Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (66)
 
spíše nečíst (16) 26.08.22 16:50  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (245081)

Zatím co Bulhaři

se budou potupně hřát v zimě Ruským plynem, my, smělí Evropané budeme sebevědomě a demokraticky mrznout. Prosím redakci Dost !!! Smíchy mě málem praskla bránice. Vy potupně :-))))

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 26.08.22 15:13  petr grim  pgrizavinacseznam.cz  (247158)

ve spojených státech

si neumím představit,že by některý stát takto porušil embargo uvalené na putlerovské carské rusko.žádná americká firma,natož stát si toto nedovolí.bohužel evropská unie není usa.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (27) 23.08.22 23:27  Janko  (247006)

Politická prohra to pro Bulhary je

Ale ekonomicky to bude výhra. Další rozumný, který se z prostých existenčních důvodů odhodlal zbavit okovů nesmyslných bruselských nařízení a příkazů. No holt idejí se nenažerete, ani si jimi nezatopíte. Kdy se i z nás konečně taky stanou pragmatici a realisti? S bruselským lokajem Fialou v čele naší země zřejmě nikdy.

Dosavadní doporučení: přečíst (27)
Vaše doporučení:

přečíst (25) 23.08.22 14:44  Galt  (246995)

Racionalne

Pane Kovando, nechapu, proc jednani Bulharska vnimate jako potupne. Pokud si zajisti plyn levneji z Ruska, nez ze zapadu, pak se jen chovaji jako normalni spotrebitel. (a ano chapu, ze je to neloajalni)

Dosavadní doporučení: přečíst (25)
Vaše doporučení:

přečíst (29) 23.08.22 13:48  Petr Ježek  pjezek164zavinacgmail.com  (194488)

Jak to má být

Plyn a ropa - přímé kontrakty s producenty, což je zcela normální ekonomický postup. Elektřina - z domácí výroby distribuovat přímo do sítě ČEPS za výrobní cenu + marži a náklady a přiměřený zisk distribuce, pouze případné přebytky honit přes lipskou energetickou burzu. V neposlední řadě pak dát sbohem obchodvatelným emisním povolenkám a parazitnímu systému jejich obchodování. Nikdo nás nenutí vlastní produkci oceňovat cizími zmanipulovanými trhy. Tak se chovají řádní národohospodáři.

Dosavadní doporučení: přečíst (29)
Vaše doporučení:

přečíst (34) 23.08.22 13:34  Petr Ježek  pjezek164zavinacgmail.com  (194488)

Rozumné rozhodnutí

Kdo neví, co se děje na Ukrajině a hltá jen maistreamové titulky a televizní šou, ten neví, že rozhodnutí současné bulharské vlády je jediné rozumné. U nás raději půjde vše do propasti, soudě podle vládních prohlášení. Přitom k přímým kontraktům vyzývají u nás všichni, kdo s nákupem a distribucí plynu mají letité zkušenosti a vědí, co se na Ukrajině děje. Nás západ vysává zdrojově a indoktrinuje svou propagandou k naší velké škodě. Kdo se to odváží napsat? Kdo má koule na to jednat přímo s Gaspromem? Jsou tací, ale považovaní hlupci, tupci, omezenci za Putinovy onuce. Ekonomika je zpolitozována a o efektivnosti již nikdo raději nemluví a pokud, je to jen zástěrka pro extrémní obohacování na úkor jiných. Ale to brzy skončí a i naše vrchnost se bude muset poroučet. Lidé nepřipustí své ožebračování a těch normálních je drtivá část populace. Bulharům držím při jednání palce za jejich odvahu a rozum.

Dosavadní doporučení: přečíst (34)
Vaše doporučení:

přečíst (40) 23.08.22 10:15  loudil  (246661)

Další zprávy

Jeden z největších výrobců dusíkatých hnojiv v Evropě, polská firma Grupa Azoty právě oznámila ukončení výroby hnojiv, kaprolaktanu a nylonu. Důvod ? Vysoké ceny plynu. Včera proběhlo tiskem oznámení velkého slovenského výrobce hlníku ve Žiaru nad Hronom, že z důvodů vysokých cen elektřiny zastavuje od září výrobu hliníku. Propustí na dlažbu 300 lidí. Důvod ? Vysoké ceny elektřiny. Zdá se , že je to teprve maličký začátek potíží průmyslu, které nastanou s příchodem podzimu a zimy. Zřejmě nepřežije ani žádná sklárna  v Evropě - užívají plyn. Pekárny rovněž užívají plyn, jak to bude s chlebem a rohlíky ?? Zdá se, že sankce na Rusko se nám začínají vracet jako bumerang !

