TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  17.07.2009 14:11:01

Automobilky chystají na příští rok řadu novinek

Mediafax

MOSKVA (MEDIAFAX) - Nehledě na složitou ekonomickou situaci a propad prodejů v celém světě se v příštím roce objeví dost nových zajímavých modelů aut. Žebříček nejočekávanějších automobilových novinek roku 2010 sestavil server Podnikatelský autoklub, uvedla v pátek agentura RIA Novosti.

Britská společnost Aston Martin kromě dlouho očekávaného čtyřdveřového AM Rapide a otevřeného roadsteru DBS Volante bude vyrábět nový Aston Martin One-77. Tento model se bude vyrábět v omezené sérii: šest ze 77 vozů smontují v příštím roce. Objednávky se na ně se už přijímají. Cena činí dva miliony dolarů.

Automobilka Audi, která letos slaví stoleté výročí, přijde kromě nového kabrioletu A56 a 35 s novým pohonem a R8 s novým motorem V10 s objemem 5,2 litru také s novým sedanem S4 s třílitrovým motorem TFSI V6. Sportovní sedan Audi S4 2010 bude možné koupit za cenu od 49 tisíc dolarů.

Bentley představí nový Grand Bentley. Název ještě není konečný a nový model navíc ještě nikdo ne viděl, ale nový britský automobil představí už v srpnu.

Americká automobilka General Motors ztratila kvůli krizi několik značek. Na první místo pozvedla značku Cadillac, kterou vidí jako prioritní. V roce přijde 2010 Cadillac se zcela novým SRX, jehož cena v Americe bude od 35 tisíc dolarů. Do žebříčku se dostala i další automobilka z General Motors, a to společnost Chevrolet s novým Chevy Camaro 2010. V USA se tento model už prodává. Chevrolet Camaro se vyrábí v několika verzích, které se liší v zásadě pohonem. Jeho cena ve Spojených státech je 23 tisíc dolarů.

Další místo v seznamu patří Genesis Coupe korejské automobilky Hyundai, který svým vzhledem i charakteristikami pretenduje na sportovní vůz. Hyundai Genesis Coupe stojí 22 tisíc dolarů.

Značka Jeep z koncernu Chrysler dá v příštím roce na trh nový Grand Cherokee. Cena kultovního terénního vozu je zhruba 32 tisíc dolarů.

Společnost KIA představí v roce 2010 nový Sorrento, stát bude kolem 22 tisíc dolarů.

Subaru, na které se začalo zapomínat s jeho odchodem z rallye, přichází s novou Legacy 2010 se zcela novým designem, komfortním vybavením, značkovým pohonem a moderním motorem. Cena novinky je od 20 tisíc dolarů.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688