Bitcoin: zásadní logická chyba - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (108)
 
přečíst (6) 09.03.21 21:26  Jakub  (224040)

Souhlasím ale...

Souhlasím, že cena Bitcoinu je dána poptávkou a nabídkou a že jediný důvod proč ho lidé kupují, je víra že poroste. Nicméně bych neházel všechny krypto do jednoho pytle. Pokud se najde použití cryptoměny, kde nakupující nebude motivován jen vírou v růst ceny, ale z jiného důvodu, už daná hypotéza neplatí.Například jeden takový usecase tu je. Tím jsou mezinárodní platby. Cryptoměna bude sloužit jako most mezi dvěma fiat měnami. Celý proces bude trvat jen pár sekund, takže se na transakci neprojeví volatilita. Banka A koupí crypto za svou národní měnu a následně pošle bance B. Ta crypto prodá za svou národní měnu. Transakce proběhla během pár sekund a oběma bankám bylo jedno, za jakou cenu se dané crypto zrovna obchoduje. Například XRP je pro takový usecase vhodný. Společnost Ripple tomu říká On-Demand Liquidity

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 16.03.21 21:09  Karel  (224268)

Souhlasím ale...

Taková převodová síť už existuje, ale mimo banky. Ty zůstávájí sto let za opicemi :-)
https://global.strike.me 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 09.03.21 19:22  Jiří  (224039)

Konstruktivní kritika 2 část final

2) Článek. Ten bych projel tak, že bych každému odstaveci přířadíl písmenko. 
a) Hlavním argumentem... : Hlavním argumentem jsou svobodnější peníze, bez centrální autority. Růst je příjemná věc, ale spíš sekundární věc. Je to spíš důsledek toho, že lidé poptávají svobodnější peníze. U fiatu dochází k ředění a ztrátě kupní síly. Není méně centralizovaný, je decentralizovaný. Každý se může přidat a odejít.
b) Proč by však měla... : to si myslím, že jsem vysvětlil, nebo nastínil v 1 příspěvku. Ten konec je podle mě špatně pochopený. Pan hází do jednoho pytle všechny coiny. To není správně. Tak jako je konkurence jinde, i tady je konkurence a potom by do krypta mohl zařadit cokoliv, třeba i fiat, zlato či nemovitosti. Chápu, že to svádí házet do jednoho pytle, ale je to faktická chyba. Taky neházíme do jednoho pytle auta, kola, letadla a vlaky a neřekneme že pokud se nebudeme soustředit jen na auta, tak cena aut bude nula ( je konkurence mezi dopravními prostředky, je konkurence mezi krytromenami a kryptopenězi) . Snad jsem to trošku přiblížil co tím myslím. 
c) Jediným dobrým.. : vlastně ano. Network efekt ( zapomněl jsem ho zmínit), lindy efekt, svoboda a další 
d) Příčina je.. : asi sem nepochopil ten důkaz kruhem, tak ten nechám být.
Poptávka po bitcoinu (a jakékoliv jiné kryptoměně) bude existovat, dokud bude jeho cena růst... To je side effect toho, že lidé chtějí svobodnější peníze. Nechtějí být terčem vlád, konfiskace, zestátnění, krádeže atd. Jestli cena klesá, neznamená to že to není uchovatel hodnoty. To je i dokázaný jev tím, že vždy po velkém pádu na BTC přišlo obrození a vždy po překročeni ATH už BTC nespadl pod tuto hodnotu. Takže děsivá představa toho, že lide po pádu vše prodají není správná. Druhým důkazem je i to, že do BTC jdou velké korporace. Ty jsou vůči témto FAD vlivům imunější.
e) V kolektivní paměti... :Mě tato spirála děsivá nepřijde. Protože před pádem na 0 budou srdcaři, kteří nikdy neprodají. Tím pádem 0 nenastane nikdy  . Pak ale není otázka jestli je uchovatel hodnoty, ale jak dobrým. Dám příklad : koupím 1 btc za 2 000$. Cena už navždy půjde na 1000$. Pro mě to uchovatel hodnoty není, ale pro všechny co koupili pod 1000$ to uchovatel hodnoty je ( to je peněžní hodnota), další hodnota je hodnota svobody. Potom mohu říct i já se svými 2000$ že mě to za to stálo, protože cena svobody je interpersonálně neporovnatelná.
F) Podle mě, všechny uchovatelé hodnoty jsou zavyslý na trendu, otázka je jen, jak dlouhý časový ten trend je. BTC je založený jen a pouze na nabídce a poptávce.
Snad jsem na nic nezapomněl   
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 09.03.21 19:02  Jiří  (224037)

