Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (25)
 
přečíst (12) 05.06.22 13:02  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (244328)

Tak a JE TO - vláda přiznala podřízenost Německu

Cituji Skopečka z ODS: "My nemůžeme odejít z Německé komoditní Burzy, protože bychom Německo nemohli podporovat v energetice..."

Tak o co jde? Německo pokrokově a směle vypíná jaderky a spoléhají se na dodávky ČEZ, takže ty obchodují na Burze a Německo elektřinu v Lipsku nakupuje za Německé ceny - tudíž za stejné ceny nakupujeme i my. Tenhle systém zjevně ukazuje, že jsme defacto protektorátem podřízeným Německu. NEUVĚŘITELNÉ. Vláda to dokonce považuje za správné - my musíme platit vlastní elektřinu za Německé ceny. Tady už pomůže jen veřejný lynč.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (6) 31.05.22 18:18  Kulda  (243076)

Rudy ty se tomu divíš?

Raději nám zazpívej Blús Džús.

A my ti zatleskáme.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 31.05.22 15:50  Pal  (243733)

je to směšné zas a znovu

Ti oškliví agresoři a vypečené Maďarsko vydělávají a my správňáci jim ty lumpárny financujeme. Aby to nebylo jak po II. Weltkrieg, kdy strana co prohrála na tom byla po deseti letech lépe než třeba Britové. Přídělové lístky na potraviny a ošacení Německo mohlo zrušit dříve než ČSSR i Velká Británie.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (15) 01.06.22 09:10  Tomasso  (243566)

je to směšné zas a znovu

Mě právě zajímá ten stav za 10 let, ne 3 měsíce od začátku agrese. Pokud na tom Německo bylo pár desetiletí po válce líp než před válkou, bylo dáno tím, že se integrovalo se Západem a vybudovalo otevřené hospodářství, založené na spolupráci, nikoliv konfrontaci. Východní Německo dopadlo přesně naopak, stejně jako celý Východní blok, který se uzavřel. Na jaké straně je teď Rusko a na jaké Ukrajina, si doplňte sám. Já bych se vůbec nedivil, kdyby Ukrajina byla za 10 let východním vzorem prosperity a Rusko padalo na hubu. Ruskému přístupu v posledních 100 letech by to zcela odpovídalo.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 01.06.22 11:05  Kurz  (206336)

je to směšné zas a znovu

Tak když si bariéry obchodu sami budujume a zrovna u tak zásadních věcí, tak to asi těžko povede k prosperitě.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (10) 01.06.22 09:46  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

je to směšné ta tvá zde propaganda a asi vlezle všude?

To že Ukrajina nená na to být Německem a ani náhodou už věrně a bezpečně ona sama ukázala za posledních 30 let. Samostatnosti a současný konflikt s Ruskem nezahrnuji. Snědený krám a vysoká míra korupce. To si Ukrajinci (Ukrajina) zavařili takhle sami. I přes to, že od "mejdanu" v roce 2014 měla a má ze Západu v posledních letech své loutkovodiče, kteří verbálně slovy svoboda a demokracie určitě nešetří, cha, chááá. Totiž jen slova ale nestačí.

 

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (13) 01.06.22 10:06  Tomasso  (243566)

je to směšné ta tvá zde propaganda a asi vlezle všude?

Neříkám, že Ukrajina bude Německem, ale může se stát premiantem postsovětského prostoru. Jedna věc je, že Ukrajina bude potřebovat po válce obnovit. Kdo ji obnoví? Rusko, které nezvládá rozvíjet ani samo sebe a čeká ho období hospodářského úpadku? Navíc Ukrajina už s Ruskem nebude chtít mít nic společného po několik příštích generací. Takže Ukrajinu postaví na nohy Západ. Rusko na nohy nikdo stavět nebude, minimálně do té doby, než dojde k nějaké racioanlizaci a demokratizaci jeho vedení.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (10) 01.06.22 10:54  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

já tedy obnovovat Ukrajinu za mé peníze rozhodně nehodlám! nehodlám!

A podle toho budu zde v Česku vždy volit takové politiky, kteří slíbí (a doufejme že i dodrží) že tomu učiní přítrž.

