Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (28)
 
spíše nečíst (15) 03.08.22 10:06  Tomasso  (243566)

Vláda tu není od toho aby lidem platila účty

S účty za energie se každý musí popasovat sám. Stát může leda pomoci sociálními dávkami menšině těch, kteří na to nemají, ale "zdravá většina" si musí dokázat poradit sama, té stát nikdy nepomůže. Navíc je tu druhý aspekt - šetření. Vyšponovaná cena je tržním regulačním mechanismem, který nutí lidi a organizace šetřit. Tvrdě, možná krutě, ale nutí šetřit. Kdyby stát zastropoval ceny nebo platil lidem účty na úrovni cen před rokem, tak nám v případě uzavření plynovodů dojde plyn v lednu. A já radši budu mít plyn drahý než žádný.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 05.08.22 09:44  Petr B.  (246254)

Vláda tu není od toho aby lidem platila účty

Na tom co se děje není vůbec nic tržního. Cena elektrické energie vyšroubovala do nesmyslných částek, a to díky nesmyslným dotacím, zásahům Evropské unie a pod. Je to jenom skryté zdanění na pokrytí výdajů státu. Výdaje v energetice se v zásadě vůbec nezvedly.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 05.08.22 10:03  Tomasso  (243566)

Vláda tu není od toho aby lidem platila účty

Cena není výsledkem výše nákladů, ale poměru nabídky a poptávky. To je klíč k pochopení, proč energie začaly strmě růst teprve v souvislosti s ruskou agresí na Ukrajině, nikoliv na základě dotací a regulací EU, které jsou tu celé roky.

Navíc vysoké ceně velmi aktivně napomáhá ruská strana - prokazatelně nenaplněním objednaných kapacit Gazpromem v Evropě a zatím jsme pouze ve fázi podezření že na energetické burze vystupují nákupčí firmy v ruských rukách, které v aukcích přihazují nesmyslné částky s jediným cílem - vyhnat ceny co nejvýš.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 03.08.22 11:28  Fler  (246167)

Vláda tu není od toho aby lidem platila účty

Je to jistě pravda, ale v případě, že by stát nevybíral daně z každého rohlíku a ještě předtím ze mzdy. Na druhé straně dělal vše pro to, aby bylo dráž a to vše, bez ohledu na to, zda je možno to změnit. A to už nemluvě o tom, že se udělalo vše pro to, aby zde v naší republice nám nepatřilo nic a to ani voda, ani plynové zásobníky. Uhlí zabetonované v zavřených dolech a proto je dovážíme draze a neekologicky z Austrálie. Cibuli z Nového Zélandu a to tu loňskou, protože proč ji vykupovat od našich zemědělců. Obchodní řetězce jsou rovněž zahraniční a tak si své marže řídí samy. No a tak pokud stát neumí nic než řinčet zbraněmi, je třeba si vzít část našich daní zpět ne ve formě tanků, letadel a kulometů, ale ve formě příspěvků na naše domácnosti. Pokud se občan má starat sám, tak ať neplatí daně ze mzdy a spoustu jiných daní - třeba tu z nemovitosti. Takže tvrdě, krutě - ale za své.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 03.08.22 12:04  JendoSlaff  (242294)

Vláda tu není od toho aby lidem platila účty

A z čeho se pořídí silnice, kanalizace, pouliční osvětlení? Školství by taky mělo být soukromé? Co policie? Měl by se uzákonit ten stav kdy policie je tu pro toho kdo si jí zaplatí? Co se týče těžby uhlí - doporučuji vyhlídku na mostecký povrchový důl, krása, ekologie a slast kam až oko dohlédne. Jsem docela rád že jsme se rozhodli uhlí dovážet, dokud bude někdo dost blbej na to aby si rozrejval svoji zemi. Cibule  ze zélandu? Tu jsem na pultech neviděl, mohu se zeptat kde se dá koupit? Pokud se Vám nelíbí marže Lidlu, Kauflandu, Plusu, tak tu jsou ještě stále vietnamské večerky, žabky a podobné obchody.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 03.08.22 06:01  Pavelek  (246148)

Škoda že nevládne Pinocchio

Zvyk, jak železná košile vládne této zemi. Slib ze strany stran u volebních uren, jak starat čestně budou se a to i s prstem v nose, když dá jim volič hlas. Slyšet ten nadšený jejich hlas v každý agitační čas:"když nás zvolíte". Ledva splní volič tuto podmínku a vítězní sejdou se na vínku, jakoby na vše zapomněli. Tu vzpomenou si na svůj úděl smělí - co slib byl, jsme zapomněli, teď voliči dostaneš po pr.... Tu lituji toho, že nevládne každý, jak Pinocchio. Peněz by bylo snad málo, však alespoň dřeva dost. Takhle? Zbude nám pouze dvakráte ohryzávat mršin kost.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 03.08.22 06:43  JendoSlaff  (245807)

