Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (28)
 
určitě nečíst (14) 26.09.22 08:33  Tomasso  (243566)

Roky jsem u číňana nic nekoupil...

Kdysi dávno jsem také propadl iluzi výhodných nákupů na čínských serverech, ale poměrně rychle mě to opustilo. Většinou šlo o nepoužitelné krámy mizerné kvality. Když se mi začaly doma hromadit, pochopil jsem, že těch pár kusů věcí, které se daly označit za "dobrý kauf", v podstatě vyšly relativně draho. A to bylo v době docela spolehlivé přepravy, nulových cen za ni, téměř neřešených cel apod. 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (14)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (10) 21.09.22 14:28  Bzum  (248230)

Balíčky ztraceny na poště

Také se mi neustále ztrácí balíčky na poště.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 13.10.22 01:13  simona  (249277)

Balíčky ztraceny na poště

Zdravím,

také se mi stále ztrácí balíčky z Aliexpressu. Už se snažím vše kupovat jen s Aliexpress Standard Shipping, protože Saver Shipping mi v poslední době prostě nedorazí.

Zvláštní byl i můj zážitek s jedním balíčkem, kdy se jednalo o Standard Shipping, přesto mi zboží nedošlo, v sledovací aplikaci byl balíček už jako doručeno. Zjistila jsem to druhý den, kdy mi dorazil jiný balíček z Aliexpressu (co jsem kupovala později), šla jsem si to do aplikace české pošty zkontrolovat a namátkou projela všechna doručovací čísla balíčků, na které jsem ještě čekala. Volala jsem na pobočku pošty a ptala se, co se děje a že jsem nebyla doma a nemohl mi to ten den tudíž nikdo doručit. Občas mi balíčky přebírá sousedka, proto mi bylo doporučeno poptat se i tam (ta mi ovšem vždy vše předala). Nakonec po mém naléhání se zaměstnankyně ČP podívala do nějaké "interní aplikace" a sdělila, že to je divné, že je údajně balíček na "DODEJNĚ". Tak se ptám, jestli to tam mohu vyzvednout...ne to nejde, dala mi tel. číslo na dodejnu. Proč mi tedy někdo nehodil oznámení o zásilce do schránky a nemohla jsem si balíček vyzvednout na pobočce??? Volala jsem několikrát na dodejnu, ale nebylo možné se tam dovolat, ani druhý den ráno.

Jaké bylo mé překvapení, když najednou druhý den po obědě pošta přivezla ztracený balíček....prej jsem nebyla doma, tak ho vzali na dodejnu (pondělí), v úterý mi doručovali jiný balíček a nikdo se o prvním ani nezmínil, až když jsem v úterý odpoledne dělala kontrolu doručených balíčků dle čísel, tak jsem teprve zjistila to nedoručení a volala na poštu atd...a najednou balíček přivezou ve středu? Pošťačka jen pro vysvětlení? nebyla jsem v pondělí doma, odvezli ho na dodejnu, v úterý se na to zapomnělo a nyní (ve středu) mi ho veze. :-). No kdybych se po něm nesháněla, asi by nedovezli nikdy  :-). A dotaz, proč neneschali balíček na poště, kde bych si mohla vyzvednout a nehodili lístek do schránky? Odpověď: to u číny neděláme....Proč??? Nechápu... Opravdu divné!!! Myslím, že by pomohlo, kdyby jsme se všichni sjednotili a podali trestní oznámení na poštu, jedinec nic nezmůže, ale pokud podáme hromadné, tak to aspoň začne někdo řešit.

SImona

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (6) 21.09.22 12:13  Petr Doležel  (248221)

Take se mi ztrácí balíčky a reakce ppsty stejna.

Dobry den,Mě se také ztrácí balicky až když si je převezme Česká pošta. Za posledni pul rok jsou to 4 balíčky. Kdyby to bylo možné, tak si to nechám dorucovatnekym jiným.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 21.09.22 11:30  voda  (248218)

Ano je to bohuzel tak!