Protože a jak to vypadá, po zadlužení tady kvůli covidu už někteří eurohujeři (plus tuná pomahači) prý vymýšlí jak se zadlužit (nás zde zadlužit) navíc i pro Ukrajinu. Přitom náš vlastní rozval v Česku po covidu a nyní za dalšího přispění "politologa" Fiala aspol. je už všude viditelný: budeme mít co dělat sami se sebou!

Píšu to tady proto, abys ty a tobě podobní aktivisti si nemysleli, že veřejný prostor zaplní a udusí těmi tvými aktivistickými plky ... a že se nikdo proti tomu neozve.

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (14) 01.06.22 11:57  Tomasso  (243566)

já tedy obnovovat Ukrajinu za mé peníze rozhodně nehodlám! nehodlám!

Klidně volte komunisty nebo SPD, kteří se svou příchylností k Rusku nijak závratně netají. Je to vaše volba, váš obrázek, vaše svědomí.

Já nikdy neměl moc potřebu obhajovat nacisty, Stalina, nikdy jsem nevítal sovětskou okupaci v osmašedesátém a nebudu hájit ani současné ruské agresory. A nechápu lidi, kteří z nějakých svých subjektivních patologických pohnutek nutnost toto dělat.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 01.06.22 11:36  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (213915)

já tedy obnovovat Ukrajinu za mé peníze rozhodně nehodlám! nehodlám!

kebabe předesílám, že se vůbce nechci přít, jen se prosím podívej na mapu, osa Kaliningrad, Bělorusko,   Ukrajina, Krym, Podněstří. Vidíš to, co já? Myslím, že to vidí každý. Máš souvislou ruskou frontu od Polska, Slovenska, Maďarska po Moldavsko, od moře k moři. Nevím, mě se to moc nelíbí. 

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 01.06.22 13:38  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

co já vidím?

Tak když se podívám na Zeměkuli já, tak vidím, ehm, že ta tvoje "emerická" Evropa (státy žel voděné loutkovodiči z Emeriky a nezapomeňme že je rok 2022 a Emeričani jsou pořád a pořád a pořád nakvartýrovaný v Německu, proč?, přitom Rusko umožnilo Německu se v roce 1990 znovusjednotit a se Rusko vojensky odtud stáhlo) je taková s prominutím latrína Asie ... a dál to nemá smysl rozvádět. Evropa, která si navíc o sobě velmi nekriticky myslí věci, které ale odchází, čím dál více odchází. Až se probere, bude velká ostuda? Jako s tím Afghánistánem loni v srpnu a jak jsme s kamarády utíkali, po 20 letech lží?

Ty zlobko asi budeš mlátit hlavou potom až nastane čas o zeď, ale třeba jsi za ty plky zde jen placená a je ti to jedno: jedno jestli reklama na prací prášek nebo nyní reklama Zelenskýmu a Ukrajině, posílejte tam hurá vaše zbraně, posíljte tam vaše peníze ... až budeme fakt tady ještě a ještě víc sami chudý a dokonale odzbrojený? A ze zbraní, které tam posíláme, se stává brzy na Ukrajině stejně šrot. Ukrajina, šrotiště?

Zmínka tvá o Slovensku je už vůbec mimo mísu. No ale pokud pronajmou Slováci k těm čerstvě zatím 2 letištím té Emerice a v takto vyostřené situaci i další a další svá letiště a třeba i skladové prostory (mezisklady pro zbraně posílané dál na Ukrajinu) tak se pochopitelně stávají možným cílem. Až třeba Poláci tam na Ukrajině vyprovokují přímý střet NATO a Rusko. Můžou si za to potom Slováci sami. A co jsem několikrát zahlédl, na Slovensku to také proto už i více lidem vadí.

Souhlasím s politikou Orbána a tedy s politikou Maďarska. Orbán je politikem pro Maďarsko a tak to je i správné! Lituji, že nemáme v dnešní situaci také svého Orbána!

 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 01.06.22 14:34  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (213915)

co já vidím?

čím víc tučných písmen, tím víc kebab :-) jak jsi přišel na to, že jsem milovníkem USA politiky? přímý střet momentálně provokuje putin - nemá snad "cvičení" s interkontinentálními jadernými zbraněmi? kdy už se kebabe probereš? Ty jsi úplně jako blahé paměti svědek, jen nemáš jeho germanoidní slovosled. P.S: Orbán si postavil za peníze daňových poplatníků fotbalový stadion pro 20 tisíc lidí přímo před barákem ve vísce Felcsůt kde žije, hraje se tam fotbal jednou ročně 4. liga, přijde tam tak 5 lidí a on - orbán má rád fotbal :-)  podobně za další miliardy asi 15 stadionů, kde se nehraje, cenovka kolem několika miliard. Kdo a proč to stavěl netuším. Já už nemůžu, to je marný.  