Dosavadní doporučení: přečíst (40)
Vaše doporučení:
přečíst (28) 23.08.22 13:37  Petr Ježek  pjezek164zavinacgmail.com  (194488)

Další zprávy

Jistě. Pokud tuto neschopnou a vlastizrádnou vládu neshodíme z teplých židlí a nenahradíme ji odborníky ve stylu těch kolem PRO, je s naší zemí a její ekonomikou i společností amen.

Dosavadní doporučení: přečíst (28)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (67) 23.08.22 09:30  vlastimil  vlasta.jandasekzavinacseznam.cz  (246970)

Kremrole

Co je totady za slet kremrolí? Padají vám snad bomby na hlavu jako Londýňanům za války? Nemáte co jíst jako za velké hospodářské krize? Jste nuceni opuštět své domovy? Tak přestaňte kňourat, ať si Putin narve ten plyn třeba do špic!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (67)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (43) 23.08.22 13:11  Tomasso  (243693)

Kremrole

Mě tady zvýšený výskyt kremrolí nijak nepřekvapuje. Dlouhodobě považuju zdejší skladbu čtenářů za výborný studijní materiál pro sociology. Je to v podstatě soft verze Parlamentních listů. Stačí se podívat jen na ty různé ankety, co se tu objevují, tedy hlavně jejich výsledky. Je to ze dvou třetin taková směska tragédů podporujících ANO a SPD a ze třetiny nějakého normálnějšího elektorátu. Část nejsou kremrole, ale v podstatě zoufalci, kteří jsou v případě nouze ochotni prodat i vlastní babičku a s vidinou levnějšího plynu by se upsali komukoliv (hádám, že většina z nich bude v exekucích).

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (43)
Vaše doporučení:
přečíst (31) 23.08.22 14:58  Budulinek  (246996)

Kremrole

Ja nevim Tomasso, ale ses na webu akciovych obchodniku. Prispivaji tu lide, kteri obchoduji a ty naprosta intelektuali luza a finacni socialni pripad tyhle lidi urazis ? Kdo jsi ty ... ty prde ?

Dosavadní doporučení: přečíst (31)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (24) 23.08.22 15:19  JendoSlaff  (242294)

Úroveň diskuze

A kdo jste vy? A záleží na tom? V diskuzi na úrovni záleží na tom co se říká, né kdo to říká. A podle toho co se tu říká se nebojím tvrdit, že úroveň přispěvatelů do diskuze je tu bohužel opravdu tristní. Argumentační fauly, urážky, názorové výkřiky do tmy bez rozumného argumentačního podkladu. To je úroveň komunikace, že by se za ní nemuseli stydět na fotbalovém stadionu. Pokud to jsou obchodníci, proč se tedy nebaví o obchodu?

Některé články jsou svojí kvalitou pod úrovní barevných časopisů. Například tento článek: https://www.kurzy.cz/zpravy/nazory/A-V-T-49794/ , proč? Viz ekonomická analýza: https://www.kurzy.cz/zpravy/nazory/A-P-T-49794-PR-1581884-from-1-hpp-20-O-0-TP-Z/ . Článek o ekonomice bez jediného směrodatného čísla či kritické analýzy? To si někdo dělá srandu!

Ano, přispívají tu lidé, kteří aktivně obchodují a mají vhled do ekonomiky. Přispívá tu ale bohužel také spousta lidí kterým vyhovuje, že tu mohou přispívat relativně anonymně a vylejvat si tu svojí zlost a šířit svoje představy založené někdy na naprosto zcestných myšlenkách. Je mi z toho blivno.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (24)
Vaše doporučení:
přečíst (25) 23.08.22 15:32  Budulinek  (246996)

Úroveň diskuze

Vazeny pane, problem je za vlada necinni nebo lze … 1. Je vladou v CR voli ji obcane, aby co nejlepe ridila zemi - ano voli se strany a pak parlament dle vetsiny da dohromady vladu… 2. Vlada zatim jen rika co udela, nebo udajne udelala - vysledek videt neni 3. Vlada v Bulharsku padla a nova urednicka vlada kona pragmaticky - neni plyn kupuju u koho je tj Gazprom …. Mimochodem Katar od ktereho chceme plyn podporoval a uznal Taliban jako vladu v Afghanistanu…. To si klidne dohledejte to je verejna a znama vec …. A SAE od kterych take chceme ropu pripadne plyn, podporuji jednu ze stran bojujicich v Jemenu, kde jsou jiz dnes mozna miliony mrtvych …. Tady se zdaleka neridime dobri/spatni nebo padni komu padni….—— obchoduji tu zkuseni lide nebo i novacci, ale ti vsichni se snazi starat o sebe - to jen na ty blbiny vyse jmenovanych s priprovnanim na Parlamentni listecky….

