Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (22)
 
určitě přečíst (3) 20.12.23 17:51  pav.  pav.molikzavinacgmail.com  (274289)

Dávám přednost pádu vlády Fialy před pádem hutí Liberty Ostrava.

Lidé potřebují Libertu. Ale nepotřebují vládu Fialy.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 20.12.23 08:55  eva  (270717)

Soukromý sektor se snaží tlačit na stát nechá se vláda někam zatlačit?

Při prodeji Huti mezi dvěma posledními majiteli došlo k vyčlenění energetiky polopodvodným způsobem, měla logicky zůstat součástí převáděného celku huti. A toto jsou důsledky. Gupta se snaží vymanit z tohoto tlaku, o který nestál, a zneužívá situaci na energetickém trhu jako argument. A stává se nám z toho politické téma. Nebo že by ne? Že by to byly jen fabulace novinářů? Ať si každý udělá obrázek sám, ale za mě je to jen mediální bublina. Plán investic 9 mld, ale předtím to položíme kvůli 2mld dluhu za energie? Něco nesedí. Kdo je majitelem polského holdingu TAMEH a jak k energetice bývalého ArcelorMittalu přišel? Čím ručí za 10 mld úvěry Raiifce? Tam je zakopaný pes. O to se hraje. Gupta chce důsledky vyčlenění energetiky z prodeje huti přenést na někoho jiného. A když se nezadaří, sbohem a šáteček a ukliďte si po něm sami.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 20.12.23 01:32  Ladislav Prusenovský  (276812)

Bohužel.

Bohužel tragédie soukromého podniku,bohužel lidí,zaměstnanců,dodavatelských firem.Krach.Nebo prodlužující se agonie Titanicu před potopou,která stejně o trochu pozdějc nastane.Tak byli jsme první v evropě v nezaměstnanosti.Podniky jsou v cizích vlastnictvých,Klaus privatizace, bohužel.Vznikaj díry, bude jich víc.Nikdo nechce vyvolat paniku.Ale nikdo to neřídí, ani to nejde.Zázrak,nebo krize.Český republice patří málo co,zprivatizavalo se.Co s tim Titanikem???
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 19.12.23 22:57  ikaktus  (222380)

Pád hutí

1. Priorita této “odpovědné” vlády je snižování zadlužení SR za KAŽDOU cenu (nejvyšší inflace v EU, 19 měsíců snižování spotřeby obyvatelstva, pokles reálných příjmů 8 kvartálů po sobě atd.)2. Zvýšení nezaměstnanosti je pro Stanjuru velmi žádoucí3. Budeme ještě více závislí na hutním zboží z Russka a dalších zemí, podobně jako už nemáme v sadech jabloně či maso dovážíme z Polska a SRN, protože naše zemědělce nedotujeme, na rozdíl od sousedních zemí.Až nebudeme už ani konkurenceschopní s auty - dotovaná auta z Číny už nastupují, budeme muset zřejmě rozkopat Krušné Hory a prodávat lithium.Pro ty, co ještě manipulují a blekotají, že za drahé potraviny v ČR může AB - on vlastní JEN 2% objemu prodávaných potravin v ČR. Jeho hlavní byznys je mimo ČR.
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 19.12.23 17:38  Přemek  (199742)

Tameh

Česká dcera má polskou matku, která má u Reiffky záruky na úvěry a značné zadlužení, jež nesplácí. Tameh CZ rozhodně nebyl ani nejlepší ani jediný dodadavel, který mohl Liberty energii dodávat. Ostatně soudím, že Liberty může přežít, pokud si rychle sjedná energii přímo u regionálních producentů. Tepláren je kapacitních dost, není problém sdružení dodavatelů tepla. Ostatní enegie přímo z elektráren a plynáren. Liberty zaslouží přežít, hutě jsou u nás stále potřeba.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 21.12.23 08:18  Vědma  (263294)