Mam stejny problem uz nekolik let... Ztratilo se mi nekolik balicki dle trackingu az po procleni v cerne dire jmenem CP... Po telefonicke komunikaci i s ombusmanem mi bylo receno, ze mam napsat prodejci a reklamovat u nej... Hanba by me musela fackovat, abych to udelal! V CP nekdo krade nebo umyslne ztraci, vedeni to kreje a jejich neschopnost ma platit prodejce? Proc boze? Tracking jasne dokazuje, ze zasilka skoncila u nich... Bohuzel dovolani neexistuje... Uz aby tenhle moloch prejela jakakoliv konkurence... I v ceskych vodach, kdyz neco objednavam, posilam pres kohokoliv jineho, a pokud obchodnik nabizi jen CP objednavam jinde...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 21.09.22 09:21  MAMUT  (248211)

Mám naprosto stejnou zkušenost

Také by mě zajímalo,kde balíčky končí,do týdne jsou v ČR a pak se po nich slehne zem.Tohle je už podle mne trestný čin, protože ani Aliexpress zrovna u balíčku s hodnotou okolo 100$ mi penize nechtěl vrátit.Pokud tohle nikdo nebude řešit,budou to tam krást vesele dál!!! Česká pošta nefunguje , vyházet ty darmožrouty z vysokých pozic a dát tam konečně někoho,kdo bude za naše prachy pracovat a přemýšlet u toho. Možná by stálo za to, celé to medializovat,potom by se asi začlo něco dít.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 21.09.22 09:11  Jaroš  (248209)

Česká pošta

Za posledního půl roku mi nebyl ČP doručen žádný balíček. Trasování funguje až do okamžiku předání "Místní doručovací spolecnosti", většinou to trvá cca. 2 týdny. V tomto bodu přepravy dojde ke změně sledovacího čísla na číslo ČP. Tím pádem se zásilka "ztratí" z dohledu a tedy není dohledatelná.Odesílatel má info, že zásilka byla předána místní doručovací spolecnosti, ČP při zjišťování stavu zásilky požaduje její nové číslo, bez něj zásilku nelze dohledat.Po uplynutí ochranné lhůty jsou odesílatelem vráceny peníze.Naprosto neprůstřelné provedení...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 19.09.22 18:52  Chmel  (248159)

HDD

Objednal jsem 2TB SSD HDD, cena výborná, zboží doručeno, bohužel nefunkční, PC ho nepozná a iniciovat není co.. Vzhledem k obtížnému vrácení a reklamaci zřejmě prodejce posílá zmetky vyřazené kontrolou kvality a spoléhá, ze se mu takto aspoň částečně vrátí náklady na výrobu nefunkčních kusů.S touto zkušenosti již nikdy nic z Alibaby

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 26.09.22 07:45  Nan  (248437)

HDD

Dobře vam tak. Pc elektroniku i jinou El máte kupovat u renomovaných firem/eshopů. Z alexpresu leda držák na mobil nebo sklo...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (6) 22.09.22 14:05  PavelD  (248288)

Vyborna cena

Pokud je cena "vyborna" tak je vyrobek v 99 procentech pripadu smejd a nebo fake. V oblasti elektroniky totiz ani v evrope ty marze nejsou nijak zavratne vysoke takze je potreba se podivat na realnou cenu a pokud se odlisuje v radu desitek procent u vyrobku ktere se u nas take prodavaji tak si muzete byt jisti ze se jedna o fake. Tohle presne plati napr u ssd disku, pametovych karet, flashek apod Pokud uz vam neposlou nefunkcni kus tak nejcastejsi trik jsou disky a pameti s upravenym firmware kde se velikost reportuje napr jako 1TB ale interne je jenom 128GB. Pak se budto po zaplneni realne kapacity uz neda nic nahrat nebo se zacne prepisovat to co jiz na disku je - tohle mame realne overeno napr na microsd kartach ktere staly o polovinu mene nez je jejich bezna cena...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 26.09.22 10:29  Přemek  (199742)

Vyborna cena

No, stačí vědět, kteří výrobci produkují s parametry, které deklarují. Čína již západu nevěří a očekává od Západu totéž. Takže se chovejme předběžně opatrně s patřičnou informovaností.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 19.09.22 09:45  Viliam  (248136)

Mizící baličky

Po objednání zboží dosti dlouhá doba k doručení je nepříjemnost. Někdy zboží nedojde, v reklamační řízení ale peníze vrátí na účet. Je možnost sledovat zboží. Zel až po překročení naší hranice. Pak je zboží nedohledatelné, pošta o balíčku neví. Takže kde je chyba?

