Názory, přidání nového příspěvku

Názory na téma  Akcie ČEZ


přečíst (0) 30.09.05 09:25  Kozel  (18914)

přiznejte se... utopenci a sýrové koule

Sýrové kouleIngredience: Niva, Olomoucké syrečky, Čerstvé máslo, nadrobno pokrájená čerstvá cibulka, labužníci můžou přidat i již téměř tekutý hermelín. (rohlíky, párátka)Vše naházíme do jedné mísy a dohladka uhňácáme. Přidáme sladkou či pálivou papriku, množství i druh dle chuti. Osvědčilo se přidat i trošku grilovacího koření.Z takto pořádně uhňácané směsky uválíme kuličky cca o průměru 2 - 3 centimetrů.Nyní nakrájíme rohlíky asi na 1cm silná kolečka. Sýrovou kouli položíme na kolečko rohlíku a obojí propíchneme párátkem. Podáváme nejlépe s pivem. Ještě na závěr - to, kterého tam dáte víc sýru záleží čistě na vaší chuti (já osobně preferuju olomóckéé pouze na ovonění..)Utopence pro spekulanty na ČEZ. Ingredience - doporučený poměr:1 kg uzeniny (čerstvá !), 1/2 kg cibule, 1/4 l ocet, 1/2 l voda (poměr voda-ocet 2:1), rostlinný olej (cca 2 polévkové lžíce), sůl (1/2 polévkové lžíce), cukr (polovina soli), kulatý pepř (10 ks), nové koření (5 ks), hrstku hořčičného semínka, 2 - 3 bobkové listy, dle chuti chilli papriku Oloupu vuřty a rozkrojím podél na poloviny. Nahrubo nakrájím cibuli a pokapu olejem. Cibuli promač-kám v ruce,aby se pěkně nasákla a v oleji zabalila.Pak vezmu sklenici,dobře umyju vřelou vodou (čistota nutná, maso v láku zraje při syrovém stavu). Do sklenice postupně vložím vrstvu cibule a prokládám další vrstvou uzeniny- na střídačku. Než naplním sklenici, nejlépe až po vrch, strčím mezi vrstvy pár papriček. Dobře vše zamáčknu, aby vuřty moc neplavaly. Lák pak mírně vychladlý naliji do sklenice. Dobrá rada: čím víc budou vuřty stlačené k sobě, tím potřeba méně láku. Nechám si ho trochu v jiné sklenici pro pozdější možné dolití. Dbám na to, aby kolem masa nevznikaly vzduchové bublinky a horní vrstva byla pořád potopená. Dobře poskládané kousky nemusím ničím zatěžovat. Lák: Všechno koření ve vodě (krom papriky) uvedu do varu po dobu 3 - 5 min. Přidám ocet a ještě chlup povařím. Nechám vychladnout a sliju do sklenice přes cedítko.Zbytek láku schovám. Pak se sklenicí protřepu, aby vzduchové bublinky vyplavaly. Lák proto několikrát dolévám až po vrch. Profesionálové lijí lák horký, protože to uspíší dozrání masa a dřív se nasákne.Je ale nutné ho dřív zkonzumovat.Za studena vydrží pár týdnů.Jak budou vuřty dozrávat a "natahovat" ocet,bude láku ubývat, proto je dobré mít ho v zásobě. To je základní recept. Někdo si přidává více koření asi o 1/3. Výborný je chilli olej místo papriček. S oblibou používáme klasické špekáčky. Vyvarujme se telecích, nebo jiných libových párků. Melou se do nich čumáky, nebo oční bulvy, jako pojivo. To pro gurmány není zvlášť lákavé. Na utopence se hodí, co se dá opékat na ohni. Prostě vepřové! Lák vař v nerezu, nebo ve smaltu. Nejlepší je skleněná konev, ve které není nikdy zárodek cizí mastnoty. Ze salmonely nemusíme mít strach, neboť ocet ji dokonale zlikviduje.Harrach@ email.com: nedávám do laku cukr, dělám je se sterilizovaným zelím, které prosypu sladkou paprikou(až je červený). Utopence prosypu směsí: pepř, pálivá paprika a trocha soli. Do každýho kousku přidám ještě proužek kapie a kolečko cibule. Každou vrstvu proložím bobkovým listem, 2-3 kuličky nového koření a drtek kmínu. Lak použiju ze sterilizovanýho zelí a nastavím Ocet, horká voda (táta ještě rozmíchal lžíci plnotučné hořčice pro zjemnění). Nechám to 6-7 dní ležet.Očko: občas je dobré přikrojit i slovenskou papriku, která dodá do košíku chutí příjemnou šťavnatost, a několik koleček mrkve - kvůli potěše oka, navíc příjemně až drsně křupe.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

Přidání odpovědi na příspěvek

Při psaní příspěvků i dotazů dodržujte prosím pravidla diskuse na serveru Kurzy.cz.

Nepoužívejte diskuze jako SPAM - pokud potřebujete SEO spam, udělejte si vlastní web a nezneužívejte kurzy.cz. Podobně s affiliate odkazy. SPAM odkazy jsou předány do globálního komentářového blacklistu a z diskuze vymazány.

Omlouváme se, kvůli vyloučení spamu není povoleno zadávání odpovědí na příspěvky starší dvou let.
 
Zamykání a odemykání jména, administrativní stránka
Délka příspěvku je omezena na 5.000 znaků (včetně formátovacích).
Když nejde psát do pole "Text příspěvku" klikněte sem
Tajný e-mail vyplňte, pokud chcete, aby Vám byla zasílána upozornení na příspěvky a Váš e-mail nebyl zveřejněn.
Zadání odkazu provedete jeho zkopírováním z okna prohlížeče, správně zadaný odkaz začíná na http:// nebo https://.

 
 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.