Konstruktivní kritika 1 část

Moje reakce začíná na příspěvek, který je jinde a proto ho sem napíši, aby to mělo návaznost.----Zkusím tu udělat trochu ďáblova advokáta ( tomu co se píše zde). Naprostá většina příspěvků ten Hulánův příspěvek sepsula, ale většinou se jedná jen o argumentaci ad hominem. Fakticky tam nevidím moc věcné argumentace.Dovede tu někdo říct v čem se teda Hulán plete? Co je na tom jeho tvrzení špatně? Protože opravdu nic nebrání tomu, aby někdo vytvořil Bytecoin, kterých bude úplně stejný jako BTC, ale může mít třeba omezené množství na 2,1M mincí. Bude ale pak 10x dražší než BTC? No na 99,9999% nebude. Ale proč, když bude mít naprosto všechny atributy BTC a navíc bude 10x vzácnější? Nebude jediná výhoda BTC opravdu ta víra lidí, že jde o uchovatele hodnoty a že poroste?-----Moje argumentace a reakce. Je ve 2 částechDobrý den. Já bych se pokusil s dovolením napsat tu věcnou argumentaci. Rozdělím to do pár odstavců pro lepší přehlednost.1) k Vašemu příspěvku.a) Je pravda, že nikomu nebrání si udělat vlastní coin ( je jich cca 7000) a konkurovat btc. Zkopírovaný btc je minimálně jeden a to je Litecoin. Tak proč cena LTC není stejná nebo vyšší? a proč nebude ani kdyby měla napsané parametry, kde má méně coinů? Efekt prvního, čašem prověřeného coinu. Do toho máme Lindy efekt, který říká, že když BTC vydržel 12 let, pravděpodobně dalších 12 let vydrží.b) Peníze : peníze jsou cokoliv co má jisté vlastnosti. Peníze může a nemusí být hmotná věc. Je to spíš soubor vlastností. Ty jsou uchovatel hodnoty, prostředek směny a účetní jednotka. A teď dále.c) Efekty výše jsou důležité, protože když vytvoříte kvalitní peníze, lidé mají tendenci je víc a víc využívat. Pokud přijmeme BTC jako peníze ( vysvětlovat proč atd by bylo už moc rozsáhlé), tak cokoliv je peníze, tak to je v přímé konkurenci. Proto BTC je konkurence Fiatu ( měnami podložené úrokem/dluhem), zlatu ( komoditě podložené historii) a dalším. Peníze je víra v hodnotu.d) Proč altcoiny nemohou konkurovat jako peníze? Protože BTC byl první a jako uchovatel hodnoty je pohltí. Altcoiny mohou dělat jiné věci, ale nebudou penězi z titulu, že nemají historii a to je něco co se nedá podvést ( známe jejich začátek). Altcoiny mohou vytvářet jiné struktury než "být penězmi" a to znamená že budou VŽDY menší než BTC. To sem vyvodil z toho, že 50% všech transakcí tvoří peníze ( zboží na peníze nebo naopak. pozn nezapočítávám barterový obchod pač je zanedbatelný). Když si uvědomíme, jak velký konstrukt peníze jsou, tak těžko hledat větší strukturu, kde by alty mohli konkurovat.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 09.03.21 18:59  Jiří  (224037)

Konstruktivní kritika

Moje reakce začíná na příspěvek, který je jinde a proto ho sem napíši, aby to mělo návaznost.

