Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (58)
 
přečíst (0) 16.04.22 11:23  Jaroslav Kouřil  (243104)

Ruské železnice bankritují

Dobrý den.

Chci jen pro upřesnění napsat,že snímek je po řádění tornáda na Moravě.Konkrétní snímek je pohled na již neexistující důl Mír v Mikulčicích.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 13.04.22 13:32  Rudlik  (243040)

Hehe

Je velice výmluvné, že ilustrační obrázek je z našich končin. :D

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 13.04.22 04:15  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

... Kovanda píše:

Na druhou stranu, bankrot neznamená, že Ruské železnice budou ze dne na den bez peněz. Dramaticky se však zhorší jejich přístup k financování. Nepůjčí jim nyní třeba ani Číňané. Financovat je tak bude muset zcela a přímo Kreml, například ze svých příjmů z prodeje plynu zemím Evropské unie To bude zřejmě znamenat výrazné zhoršení služeb Ruských železnic a patrně i citelné omezení frekvence spojů. Finanční prostředky Kremlu nejsou bezedné, navíc ruskou ekonomiku čeká až 20procentní propad. 

 

... a přesně o toto se jedná, přesně za tímto účelem je také i ruská CB pod sankcemi, a to je jejich smysl. Totiž, aby se Rusákovi ta jeho agrese co možná prodražila. A s tím přeci každý souhlasíme, viďte.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (4) 12.04.22 18:15  Vladimír Nešpor  (243027)

ad Pojistná událost

Dobrý den, jde o událost škodní, tj. vznikla škoda a pojistitel musí reagovat po jejím zaregistrování uznáním vzniklého nároku. Teprve pak jde o pojistnou událost.A nejde o slovíčkaření, protože obecně jsou škody vyplývající z válečných rizik, vyloučena z plnění. Tak se nechme překvapit.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 12.04.22 14:49  Carlos85555  (243019)

Kovanda ví všechno

Pane Kovando, už se ty vaše prognózy nedají ani číst.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (20) 12.04.22 12:07  stan  (243015)

nesmysl

k platbe nedoslo protoze by zeleznice byly platby neschopne, nybrz protoze zapadni banky platby blokuji, o nejakem bankrotu nemuze byt rec. Ostatne neni duvod proc by si zeleznice musely pujcit v cizine, domaci kreditni trh to zajisti tez i bez pomoci statu. Akcie zeleznic jsou totiz do budoucna atraktivni, hedvabna stezka necha pozdravovat. Take saskarny US rating agentur basti pouze hlupaci, zatimco bankrotujici US firmy a cenne papiry jsoudo posledni chvile hodnoceny vysokym ratingem (viz subprime hypoteky 2007) jsou zdrave zahranicni firmy hodnoceny jako junk. Polovina  EU statu a bank  je davno bankrot a nezhroutily se pouze diky svindlovani bilanci, presto nadale predstiraji opak.

Dosavadní doporučení: přečíst (20)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 13.04.22 03:45  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

nesmysl

... o nejakem bankrotu naopak řeč byt může. A sice o bankrotu technickém. A za ten si mohou Rusové sami agresí proti Ukrajině. A i pouhý technický bankrot má své nevlídné konsekvence.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 12.04.22 13:00  JendoSlaff  (242586)

nesmysl

Mohu poprosit nějaké podklady pro Vaše silná tvrzení? Konkrétně pro to, že polovina EU států a bank je dávno bankrot. Prosím alespoň o list dané poloviny států a příklad jejich platební neschopnosti. Jinak ruské železnice jsou "platby neschopné" v zahraniční měně, to je fakt. Bankrot ale dle wikislovníku znamená "ukončení činnosti pro platební neschopnost." Zde se mi zdá, že se jedná pouze o insolvenci, čili platební neschopnost. Na ukončení činnosti to nevypadá.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 12.04.22 13:32  stan  (243015)