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 18.09.22 20:40  Standa  (248119)

nedodavaji

osobne mi uz pres mesic visí nekde ve skladu (po ukoncenem celnim rizeni) mistniho dodavatele ccca 9 balíčků. Jeden uz mam dokonce refundovany další budu otevirat spor zitra. Vse je doprava Aliexpress saver shipping. Jak to mate vy ?

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 18.09.22 16:25  Petrre  (248114)

Doprava

Objednávat ideálně combined delivery s trochou štěstí balíčky sloučí a přijdou rychle 2-3 týdny jinak Aliexpress standart shopping (tracking available).Ciancao je pomalý 90 dní balíčky mizi nebo najednou našlo i neúspěšně doručení a nemůžete reklamovat bez vyjádření doručovatele které vám u balíčku bez sledování nedají. Prý ani nemusí jít přes poštu něco roznáší mediapress. Ostatní způsoby dopravy nejspíš skončí na celnici takže budete hledat hmotnost adresu odesílatele a zboží v celním sazebníku...

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 18.09.22 17:34  Michal  (248118)

Doprava

Zatím se mi nestalo, aby současně balíček nedošel a nevrátili platbu. V jednom případě nedoručení jsem posílal printscreen že balíček byl doručen na adresu na opačném konci republiky, v ostatních, když nemají potvzení o doručení, stačí požádat a vrátí platbu. Prodleva v doručení vzniká na místní úrovni. Z Číny až po předání místnímu dopravci (včetně cla) dva týdny až měsíc a pak další měsíc až dva, než doručí objednateli.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 18.09.22 14:51  mirek  (248113)

ztracene balicky Aliexpress

Mám stejnou zkušenost jako řada dalších.Zatim vše co jsem objednaldošlo v pořádku, ale poslednídobou několik zásilek podlezáznamů po proclení předánomístní doručovací společnostije poslední záznam. Dlepošty obyčejné zásilky seněkde neevidují,Takže toněkdo krade.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 19.09.22 09:50  Viliam  (248136)

ztracene balicky Aliexpress

Přesně. Mám stejnou skutečnost. Je to obrázek naší pošty. Co dělat?

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 18.09.22 12:13  Levapnuroh  (248111)

Mizející balíčky

Pokaždé, když byl problém s doručením balíčku a po dvou měsících jsem začal zjišťovat co s ním je, vždy byl ihned druhý den ráno ve schránce. Čp je zlodějská firma, kde krade snad i klika od dveří. A st. zastupitelství mi může s rozběhem políbit ... prostup odpadu s denacifikací, deamerikanizací a dedolarizací.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 18.09.22 10:26  Cita86  (248107)

Celní řízení

Daň se platí u prodávajícího v Číně rovnou, to je pěkné a jednoduché. Jen si člověk musí dát pozor na kombinované balíčky, dají do jednoho balíku více různých. Ale cena zásilky je pak napsaná dohromady. Takže se pak můžete přehoupnout i na clo při 150€. Druhý problém je že pošta pošle SMS ať deklarujete balík pro čelní řízení i s číslem. Ale číslo je úplně nesmysl, protože si ho pošta dá nové, vy ale máte pouze číslo z Číny. Takže stejně vůbec nevíte který balík máte doložit. Pořád je to šílený bordel. A i úspěšně proclené balíky kde se přímo ukazuje že jsou ukončené řízení mi prostě ani po půl roce nedorazili. Česká pošta je snad krade nebo nevím.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:


Diskuze Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi

Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi - zdrojová stránka k tématu diskuze Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Jak funguje nakupování drobností na AliExpressu bez cla a poplatků aneb vyzkoušeli jsme v praxi.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.