----Zkusím tu udělat trochu ďáblova advokáta ( tomu co se píše zde). Naprostá většina příspěvků ten Hulánův příspěvek sepsula, ale většinou se jedná jen o argumentaci ad hominem. Fakticky tam nevidím moc věcné argumentace.
Dovede tu někdo říct v čem se teda Hulán plete? Co je na tom jeho tvrzení špatně? Protože opravdu nic nebrání tomu, aby někdo vytvořil Bytecoin, kterých bude úplně stejný jako BTC, ale může mít třeba omezené množství na 2,1M mincí. Bude ale pak 10x dražší než BTC? No na 99,9999% nebude. Ale proč, když bude mít naprosto všechny atributy BTC a navíc bude 10x vzácnější? Nebude jediná výhoda BTC opravdu ta víra lidí, že jde o uchovatele hodnoty a že poroste?-----
Moje argumentace a reakce. Je ve 2 částech
Dobrý den. Já bych se pokusil s dovolením napsat tu věcnou argumentaci. Rozdělím to do pár odstavců pro lepší přehlednost.
1) k Vašemu příspěvku.
a) Je pravda, že nikomu nebrání si udělat vlastní coin ( je jich cca 7000) a konkurovat btc. Zkopírovaný btc je minimálně jeden a to je Litecoin. Tak proč cena LTC není stejná nebo vyšší? a proč nebude ani kdyby měla napsané parametry, kde má méně coinů? Efekt prvního, čašem prověřeného coinu. Do toho máme Lindy efekt, který říká, že když BTC vydržel 12 let, pravděpodobně dalších 12 let vydrží.
b) Peníze : peníze jsou cokoliv co má jisté vlastnosti. Peníze může a nemusí být hmotná věc. Je to spíš soubor vlastností. Ty jsou uchovatel hodnoty, prostředek směny a účetní jednotka. A teď dále.
c) Efekty výše jsou důležité, protože když vytvoříte kvalitní peníze, lidé mají tendenci je víc a víc využívat. Pokud přijmeme BTC jako peníze ( vysvětlovat proč atd by bylo už moc rozsáhlé), tak cokoliv je peníze, tak to je v přímé konkurenci. Proto BTC je konkurence Fiatu ( měnami podložené úrokem/dluhem), zlatu ( komoditě podložené historii) a dalším. Peníze je víra v hodnotu.
d) Proč altcoiny nemohou konkurovat jako peníze? Protože BTC byl první a jako uchovatel hodnoty je pohltí. Altcoiny mohou dělat jiné věci, ale nebudou penězi z titulu, že nemají historii a to je něco co se nedá podvést ( známe jejich začátek). Altcoiny mohou vytvářet jiné struktury než "být penězmi" a to znamená že budou VŽDY menší než BTC. To sem vyvodil z toho, že 50% všech transakcí tvoří peníze ( zboží na peníze nebo naopak. pozn nezapočítávám barterový obchod pač je zanedbatelný). Když si uvědomíme, jak velký konstrukt peníze jsou, tak těžko hledat větší strukturu, kde by alty mohli konkurovat.
2) Článek. Ten bych projel tak, že bych každému odstaveci přířadíl písmenko.
a) Hlavním argumentem... : Hlavním argumentem jsou svobodnější peníze, bez centrální autority. Růst je příjemná věc, ale spíš sekundární věc. Je to spíš důsledek toho, že lidé poptávají svobodnější peníze. U fiatu dochází k ředění a ztrátě kupní síly. Není méně centralizovaný, je decentralizovaný. Každý se může přidat a odejít.
b) Proč by však měla... : to si myslím, že jsem vysvětlil, nebo nastínil v 1 příspěvku. Ten konec je podle mě špatně pochopený. Pan hází do jednoho pytle všechny coiny. To není správně. Tak jako je konkurence jinde, i tady je konkurence a potom by do krypta mohl zařadit cokoliv, třeba i fiat, zlato či nemovitosti. Chápu, že to svádí házet do jednoho pytle, ale je to faktická chyba. Taky neházíme do jednoho pytle auta, kola, letadla a vlaky a neřekneme že pokud se nebudeme soustředit jen na auta, tak cena aut bude nula ( je konkurence mezi dopravními prostředky, je konkurence mezi krytromenami a kryptopenězi) . Snad jsem to trošku přiblížil co tím myslím.
c) Jediným dobrým.. : vlastně ano. Network efekt ( zapomněl jsem ho zmínit), lindy efekt, svoboda a další
d) Příčina je.. : asi sem nepochopil ten důkaz kruhem, tak ten nechám být.
Poptávka po bitcoinu (a jakékoliv jiné kryptoměně) bude existovat, dokud bude jeho cena růst... To je side effect toho, že lidé chtějí svobodnější peníze. Nechtějí být terčem vlád, konfiskace, zestátnění, krádeže atd. Jestli cena klesá, neznamená to že to není uchovatel hodnoty. To je i dokázaný jev tím, že vždy po velkém pádu na BTC přišlo obrození a vždy po překročeni ATH už BTC nespadl pod tuto hodnotu. Takže děsivá představa toho, že lide po pádu vše prodají není správná. Druhým důkazem je i to, že do BTC jdou velké korporace. Ty js ...
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 09.03.21 16:33  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

... je zajímavé sledovat

... jak se kdejaký nýmand cítí povolán k prohlášení, že je bitcoin to ći ono, ale hlavně odsouzen k zániku. Trośku pokory, trošku pokory. Nevíme jak hra dopadne, ani já, ani vy, ale králíci dupou pěkně, a má to své důvody, které nékteří známe, ale vy nevíte nic, milé samozvané Sybily.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 13.03.21 11:15  Mono  (214565)

... je zajímavé sledovat

No tak samozrejme nikdo nevi, jak to s BTC nakonec dopadne.... To se dozvime za cca 15+ let, pokud bude budoucnost svetla. Nebo drive, pokud bude jeho budoucnost temna....

