Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  17.02.2009 12:52:10

ČEZ pomůže domácnostem, firmám i živnostníkům postiženým krizí

Společnost ČEZ dnes představila svou iniciativu „ČEZ proti krizi“. Tři pilíře iniciativy pomohou firmám najít nové zakázky a vytvořit pracovní místa, uvolnit peníze živnostníkům a pomoci s platbami elektřiny lidem, kteří přijdou o práci. „Jasně si uvědomujeme, že můžeme prosperovat pouze v prosperující zemi. V době, kdy celé České republice hrozí ekonomická krize, nemůže největší domácí firma zůstat stát stranou. Záleží nám na našich zákaznících i fungující ekonomice, proto přicházíme s iniciativou, která napomůže z části krizi zmírnit,“ řekl Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

 

Více práce zaměstnavatelům

V letech 20092010 Skupina ČEZ navýší plánované investice do výroby a distribuce elektřiny o více jak 5 miliard korun. O 4 miliardy korun více než plánoval, vloží ČEZ do modernizací a ekologizací svých elektráren. 1,1 miliardy korun nad plán vloží do obnovy a posílení distribučních sítí. ČEZ tak umožní nově vytvořit či zachránit 5 600 pracovních míst u stávajících i nových dodavatelů. Nové zakázky firmám umožní udržet zaměstnance, které by jinak museli propustit kvůli propadu zakázek z oborů postižených krizí.

 

Uvolnění peněz malým podnikatelům

ČEZ nabídne všem malým podnikatelům možnost posunout si splatnost záloh za elektřinu o 30 dní. Místo 12 měsíčních plateb by tak v roce 2009 zaplatili pouze 11. Dorovnání 12. platby provedou až s ročním vyúčtováním v roce 2010. Okamžitě se tak českým živnostníkům uvolní až 800 milionů korun. To umožní snížit zatížení úvěry zejména těm, kdo pracují v energeticky náročných oborech, jako jsou pekaři, truhláři, pěstitelé zeleniny apod. Tato nabídka platí od 1. 3. 2009.

 

Pojištění plateb za elektřinu pro případ ztráty zaměstnání

ČEZ zaplatí všem domácnostem pojištění plateb za elektřinu pro případ ztráty zaměstnání. Každý, kdo přijde o práci a přihlásí se na pracovní úřad po 1. 3. 2009, nebude muset platit tři měsíční zálohy na elektřinu. Zaplatí je za něj pojišťovna, u které mu ČEZ zaplatil pojistku. „Krize nejvíce postihne ty, kdo přijdou o zaměstnání. Proto jim chceme pomoci vytvořit si v prvních měsících po ztrátě zaměstnání finanční rezervu, která jim umožní zvládnout obtížné období“, uvedl Daniel Beneš, výkonný ředitel ČEZ. Zákazníci si nemusí nic předem vyřizovat, pojistku za ně zařídí i zaplatí ČEZ. Přihlásit se musí pouze v případě, pokud přijdou o zaměstnání a budou chtít pojistku využít.

 

Všechny náklady na iniciativu „ČEZ proti krizi“ ponese sama firma. Přesune část investičních prostředků ze vzdálenější budoucnosti do letošního a příštího roku.  Část opatření jde samozřejmě i na úkor zisku společnosti. „Věříme však, že investice do ochrany zákazníků a české ekonomiky před krizí je dobrá investice, která se nám v budoucnosti vrátí v prosperitě země i naší firmy“, dodal Martin Roman.

 

Ladislav Kříž, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688