nesmysl

zrejme nemate poneti jak vypada bilance napriklad italskych bank, na co asi skupuje ECB fy financni mrtvoly a odebira je od bank do sve bilance nahradou ze gigantickou emisi Euros vyrobenych z ridkeho prdu?Evropske banky bilancuji podobne jak US Banky na podklade predstirani hodnot ktere neexistuji, US bilancni pravidlo FASB 157 jim umoznuje bilancovat financni chciplotiny za temer nominalni hodnotu, tento svindl jim po krizi subprime hypotek 2007 politicti tajtrlici umoznili aby se cely system nezhroutil a od te doby to tak jede dal. Kdyz Meryll Lynch takove mrtvolky 2007 zkusil prodat, obdrzel nejvyssi nabidku 5 centu na 1$, takze to okamzite museli stahnout z prodeje. Bankovni bilance vsude na zapade jsou pouze pohrebiste financnich chciplotin, ktere cekaji na prulet kominem. Tak zvane zachranovani bankrotujicich bank jako treba Monte dei Paschi neni nic jineho nezli koupe zimniku pro vystydlou mrtvolu, podobne jako zachranovani Recka, ve skutecnosti se nezachranovalo Recko,nybrz veritele Recka v podobe francouzskych a nemeckych bank, ktere byly prakticky v koma.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 13.04.22 03:50  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

nesmysl

... finanční systém Západu není nějaká výkladní skříň, ovšem stále funkční je. Kdybys ho pohřbil, jak grafomaniacky činíš, tak by si Rusko mohlo své suroviny nabouchat leda tak do kecek. A stejně tak by to odskákala Asie. Světu prostě vyhovuje status quo, ač finanční systém Západu není nějaká výkladní skříň

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 12.04.22 15:12  JendoSlaff  (242586)

nesmysl

Ano, ponětí o bilanci italských bank nemám, ale nedělám si o nich iluze. Co tak tuším, tak v kelu je Itálie kvůli jihu, řecko a silně nakročeno do kelu má španělsko. Na druhou stranu v ČR se mi například banky zdají že mají relativně rozumnou bilanci. Není to samozřejmě žádná diskotéka, ale za odpad bych to taky neoznačoval. ECB to sanuje napříč eurozónou nejspíš mimo jiné na základě toho, že se jí kdysi podařilo takhle oživit Irsko. To o co se mi jedná je ale bilance - i když bych "do klubu" zahrnul Španělsko, tak to máme tři země, nikoliv "polovinu zemí."

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 12.04.22 18:31  stan  (243015)

nesmysl

proste zapominate ze dnesni bankovni system je totalne propojeny, staci kolaps jeden velke banky a domino se rozjede, rozhodne to nejsou jen tri zeme krome DE, Rakouska, Holandska jsou zrale na bankrot vsechny a az se ty prvni polozi, polozi se po odpisech svych pohledavek i ten zbytek. I Nemecko svindluje az se z nich kouri, statni dluh cini udajne kolem 70%, BIP,prima bajka, uz 2012 meli skutecny dluh 140% BIP, a sice bez duchodoveho systemu,jednoduse se polovina nekrytych zavazku nepocita, jen na Target2 konte maji nekryte a v podstate nedobytne pohledavky jiznich bankrotaru ve vysi 1.169 bilionu euro. Deutsche Bank je dalsi financni atomovka ktera ceka na odpaleni, maji 42 bilionu $ derivatu v knihach pri pouhych 800 miliardach bilance, to je 14 x tolik co nemecky BIP, az do toho nekdo cvrnkne, poleti to rychleji nez ruska hypersonic raketa.))))

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 13.04.22 03:54  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

nesmysl

... ta propojenost bankovního systému Západu, a nejen Západu, definuje status quo, který se nezhroutí. Proč? Protože to není v ničím zájmu, a především ne v zájmu nejbohatších mogulů světa. Status quo je nejsilněší silové pole, které existuje.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

Eh... silové pole?

Nejsilnější silové pole, které existuje, je silná interakce, tedy gluony zprostředkované, asymptoticky svobodné sepětí hmotných elementárních částic s racionálním elektrodynamickým nábojem, které takto vytváří neutralitu náboje chromodynamického v principu interakčního oktetu a vzájemném sdílení či rychlém předávání vlastností. Pokud chcete mluvit o silovém poli, doporučil bych nejdřív přečíst dost Feynmana, Maxwella, Einsteina a Nikoly Tesly (nebo co po něm zbylo). A pokud mluvíte o politice či ekonomii, pak tam nevnášejte pojmy, o kterých víte asi tolik, jako o vitálních funkcích Schrödingerovy kočky. :P

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 14.04.22 00:43  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

Eh... silové pole?