Škoda že nevládne Pinocchio

Stesky po diktátorech. To nám tu ještě chybělo. Dřeva tu máme dost (bavil jsem se, mám kontakt). Akorát ta cena už není lidová (300%), očividně je o něj vcelku zájem. GDP většiny diktatur zaostává hluboko za zeměmi, jež splňují parametry demokratických zřízení. A i když by byl blízko ideálu diktátora osvíceného, tak to pak po jeho smrti končí nechvalně (viz Tito, Jugoslávie a civilní válka potom, co opustil svůj úřad). Toliko k tomu "zbude nám.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 03.08.22 07:20  JendoSlaff  (245807)

Škoda že nevládne Pinocchio

pardon, jestli byl myslen opravdu pinnochio a nikoliv pinochet tak se hluboce kaji.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 03.08.22 09:50  Pavelek  pavellaubrzavinactiscali.cz  (246148)

Škoda že nevládne Pinocchio

Pinocchio, panáček ze dřeva s duší chlapce, jenž při lži prodlužuje nos hladce, snad malému nejednomu děcku připadaje hrůzně jako Pinochet, má na nohou obyčejnou kecku, nikoliv v ruce diktátorský palcát. Pane kolego, to by Geppetta asi bolelo, když na místo červené čapky jeho chlapce vidíte nacistické střapce.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 03.08.22 10:28  JendoSlaff  (242294)

Škoda že nevládne Pinocchio

Hluboce se tedy kaji a s úctou velmi kladně hodnotím Váš počin. Pardon, Pinochet je tak občas přezdíván. Geppettův názor na danou problematiku jsem nedohledal, ale souhlasím s Vámi, radost z toho nejspíš nemá. V té záplavě volání po diktátorech, kteří spasí národ před NATO, unií, oteplováním, energokrizí, uprchlíkama a vlastně před národem samotným jsem neočekával umělecké přispění. Prosím přijměte mou omluvu.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 03.08.22 01:20  Pal  (243733)

je to podraz

žvaněním se proodkládají do předčasných voleb

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 02.08.22 21:09  Venda  (246139)

Rum

To je na prd ti co nemají peníze budou do té doby v háji. Mě pomůže jedině flaska rumu.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 02.08.22 19:36  mirek  (246137)

Konecne reseni

3.9.2022 Praha

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (19) 02.08.22 19:33  mirek  (246137)

Je nutne

Za jakoukoli cenu se teto UA vlady v exilu zbavit, treba i tim nejdrsnejsim zpusobem.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (12) 02.08.22 20:13  JendoSlaff  (235799)

Je nutne

Vážený mirku, tato sekce se ještě stále nazývá diskuze. Vaše výkřiky do tmy bez jakékoliv souvislosti jsou sice pozoruhodné, ale nijak do diskuze konstruktivně nepřispívají. Není nad podněcování k násilí z tepla domova, což? Co takhle se vyjádřit třebas čehože tak hrozného se vláda dopustila? Hlavně nedávat žádnou argumentaci.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (27) 02.08.22 15:54  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (246100)

Vláda nenechá údajně nikoho padnout ale počet sebevražd je dvojnásobný....

a ordinace psychiatrů praskaj ve švech ...
Pětislepenec vládne mizerně, nejsou ani schopni zastropovat ceny jak v okolních zemích.
8 měsíců slyšíme jen nářky ufňukánka Fialy, že furt za všechno může Babiš a Putin a místo praktických řešení, co pomohla srazit tu šílenou inflaci jen vládní výmluvy, že něco nejde a praktický nihilismus.

Dosavadní doporučení: přečíst (27)
Vaše doporučení:

přečíst (30) 02.08.22 14:18  Zdeno Raines  (246126)

Pane Kovando.

Pane Kovando, sleduji vaše články už delší dobu a tu si celou říkám, jestli vůbec rozumíte ekonomice. Tento článek je spíše politický komentář, ale i z těch odbornějších je cítit, že mluvíte spíše jako PR Andreje Babiše, než jako někdo, kdo má alespoň základní ekonomické vzdělání.Už jen titulek, že 2 000 až 2 500 stačí bohatým na večeři a chudým nejsou k ničemu? Psal jste to střízlivý?Neříkám, že tato vláda kritiku nezaslouží, ale toto je bohapusté nadávání pavlačové drbny a argumentční nesmysly.

Dosavadní doporučení: přečíst (30)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 02.08.22 19:30  Boris  (225048)

Pane Kovando.

Kovadu - nebrat! Kovanda blábolí, ale v tomhle českém rybníčku je taková nuda, že ho berme jako zpestření. Jenom se mu směju, je fakt směšný. To ale neznamená, že není nebezpečný, ten by si oblekl jakoukoliv uniformu, podle toho, kdo by platil.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 02.08.22 13:53  JendoSlaff  (245914)

Sponzorovaný obsah?

Nevíte někdo, jak funguje uvádění obsahu zde na kurzy.cz? Jedná se o bezúplatnou službu, nebo Trinity Bank musí platit za uveřejňování takovýchto článků? Nebo naopak kurzy.cz platí panu Lukáši Kovandovi?

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže

Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže - zdrojová stránka k tématu diskuze Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Úsporný energetický tarif letos nebude, vláda jej odkládá. Bohatým rodinám tak stát letos zaplatí večeři, chudým nijak zásadně nepomůže.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.