepravy, pojištění majetku, technická pojištění nebo specializované druhy pojištění určená pro obce a města.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688