Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
přečíst (1) 06.12.21 15:11  filip poňuchálek  (236019)

dost nepřesná formulace

Formulace "BTC má šanci své ztráty získat zpět" je trochu zavádějící nebo dokonce nešťastná. Lepší by bylo napsat "BTC má šanci smazat své ztráty" nebo "BTC má šanci získat zpět svou vyšší hodnotu, svůj vyšší kurs". Ztráty raději nebrat, ty už snad nebudou takové jako v lednu 2019, kdy kurs klesl na 3.000 USD :-).

pozn.: spisovná čeština připouští "kurz" i "kurs"

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 06.12.21 10:45  AjRep  (235997)

Očekávané

Korekce před vánoci byla celkem očekávatelná, protože trh byl na ni zralý jak technicky (ATH), tak fundamentálně (očekávání dalších kroků FEDu), tak z hlediska sentimentu (konec čtyřletého cyklu: opakování scénáře z roku 2017). Překvapivá je pochopitelně rychlost a hloubka poklesu, to byla jasná manipulace, ale to na trhu s kryptoměnami také není nic nového. Hodlery to nerozhodí, protože to zažili už mockrát, a tradeři mají nastavené stop lossy, díky kterým se vyhnou ztrátě.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 06.12.21 09:24  Bitcheat  (235992)

Hracka pro bohate marketing pro chude a naivni

Jak sam autor pise, nikdo ani NETUSI proc to spadlo o 15 procent.. kdyz CNB ucini nejaky krok tak na nej ceska koruna bude nejak reagovat, a CNB prubezne priblizne informuje co chysta a co bude delat. U Bitcoinu je to podobne, na cenu ma vliv par bohatych major hracu (neco jako Bitcoin centralni banka), o kterych se ale nevi, a oni rozhodne nikoho neinformuji trasparentne o budoucich krocich, takze kdyz se vic velkych hracu dohodne a spravne nakrmi chude a naivni marketingem o tom jak bude Bitcoin stat 200k usd, povzbudi plebs aby nakupoval tak presne v tento moment muze realizovat svuj zisk.. cely system techot kryptomen vypada dobre, resp. vypadal dobre jako koncept - podobne jako Airbnb. Ale ted uz je z nej jen neregulovany nastroj na okradani marketingem namotivovanych malych investoru.. 

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 06.12.21 22:17  HonzaV  (236039)

Hracka pro bohate marketing pro chude a naivni

Jo, nebo jako jiné P2P vlny typu torrentu apod. Blockchain je užitečná, v jádru jednoduchá a transparentní technologie pro řadu transakcí a beru pozitivně, že se díky kryptu široce zpopularizovala mimo infosec profesionály.

Nicméně jsem dost skeptický k vizi decentralizované měny jako léku na zlé centrální banky, inflaci apod. Po diskuzi s několika skalními zastánci stále nejsem přesvědčen a není to tím, že bych něco nepřál příznivcům, hodlerům nebo komukoliv.
Je tu stále nevyjasněná otázka hodnoty aktiva a budoucnost. Titulky typu 2022 - $200k apod. nejde brát vážně, stejně jako jakoukoli dlouhodobou předpověd založenou na technické analýze nebo modelech, co "doteď přesně vycházely".

Přikláním se k tomu, že v tomhle případě nedostatek není mírou hodnoty a přirovnání ke zlatu nedává smysl. U každé konzervativní kritiky vidím příspěvek typu, že tomu někdo nerozumí a jak bude litovat, že nekoupil. Myslím, že hodně kritiků rozumí velmi dobře.

Kryptu se zkrátka připisují příliš idealistické vlastnosti, které jdou často proti sobě. Neregulovaná, deflační a volatilní měna, to nezní moc realisticky. Stejně jako vize demokratické komunity, "my, kryptoinvestoři", jako nějaké spásy prohnilého finančního systému. Není žádé "my". Přesně jak píšete, velké netransparentní ryby, pochybné osobnosti (viz bitfinex/tether, name it), domácí těžba vs obří mining farmy tam, kde je zrovná levná elektrika a nezakázali to, zkušení tradeři a spekulanti proti naivním začátečníkům, lucky early adopters a ten FOMO zbytek...
K tomu přidejme návázné hajpy typu NFT. Totéž.. možná něco z toho má hodnotu nebo je užitečné, posune to trochu možnosti umělců, velké iluze si ale nedělám, jen v rámci přiměřeného pokroku.
NFT Banksyho artu možná bude mít nějakou hodnotu v dalekém budoucnu.. ale většina tokenů, za které jsou teď lidé schopni utratit tisíce $, nebudou mít časem naprosto žádnou hodnotu. A totéž se může týkat kteréhokoli krypta..

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 07.12.21 09:57  AjRep  (218238)

Hracka pro bohate marketing pro chude a naivni

Zajímavý příspěvek. Ano, sám jsem se mnohokrát zamýšlel nad tím, jaký je přesně přínos a budoucí hodnota digitálního aktiva obecně a bitcoinu konkrétně. Já ho vidím hlavně ve dvou oblastech.

Jednak je tu naléhavá globální poptávka po snadném přeshraničním transferu finanční hodnoty, která byla dosud ze strany tradičního bankovního systému ignorována. Tuhle prázdnou díru kryptoměny zacelily s naprostou samozřejmostí, a pokud se nepodaří rychle spustit digitální měny centrálních bank (CBDC), tak tu budou tuto funkci plnit. A zřejmě i poté, zejména v určitých oblastech např. v herním průmyslu.

A za druhé, a teď mluvím pouze o bitcoinu, on je opravdu deflačním aktivem, a to navíc s absolutně přesně matematicky definovanou hodnotou. Je dlouhodobou konstantou ve světě ekonomických proměnných. Což znamená, že je (pravděpodobně) předurčen k tomu stát se do budoucna měřítkem hodnoty kupní síly. V minulosti tuto funkci plnilo zlato (nebo jiné vzácné komodity), ale zlato je měřítkem hodnoty jen přibližně, protože se těží a tím ho přibývá, a to v různém, dopředu matematicky nepředvídatelném rozsahu. Bitcoin se sice také "těží", ale víte naprosto přesně, kolik ho kdy bude. Je tu samozřejmě otázka jeho současné volatility, ale dá se předpokládat, že s růstem objemu celého kryptotrhu se bude volatilita do budoucna snižovat.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět

Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět - zdrojová stránka k tématu diskuze Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bitcoin citelně klesl, i když má šanci své ztráty získat zpět.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.