Muj odhad je, ze vzhledem k chamtivosti lidi BTC jeste svych maxim nedosahl. A tipoval bych si, ze jednou neslavne skonci. Ale mohu se mylit.... Neni radno podcenovat iracionalni silenstvi lidske populace.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 09.03.21 16:21  Pavel Jer  (224027)

coze?

Vrdlovec se predved. Ten pocit, kdyz neco placnes o bitcoinu, a ukazes tim svoji negramotnost v oblasti a ignoraci posunu v poslednich letech, a to nejen technologickeho. To neni o tom, co si kdo mysli, ale o zabezpeceni projektu. Neexistuji kryptopenize s vyssi narocnosti hacku. Tak studuj ty "spekulativni Richarde spiralo "

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 09.03.21 15:44  Milos  (224019)

Bullshit na druhou

Bullshit jako vzdy.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 09.03.21 14:24  Jirb  (222684)

Prognózy

Za dobu existence Bitcoinu už jsem četl spousty a spousty optimistických prognóz zastánců Bitcoinu, samozřejmě podložených "fakty", kterým lidé s opačným názorem "nerozumí" a měli by si to dostudovat, a podle kterých už měl být Bitcoin na astronomických hodnotách v řádech statisíců, ne-li milónů dolarů. Nějak se ale pořád nechtějí vyplnit. Tak uvidíme, kam až vystoupá tato současná bublina.

Podíváme-li se na grafy kurzů dalších kryptoměn, jsou těm BTC podobné téměř jako vejce vejci, takže se s nimi obchoduje stejně, jako s BTC, a mají kolem 30 % celkové kapitalizace na kryptoměnách, což už je docela významný objem. V tomto bych tedy řekl, že přirovnání BTC ke zlatu značně pokulhává, prostě není dostatečně "vzácný". Kryptoměny jsou, podle mého názoru, momentálně spekulativní aktivum a těžko říct, která z nich (nebo nějaká úplně nová) "zvítězí" a stane se náhradou, nebo alespoň alternativou, fiat nebo připravovaných CBDC měn. Nebo zůstane hračkou v rukách spekulantů.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 09.03.21 15:52  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

Ne prognózy ale zbožná přání neinformovaného nocoinera

To jste trochu mimo.

Koukněte se na hvězdy minulého vrcholu v 2017. 

Kde jsou ty tehdejší hvězdy jako VTC, Particle, Factom, Ripple a mnohé další? 

Na 2% svého tehdejšího maxima? A bitcoin na 250%?

Nyní zde máme další altcoinové hvězdy dnešního bull runu (DeFi coiny, NFT tokeny, ...), které v příštím bear marketu zřejmě zase prakticky zaniknou a v dalším bull runu se objeví zcela jiné. Avšak bitcoin tu bude stále a bude stát zase násobek dnešních maxim.

A vy si vyberete výkřiky pár bláznů, kteří stále dokola vykřikují "Moon" a "Bitcoin za 1M USD" a na nich budete "dokazovat", že bitcoin je ...? OMG!

Uměl jste si před 5 lety představit, že dnes bude bitcoin podporovaný velkými bankami, karetními společnostmi, PayPalem, že ho do svých rezerv budou nakupovat největší firmy kotované na US burze? Asi ne, že. Pokud jste o něm vůbec věděl, tak jste vykřikoval něco jako "hračka pár bláznů, nerdů a geeků, která do roka skončí na nule a neštěkne po ní pes".

Ale hlavní je mít jasně vyhraněný (i když mylný) názor skoro na vše, že?

https://odlukapenez.cz

Mám pro vás dobrou radu: pokud je podle vás bitcoin bezperspektivní, tak ho shortujte - pokud možno na pořádnou páku. Jen tak se pozná, že jen neplácáte do větru, ale opravdu věříte tomu, co říkáte. A ještě na tom můžete dost vydělat. Tak do toho!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 10.03.21 10:14  Jirb  (224066)

Ne prognózy ale zbožná přání neinformovaného nocoinera

Vidím, že jste můj komentář pochopil "po svém" a posouváte mi tvrzení, která tam vůbec nejsou. Ale to je u zuřivých zastánců Bitcoinu normální a nepřekvapuje mě to ;-)

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 09.03.21 07:59  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

K L O N

Napsat (klidně i vylepšený) klon Facebooku zvládne menší softwarová firma za měsíc.

