Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček v rámci 59. Mezinárodního strojírenského veletrhu Brno 2017 zahájil činnost Exportního domu

Publikováno:
9.10.2017
Autor:

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček společně s dalšími hosty dnes otevřením Exportního domu a indické expozice zahájil první z mnoha oficiálních akcí 59. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu Brno 2017. Nejvýznamnější přehlídka průmyslových odvětví a technologií se na brněnském výstavišti uskuteční do pátku.  Zúčastní se jí 1610 vystavovatelů z 32 zemí. Hlavním partnerem je letos Indie a hlavním tématem letošní ročníku průmyslová automatizace. 


Ministr Jiří Havlíček největší strojírenský veletrh ve střední Evropě podpoří dvoudenní účastí. V pondělí zahájil provoz Exportního domu a slavnostního otevření indického pavilonu. Zúčastnil se Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR a podvečerního slavnostního zahájení veletrhu. 

Osobní kontakt a důvěra mezi partnery jsou v zahraničním obchodě nepostradatelné. A Mezinárodní strojírenský veletrh je ideální příležitostí pro utužování starých přátelství a vznik nových,“ uvedl při úvodním setkání s vystavovateli ministr Jiří Havlíček.  

Po slavnostním zahájení činnosti Exportního domu, který je společným projektem MPO, Ministerstva zahraničí, agentury CzechTrade, společností EGAP, ČMZRB a dalších, se Jiří Havlíček zúčastnil otevření indického pavilonu. Indie je letos hlavní partnerskou zemí. Při té příležitosti se setkal se svým indickým protějškem, státním ministrem obchodu a průmyslu Indie C. R. Chaudharym, předsedou vlády indického státu Džarkand Rubarem Dasem a indickými podnikateli.

Indie patří k velmi důležitým obchodním partnerům Česka a prioritu jí dává i Exportní strategie ČR 2012-2020. V rámci veletrhu se bude konat Česko-indické podnikatelské fórum, na podporu vzájemného obchodu a další tematicky zaměřené akce. Agentura CzechTrade představí český podnikatelský inkubátor v Indii - Bengalúru. Na přehlídce se představuje více než 70 indických firem.

Ministr průmyslu a obchodu si v rámci dopoledního programu prohlédl další zahraniční expozice. Jednalo se o prezentace Korejské republiky, Číny a Ruska. V rámci podpory českého exportu se v průběhu veletrhu zúčastní Business dne Ruské federace, Slovenského národního dne či exportní konference týkající se Velké Británii, která je čtvrtým největším obchodním partnerem Česka. Během dnešního programu navštíví ministr také expozice českých firem.

Ministr Havlíček bude v Brně i v úterý. V moravské metropoli vystoupí na Business dni Ruské federace, Česko – indickém podnikatelském fóru či exportní konferenci k obchodním vztahům s Velkou Británií. Na programu mají zástupci MPO také vyhlášení 2. ročníku soutěže „Přeměna odpadů na zdroje“ a setkání s vítězi úvodního ročníku klání, které organizuje Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Brněnského strojírenského veletrhu se letos zúčastní 1610 vystavovatelů z 32 zemí a celkem 804 zahraničních firem. Na veletrhu se účastní všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu. Součástí veletrhu jsou odborné konference, semináře a workshopy na aktuální technická a ekonomická témata. V pavilonu P má společnou expozici také Ministerstvo průmyslu a obchodu, které převzalo záštitu nad 59. ročníkem veletrhem. Stejně jako loni se MPO prezentuje rovněž ve venkovní expozici Exportního domu, kde se podílí na provozu Klientského centra pro export.




Zařazenopo 09.10.2017 02:10:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/ministr-prumyslu-a-obchodu-jiri-havlicek-v-ramci-59--m...


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V