X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  29.06.2009 11:23:12

Akciové indexy: Páteční obchodování na Wall Street ve znamení bočního trendu a nízkých objemů

Americké akcie v pátek spíše přešlapovaly na místě a po většinu obchodních hodin se pohybovaly v poměrně úzkém cenovém rozpětí. Nakonec indexy zakončily obchodování přibližně na podobných hodnotách, na kterých seanci zahájily (Dow Jones -0,40%, S&P 500 -0,20%, Nasdaq +0,47%). Zveřejněná makrodata sice pozitivně překvapila – index spotřebitelské důvěry (Michigan) vzrostl na 70,8 bodu (oček. 69 b.), osobní příjmy se dokonce zvýšily o 1,4% oproti očekávání ve výši 0,3%, reakce investorů však nebyla nijak výrazná a pokračování čtvrteční rally se tak nekonalo.

Celý minulý týden se na finančních trzích nesl v duchu zvýšené volatility. Důvodů k ní bylo hned několik – především pak zveřejnění celé řady důležitých makroekonomických dat v čele se středečním zveřejněním závěrů ze zasedání Fedu. Klíčová úroková sazba byla dle očekávání ponechána na úrovni 0,25%, z doprovodných komentářů je dále zřejmé, že centrální banka do konce roku neplánuje žádné zvyšování sazeb a zároveň zde není žádná zmínka o tom, že by FED uvažoval o rozšíření programu pro vykupování cenných papírů.  Nesmíme také zapomenout na vyhlášení hospodářských výsledků stavitelských firem, které bylo hnací silou čtvrteční rally na akciových indexech.

I přesto, že tento obchodní týden bude v USA kratší o páteční obchodování (Den nezávislosti je 4.7., volný den tedy připadne na 3.7.), rozhodně nebude chudý na vyhlášení celé řady důležitých makrodat. Pozornost obchodníků se bude soustředit jednak na zveřejnění zítřejšího údaje o vývoji spotřebitelské důvěry, středeční vyhlášení ISM za červen a zejména pak na čtvrteční výsledky z trhu práce – tj. non-farm payrolls (NFP), kde se očekává mírně horší číslo (375 tis.) oproti předchozím překvapivým 345 tis. Dnešní den je naopak na vyhlášení důležitých makrodat skoupý, takže se obchodníci budou soustředit spíše na korporátní výsledky.

Futures na hlavní americké akciové zatím setrvávají na stejných hodnotách, na kterých páteční obchodování zakončily (Dow Jones +0,02%, S&P -0,03%, Nasdaq +0,03%).

Autor: Jan Rohrbacher (jan.rohrbacher@xtb.cz)
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688