 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 01.06.22 16:43  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

co já vidím?

... nech už těch pitomých pomluv a osočování, kvete v tobě zlobná závist zlobko.

Orbán i přes (nejen) tvé pomluvy vyhrál totiž drtivě poslední volby v Maďarsku, dostal důvěru lidí a protože se stará o Maďarsko. A tak to má být. Kličkuje jak může a pro Maďarsko co nejlépe mezi mlýnskými kameny:  tj čím dál více neschopná EU, Rusko a nacionalistická Ukrajina s tam maďarskou menšinou.

Nějaký fotbalový stadión a pokud to je vůbec takto pravda, je zcela přece za současné situace nepodstatné: jestli se tam právě tolik moc na stadionech fotbal nehraje no tak třeba brzy příště už bude, o zdatnost madarské populace je třeba pečovat ... a také do ní v předstihu investovat! :-)

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 05.06.22 10:44  Toro  (244337)

co já vidím?

stačí použít google, jedná se o fotbalovou dorosteneckou akademii. dá se to běžně dohledat. to jenom prolhaná masmédia něco hledala  na Orbána, co by předhodila stádu a nic nenašli, tak už jim holt nezbývá nic jiného než překrucovat realitu.

taky psali, že si tam nechal postavit letiště. opět po krátkém hledání člověk zjistí, že se jedná o sportovní letiště, což je jen tráva, ze které startují malá jednomotorová letadla, větroně apod. to má kdejaké městečko u nás. ale ovcím to prezentovali jako že si tam nechal postavit ruzynské letiště :) 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 05.06.22 11:25  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (243355)

co já vidím?

Nebo si myslíš, že bude v katastru nemovitostí Orbánovo:-) ty ťunťo..

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.08.22 15:55  Toro  (246332)

co já vidím?

naštěstí představy nějaké slepice nikoho nezajímají, postatná je realita :) 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 05.06.22 10:39  Toro  (244337)

co já vidím?

narozdíl od tebe jež máš mozeček namasírovaný levnou propagandou jsem si dal tu práci a trošku googlil co je to za stadion. jedná se o fotbalovou akademii pro dorost, něco co u nás nebudeme mít ani za 20 let.

pokud se řídíš prolhanými sdělovacími prostředky, tak není divu že umíš jen opakovaj jejich hloupučké výmysly

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 05.06.22 11:21  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (243355)

co já vidím?

Já nemusím toro googlit, já to viděla na vlastní oči a znám lidi, co ve vesnici o 20km dál žijí, to ty věříš bezmrzne informacím z internetu :-) ale realitu nevidíš nebo spíš nechceš.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 01.06.22 16:55  zlobka Jméno 'zlobka' používá stále stejný uživatel  (243355)

co já vidím?

je to realita orbánovy vlády, tyhle korupční praktiky, nikoliv pomluvy, ale na netu tohle bohužel nepíší :-) EU dostalo do kolen několik uplacených bývalých čelnů EU vlád, pokud to nevidíš, jsi slepý. Tak EU ponech jejímu osudu, který nebude pěkný, ale není to z hlouposti, nýbrž z chamtivosti politiků.  Kdyby putin nebyl idiot, jen by EU vypl plyn a EU už by se už pohřbila sama. Mimochodem to, že má čína a indie nyní levnou ropu a plyn, to můžeme být jen rádi, protože jinak bychom měli díky podstatně dražšímu spotřebnímu zboží z asie a všemu ostatnímu inflaci 60% :-)  P.S: proti orbánovi je babiš nevinné štěňátko. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:


Diskuze Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl

Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl - zdrojová stránka k tématu diskuze Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Po schválení ropného embarga EU rostou akcie maďarského MOL a posiluje rubl.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.16 USD 20:26   
 Zlato 2342.82 USD 20:26   
 Stříbro 27.28 USD 20:26   
 Káva 227.50 USD 20:26   
 Cukr 19.77 USD 20:26   
 Bavlna 81.34 USD 20:26   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.