Tameh

Bolševiku, mohou sjednat jineho dodavatele. Ale oni jsou neplatici, a se zlodeji tezko bude nekdo jiny jednat. Buďte rád, ze je to soukrome.. nic statniho nikdy nefungovalo a nebude. Soukr to chcipne a hotovo. Lidi budou delat neco jineho.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 18.12.23 11:44  Test0  (276583)

Krach

Už se do NH natlačilo dost. Léta tam byly nadstandardní platy, zlaté půlmilionové padáky. Jiné firmy na Ostravsku také padly na hubu - a bylo to jen dobře, lidé našli práci jinde. Co dělali zaměstnanci NH tehdy? Měli se dobře a mohli se na ty propuštěné z jiných firem leda tak vyměšit. Pořád neustále sponzorovat někomu podnikání nejde. Zamysleme se ale nad tím, kdo umožnil Mitallům a Guptům vlastnit takový podnik a co se od toho čekalo? Úplně stejně města prodávala kotelny - čekala že bude někdo topit zadarmo... Jen je třeba dát pozor na to, aby to zase nebyl tunel a úmysl. Tameh a NH mohou být slízané a celé je to past na zaměstnance, serežou je o odstupné.
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 19.12.23 17:45  Přemek  (199742)

Krach

Tak běžte děla to hutí, poznáte, co je to za dřinu. NH si platy pro hutníky rozhodně zasloužila, management je nahraditelný, ale hutníci nikoli. To si pamatujte. Gupta? Uvidíme, zda vnímá širší souvislosti nebo je omezený stejně jako většina vlastníků i manažerů. NH/Liberty vydrží do doby energetického nadbytku převážně zdarma nebo za hubičku. GESARA je za dveřmi.
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 18.12.23 10:37  Tomasso  (243566)

Nech odpadne čo je zhnité

Všechny tyto provozy typu sklárny, hutě, ocelárny, beztak desítky let přežívají na kapačkách a čeká se jen na poslední ránu. Pokud to nebude cena energií teď, bude to třeba indická konkurence za pět let. Tohle nejsou firmy pro budoucnost, ale pouhá nostalgie. Popravdě, trh práce by potřeboval zdravou nezaměstnanost 5-6 %, takže pokud začíná docházet k přirozené očistě, jedině dobře...
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 18.12.23 11:07  deprese Nejlépe hodnocený autor  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Nech odpadne čo je zhnité

Pokud by na světě byla nějaká spravedlnost, tak první odpadnes ty.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (13) 18.12.23 11:14  Vědma  (276576)

Nech odpadne čo je zhnité

Jo jo, vy jste ta paní hodná. Už z předchozích názorů je jasný, že byste do té velké "černé díry na prachy" poslala co nejvíce, což by byl další direct vývod kapitálu z ČR na dluh. Děkuji, ale ne, jsou to i moje prachy. Nejste vy i chcimír?
Ale chápu, že se děsíte, že na jaro již nebudete mít inflaci ve svých plachtách. Takže aspoň tlačíte jakékoliv pro-inflační bludy.
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 18.12.23 11:36  deprese Nejlépe hodnocený autor  (276580)

Nech odpadne čo je zhnité

Ovšem nejlepší myslenka je, že je lepší platit dávky 6% lidem a ne jen 3%. A to se vyplatí.
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (12) 18.12.23 11:30  deprese Nejlépe hodnocený autor  falesnyzavinacemail.cz  (250611)

Nech odpadne čo je zhnité

Všechno co se dá vyrobit levněji jinde se zruší a vše se bude dovážet i léky a ótraviny. Pak stačí malý výpadek. A u léku jde přesně vidět, jaká to byla hovadina, takže teď je nedostatek léku a zase vymysleji, jak vrátit výrobu do ČR. Ty to ale nepochopíš dutohlave.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 21.12.23 08:12  Vědma  (276878)

Nech odpadne čo je zhnité

Ukradnou energii za 2mld a vy je necháte krást dal, ba je zadotujete? To stáčí, zlodějko. Ale ještě do toho budete montovat léky? Bože to je úroveň. Ale pro mě za mě, ať Ostrava raděj dělá léky..
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 16.12.23 21:22  Jogin  audit.czzavinacseznam.cz  (276483)

Mošnov bude výstavou marnotratnosti pro nezaměstnané.