Dosavadní doporučení: přečíst (25)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 23.08.22 15:45  JendoSlaff  (242294)

Úroveň diskuze ++

Děkuji za příspěvek, který opravdu patří do diskuze. :)

Body 1 a 2 vidím stejně. Bod 3 nechci soudit, nemám dostatečný vhled do vnitřní situace Bulharska. Co se týče Gazpromu tak vidím problém v tom, že například náš západní soused s ním má smlouvu na dodávky, ale dodávky jaksi netečou i když zaplatil kolik měl a to nad rámec smlouvy vstřícně v Rublech. Jak můžeme věřit třebas my Češi, že nám plyn pošlou a opravdu dojde?

Jste obchodník. Víte asi moc dobře sám, že monopol není pro zdravý obchod nic dobrého. Proč se tedy u plynu stále snažit držet jednoho dodavatele a nemít "zadní vrátka"? Diverzifikace rizika mi přijde jako dobrý nápad, zvlášť u plynu.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (51) 23.08.22 09:53  loudil  (246661)

Kremrole

Nikoli kremrole, ale lidé, kteří mají svoji vlastní hlavu. To snad nežijeme v demokracii, že není povolen jiný názor , ale pouze -  "ten jediný správný" -  jako to bylo za časů komoušů ?? A kdy se za jiné názory chodilo do vězení ??  Jakmile dnes člověk napíše něco jiného , než co hlásá vláda pana Fialy, tak je okamžitě  - "Putinův agent, kremrole,  šiřitel dezinformací, ...atd. atd/. Jiný názor =  DEZINFORMACE. To jsou ovšem 50 léta minulého století - "jako vyšitá ". Tedy dnes :"Existuje jediný správný názor a to je názor vlády". Nic jiného není dovoleno, 100 % lidí ve státě si musí myslet právě toto , jinak vězení. Takž vašnosto, přestaňte nám nadávat do  "kremriolí" a začněte také trochu přemýšlet ! Vy asi ale fandíte totalitě.

 

Tímto jsem pouze vysvětloval panu "vlastimilovi",  proč se necítím být onou  "kremrolí".

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (51)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (29) 23.08.22 10:52  vlastimil  vlasta.jandasekzavinacseznam.cz  (246978)

Kremrole

Potrefená husa se ozvala, to bylo rychlé.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (29)
Vaše doporučení:
přečíst (18) 23.08.22 11:10  xxx  (241641)

Kremrole

Jenže loudil má pravdu. Zjevně jsi potomek těch ideologických diktátorských komoušů z 50.let. Měly jsme vás a vaše rodiny v 89tém postavit ke zdi.

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (20) 23.08.22 12:40  vlastimil  vlasta.jandasekzavinacseznam.cz  (246978)

Kremrole

Státní zástupce tě nechává pozdravovat a vzkazuje, že u § 353 trestního zákoníku je sazba 1 rok natvrdo. Příště si rozmysli, co ze své IP adresy píšeš.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (20)
Vaše doporučení:
přečíst (19) 23.08.22 14:36  loudil  (246661)

Kremrole

Nejvyšší státní zástupce pan Igor Stříž byl za časů komoušů vojenským prokurátorem a soudil tehdá lidi dle "socialistických zákonů". Samozřjmě také člen KSČ !  Dnes nám tento člověk vyhrožuje vězením, když budeme - "málo fandit USA a Ukrajině" ! On fandil před pár lety SSSR, nyní ovšem obrátil kabát. Podobné jako kandidát na prezidenta Pavel. Pochází z rodiny důstojníka ČSLA , sám se přihlásil do vojenské VŠ , aby mohl být také důstojníkem ČSLA a bránit socialismus se zbraní v ruce a přitom dobrovolně vsoupil do KSČ. Pak  "přehodil rychle kabát" a byl přijat do velení NATO. Pane Vlastimile, tak těmito lidmi nám nevyhrožujte ! Víme o nich svoje !

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:


Diskuze Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku

Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku - zdrojová stránka k tématu diskuze Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bulharsko „potupně“ zahájí jednání s Gazpromem o dodávkách plynu, i když ten jej v dubnu odpojil. Sofie tak bezprecedentně tříští jednotu EU ve vztahu k Rusku.


 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 29.04   
 Zlato 2336.27 USD 29.04   
 Stříbro 27.16 USD 29.04   
 Káva 227.50 USD 29.04   
 Cukr 19.77 USD 29.04   
 Bavlna 81.34 USD 29.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.