Finmag (Finmag)
Osobní finance  |  18.10.2010 15:40:42

Klient vs. Amcico: Čtvrtmilion v tahu

Konkurenční boj je prostě boj. Kdyby šlo o něco jiného než o válčení, jistě bychom tomu také jinak říkali: konkurenční přátelství, konkurenční láska, konkurenční mazlení. Pokud na to na chvíli zapomeneme, protivník nám to brzy připomene bolestivou ranou.

Dnešní finančněporadenský příběh z terénu je právě o jedné takové nakládačce. Člověk se totiž snadno nechá ukolébat. Všechno je přece tak jasné, když je na naší straně kvalita. Klient přece musí chápat, že produkt, který jsme mu doporučili, bude pracovat v jeho prospěch. Vždyť jsme přece poctivě zanalyzovali pro a proti, prošli křížem krážem všechny možnosti a s čistým svědomím vybrali ten šitý na míru. Jenže ani to není záruka úspěchu. Zvlášť, pokud se vám do cesty postaví konkurence, které není svatá ani půlnoční mše.

Klient z našeho příběhu je prvotřídní, a tedy prvoligový fotbalista. Má ženu, dvě děti a také společného známého s poradcem pracujícím v Partners. Ten sice poradcuje zatím jen čtyři měsíce, ale na schůzce s klientem provádí špičkovou analýzu potřeb a očekávání klientů: jak správným způsobem vyřešit krátkodobé rezervy, jak zajistit příjem rodiny a jak ohlídat střednědobé a dlouhodobé rezervy, ať už se to týká bydlení, nového auta nebo renty. Pyšný by na něj byl i známý fotbalový stratég Jaroslav Hřebík.

Revize kádru

I když byla schůzka s poradcem z Partners pro rodinu prvním blízkým setkáním svého druhu, nedá se říct, že by prvotřídní fotbalista a jeho rodina na svoji budoucnost nemysleli. Několik finančních produktů už do svého kádru nakoupili dříve: Někdo zaklepal, představil se, vychválil a rodina koupila. Jenže chyběla strategie, dlouhodobý plán a vlastně i trenér.

Náš finančněporadenský Hřebík se tedy teamu finančních produktů poslepovanému bez ladu a skladu rozhodl pořádně podívat na zoubek: Tenhle hraje pro team, tohle je dříč, tenhle umí dávat góly, ale pozor, nemusí se mu vždycky dařit, sázka na něj je trochu riziko, tenhle by se hodil spíš do jiného mančaftu, než stavíte vy a tihle jsou pro vás a pro vaše družstvo vysloveně přítěží, ty živíte zbytečně.

Mezi nadbytečné sportsmany spadlo také dvojí nedávno sjednané pojištění potomků od společnosti Amcico – jedno kapitálové životní pojištění a jedno investiční životní pojištění:

Pokračování článků najdete na http://www.finmag.cz/clanek/22171/

Tyto zprávy pro vás vytváří Finmag.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688