Na druhou stranu se můžou zaměstnanci v září jít pokochat na Mošnově na F35, nebo na předražené kulomety, kvůli kterým je ministerstvo Černochová Cosa Nostra v exekuci.
Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 16.12.23 20:10  Vladimír Kusyn  (267279)

PÁD !

Tohle bude zase pro Ostravu a okolí problematická věc ! Sice už firma v Ostravě nezaměstnávala 45 000 pracovníků a další firmy , jako dodavatelé zboží . Bude to problém , obrovský komplex budov a železniční sítě najednou zamrzne . Já pro tehdejší NHKG stavěl a opravoval vzduchotechniku . Byl jsem šéfmontér ZVVZ-Enven Milevsko ITS Ostrava as. . Sběrači kovů už připravují nářadí a vozidla . Všude jsou km tras měděných káblů ! Nějaké hlídací služby ten komplex nemůžou zabezpečit ! Vidím to , jako smutnou záležitost pro Ostravu . Vladimír Kusyn
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

přečíst (36) 16.12.23 15:57  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (276455)

Hladový pochod na Strakovku jak na Bastilu a Nutelliér skončí ve Vltavě

Šílenství (podle A.Einsteina) je dělat stejnou věc (volit stejné strany) znovu a znovu a očekávat jiné výsledky. ODS pod Fialou už je totál v křeči, popularita a důvěryhodnost jak dominin otrok Nečas nebo cvok Matovič před tím než je vystřídala úřednická vláda. Z Nutelliéra už se stala směšná figurka jak z Jakeše na Červeným Hrádku. Ta jeho liberální demokracie stojí za .... po bolševicku zařízl Kalouska, kterej vyhrál nominace v poměru 12 ze 14 - nus fialovej. Chce se mi z toho systému už blejt, stačí vzpomenout jak SPOLU slibovali že nebudou zvyšovat daně a tak by se dalo pokračovat. Obelhali a podrazili i vlastní voliče, živnostníky likvidují víc jak Babiš.
Dosavadní doporučení: přečíst (36)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (16) 18.12.23 11:06  Vědma  (267654)

Hladový pochod na Strakovku jak na Bastilu a Nutelliér skončí ve Vltavě

Pane živnostníku, názor můžete mít, jaký chcete. Ale když se budete vyjadřovat, jako Lojza z pomocné, nikdo Vás nebude brát vážně.
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (13) 18.12.23 11:37  deprese Nejlépe hodnocený autor  (276580)

Hladový pochod na Strakovku jak na Bastilu a Nutelliér skončí ve Vltavě

Však tebe nikdo vážně nebere.
Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:


Diskuze Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu

Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu - zdrojová stránka k tématu diskuze Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Pravděpodobnost pádu hutí Liberty Ostrava roste. Klíč k záchraně má předně majitel hutí Gupta, situace ale ohrožuje hlavně Fialovu vládu.

 Burza Prime 15:21 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  660.00  +1.69% 
 ČEZ  865.50  -0.52% 
 ERSTE  1 127.00  +1.53% 
 GEN(NORTON)  474.00  -3.27% 
 GEVORKYAN  254.00  -1.55% 
 KB  874.00  +0.52% 
 KOFOLA  272.00  +0.74% 
 MONETA  96.30  +1.26% 
 PHOTON  44.00  -2.00% 
 PILULKA  180.00  0.00% 
 PM  15 940.00  -0.38% 
 PRIMOCO   895.00  -2.72% 
 VIG  734.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 83.69 USD 15:02   
 Zlato 2294.70 USD 15:02   
 Stříbro 26.09 USD 15:02   
 Káva 208.70 USD 15:02   
 Cukr 19.27 USD 15:02   
 Bavlna 76.67 USD 15:02   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.