... jde o nejsilnější silové pole v lidském společenství. Pokud jde o zbytek Tvého postu, úspéšně jsem vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu University Karlovy, obor teoretická a matematická fyzika. Ergo STR, OTR a kvantová mechanika jsou mi vcelku blízké.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 12.04.22 19:49  JendoSlaff  (235799)

nesmysl

A kde je ve Vašem výčtu Finsko? Kde je Irsko? Dánsko? A Co Portugalsko? Polsko... (https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/14176362/2-21012022-AP-EN.pdf/4785530c-a1dc-5d07-1e94-acb29d9986a7). Neříkám, že je situace dobrá, chraň ruka páně. Když je to ale tak propojené, že se domino rozjede "jen se cvrnkne," proč se tedy nerozjelo už s Řeckem? Proč se nerozjelo s Itálií? Jakto, že se domino velmi rychle zastavilo, když praskla realitní bublina v US? A jakto, že Evropské instituce byly zasaženy citelně méně? A jak vlastně vnímáte recesi? Není to konečně po letech příležitost pro to oddělit životaschopné projekty od pastí na peníze?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 12.04.22 23:04  stan  (243015)

nesmysl

rozjelo se to uz pred Reckem, Recko byla celkem mensi porce ale rozhodne se nic nezastavilo, pouze to bezi v zakulisi a sice cim dal rychleji, cim vic hnoje v bankovnim systemu tim vice roste bilance Fed a ECB, tajtrlici uz jsou celi zpoceni, pokud chcete videt jak vypada jejich panika v grafu, dejte do googlu "stlouisfed M1 M1sl". Recese je neco normalniho, ovsem nikoli v momente kulminace nejvetsi kreditni bubliny v dejinach, ted uz pomalu neni co oddelovat, prave to propojeni znamena ze zivotaschopny neni cely bankovni system, na cim dal vetsi diry potrebuji cim dal vetsi zaplaty. V podstate se centralni banky staly irrelevantni je jedno co udelaji, v pripade QE to chcipne a v pripade QT rovnez, akorat pokazde z jineho duvodu,ono totiz prehazovat hnuj z jedne hromady na druhou moc nepomaha, uz vubec ne kdyz jde o biliony$ Detinove veri ze je zachrani digitalni mena, budou se jeste divit.Zkuste si zopakovat exponencialni funkce, uvidite jak to konci.(tam nahore je komin)

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 13.04.22 03:57  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

nesmysl

... prave to propojeni znamena, ze finanční system je odsouzen k přežití. Společně chyceni, společně pověšeni. A to společně znamená nejen Západ, ale i Východ.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 13.04.22 08:12  stan  (243015)

nesmysl

jasne, tak si to predstavuje maly ekonomicky negramotny Lojza, jeste veri ze ekonomicke zakonitosti lze eliminovat narizenim nejakeho politickeho tajtrlika. O tom snili i bolsevici v SSSR , meli neomezenou moc a pak jim stejne spadly hracky do kanalu.

Musim te zklamat, tak to rozhodne nefunguje a ano, odskacou to vsichni, i Rusko ale na rozdil od Amrdolstanu budou suroviny velmi brzo po krachu opet potreba, ekonomika Amrdolstanu, ktera ze 70% setstava jen z presupovani dluhu sem a tam si ovsem kousne do hliny.Na rozdil od CR protektoratu, ktery si nechal zemedelstvi zlikvidovat EU tajtrliky ,v Rusku rozhodne zadny hlad nehrozi, vice nez 50% agrarni vyroby pochazi z toho cemu se drive rikalo zahumenky, kde podstatna cast Rusu ,asi 70%,pestuje vlastni produkty a jeste k tomu bio, jsou v naproste vetsine produktu sobestacni. Kazdy obcan ma totiz ze zakona narok dostat od statu zdarma az 2.7 ha pozemku. Zrejme jeste veris na Jeziska a exponencialni funkce ti nic nerikaji, je totiz matematicky vylouceno aby soucasny monetarni system prezil, nehraje roli jestli vydrzi jeste rok nebo deset.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:


Diskuze Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů

Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů - zdrojová stránka k tématu diskuze Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Ruské železnice bankrotují, jde o první bankrot velkého ruského podniku od uvalení západních sankcí. Zhoršení dopravní situace zasáhne desítky milionů Rusů.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.