Může vytvořit 100 různých klonů různého vzhledu, mírně jiných funkcí a nainstalovat všechny na vitruální servery.

Proč jen akcie těch 100 klonů nebudou mít na burze stejnou cenu, jako originál? Síťovým efektem to určitě být nemůže, protože to přeci vyvrátil PanOdborník na kurzy.cz!

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 09.03.21 07:55  Nezaujaty pozorovatel  dfdfszavinacxgssd.cz  (220799)

A T O M Y

Proč by někdo chtěl držet rezervy v atomech zlata, když je může držet v atomech hliníku, uhlíku, křemíku či kyslíku? Atom jako atom, ne?

Argumenty pro zlato jsou důkazy v kruhu. Síťový efekt, délka historie použití jako rezerv, ... samé nesmysly.

Hned zítra všechno zlato prodám a rezervy budu držet v kozích bobcích. Obojí je z elektronů, protonů a neutronů, tak jaký je v tom rozdíl?

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 09.03.21 14:31  Jirb  (222684)

A T O M Y

Ok, já to tedy beru. Kolik bobků chcete za unci zlata? :-)

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 10.03.21 10:50  Mortal  (201849)

A T O M Y

Já bych to viděl na 50m3 bobků, ale nějaké výběrové budou ještě dražší.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (18) 08.03.21 19:11  Petr Elias  (223980)

Dekujem za nazor z roku 2011

Priste si aspon neco nastudujte, treba aspon na wikipedii, anebo radsi nic nepiste. Vase domnenky nikoho nezajimaji a fakta jsme se nedozvedeli zadna. Jste se svymi nazory tak 10 let pozadu, berte to jako zpetnou vazbu ke zlepseni.

Dosavadní doporučení: přečíst (18)
Vaše doporučení:

přečíst (9) 08.03.21 15:33  cmelacek  (223969)

Těžba

Těžaři zajišťují ten cyklus z pádu znovu na vrchol. Pane Fiat.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 08.03.21 10:23  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (223040)

... pane autore

... jen na okraj heslovitě. S-křivka, adopce, s výslednou globální neinflační měnou coby alternativy k fiat (nikoli náhrada, ale alternativa). To je ten (růžový) scénář. Na horní souvrati S-křivky by se cena bitcoinu stabilizovala (což je vlastně definičně S-křivka) a pouze takňák forexově ... fluktuovala vůči jiným měnám. Jeden bitcoin by pak měl cenu třebas milión dolarů, kdožví, třeba i deset, a platilo by se, uchovávaly by se, jeho zlomky. Jinak ano, teď je bitcoin konzervativní, softwarový vývoj běží na alternativách. Všechno je to otevřený kód, jednou si bitcoin některé nosné ideje adoptuje nebo ztratí dominanci. Bitcoin má tři třídy rizik: softwarová chyba, politické riziko a konkurenční riziko. Nicméně, vaše úvaha o totálním kolapsu bitcoinu, se neopírá ani o jednu takovou. A že je také bitcoin krytý důvěrou, resp. opírá se o důvěru? To je i každá fiatová měna. A je to tak jedině možné. Tedy v tomto aspektu se bitcoin od měn vůbec neliší. Může na nedůvěru dojet, to ovšem může i euro či dolar za stejného důvodu. Čekáte to? Měl byste, pokud si za svou úvahou stojíte, to ale nepíšete. Usoudil jste jediné, že bitcoin skončí. Nač ten selektivní přístup?

... v debatě zde padl pojem trilemma. To je podstatné. Bitcoin neřeší (v první vrstvě, což je aktuální stav) škálovatelnost (resp. efektivitu). Má 100% bezpečnost a 100% decentralizaci (i když díky poolům, to již 100% taky není). Altcoiny pojednávají kompromisy trilemmy každý jinak. Je spíše pravda (někde jsem zachytil, že je to dokonce nemožné matematicky), že nelze všech tří aspektů dosáhnout současně bez nějakých kompromisů. Teď jde o to, jakých.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze Bitcoin: zásadní logická chyba, další stránky: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Bitcoin: zásadní logická chyba

Bitcoin: zásadní logická chyba - zdrojová stránka k tématu diskuze Bitcoin: zásadní logická chyba.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bitcoin: zásadní logická chyba e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bitcoin: zásadní logická chyba.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste