Bitcoin: argumenty proti - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (41)
 
přečíst (31) 11.02.21 21:20  Jeniczech  (222714)

Bububu radši si kup náš produkt...

Musím říct, že podobných "hodnotných" egzperdních(sic!) výstupů různých prodejců vlažné vody v posledních dnech na různých platformách přibývá. Skoro, jako by si někdo platil antiBTC marketing. Shrňme si to:

1) Ano vlády se nevzdají kontroly na fiat penězi. Jenže to je jeden z největších argumentů pro hledání alternativy. Jednoduše řešeno, bude je to naopak čím dál tím více iritovat. To by tak hrálo, aby jste si na penzi spořili někde, kde vás nemůžeme odrbat holoto. Proto budou vlády prskat, frflat, zakazovat, kydat špínu a... to je tak vše, co můžou s BTC měnit, protože Blockchain.

2) Je otázkou, jestli terminus technikus vnitřní hodnota není prázdnější než penzijní fond ČR. Je otázka, jaká je ona vnitřní hodnota kupříkladu zlata, kdy jeho praktické využití je asi 10% a zbytek je jen zhruba stejná společenská shoda, jako třeba u potištěného papíru (CZK), nebo blockchainové informace (BTC). Přičemž užitnost samostatné technologie Blockchainu je natolik cená, že dává BTC značnou váhu.

3) Tvrdit toto v době, kdy se na BTC transakce chystá MasterCard a zároveň se tvářit jako expert je buď záměrná lež, nebo ukázka absolutní absence aktuálních informací. Ale i kdyby měl autor pravdu, jakože nemá, pak je to úplně jedno. Cílem BTC není nahradit fiat v běžném styku. To je samo o sobě ukázka základní neznalosti.

4) Tady fakt nerozumím co tím chtěl dotyčný řéct. 

5) Zatímco těžba drahých kovů v hodnotě 1mio CZK nezanechává ekologickou stopu žádnou a provozy bank a koneckonců i podobných institucí, z jaké je autor, nestojí nic. Argument je lichý, protože se uplaťnuje selektivně pouze na BTC.

6) Tohle je lež, lež, lež. Nevím kolik lidí v ČR bylo okradeno o BTC, ale rozhodně jich bude méně, než klientů Kampeličky, nebo Agrobanky. O znehodnocení úspor jedním škrtem pera soudruha ministerského předsedy nemluvě. A nemluvě také o tom, že v bankcáh se peníze znehodnocují při soudobém úročení běžných vkladů prakticky nepřetržitě posledních deset let. O směšném úročení tzv. spořících produktů nemluvě. Chápu, že autora deptá, že tyto pochybné produkty, kde se ztrácejí úspory a které on prodává, mají konečně alternativu. 

7) Ehm, podívejte se na vývoj ceny BTC za třeba pět let. Tohle tvrzení je prostě úplně neuvěřitelná lež a autor z Vás dělá nesvéprávné hlupáky. Nehoráznost!!! Během kolapsů BTC nikdy neklesl ani na původní hodnotu před předcházejícím růstem. Dlouhodobý vývoj ceny BTC je 
exponenciála. Takže jaké klesání na zlomky? Lež, lež, lež! A nehorázně hloupá!

8) První, k čemu se nedostanete při energetické krizy jsou peníze v bance. Ostatně jako při kterékoliv jiné krizi. Ony jsou totiž úplně stejně vyrtuální. Navíc je ale ovládají podobní lidé jako autor této značně ubohé filipiky. 

Skutečně mne udivuje, jak uboze se někteří snaží argumentovat proti kryptoměnám obecně a BTC. 
Každá investice má rizika. A ano, BTC má svá jistá specifická. Ale z mého pohledu nejsou zdaleka tak pravděpodobná, jako nenechavé pracky vlád a finančních magnátů. A tyhle pracky na BTC nemají dosah. A samotný článek je důkazem, jak moc je to štve. 

Dosavadní doporučení: přečíst (31)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 14.02.21 12:30  Karel  (222809)

Bububu radši si kup náš produkt...

Zlato má vysokou hodnotu např. v polovodíčové technice. Je lepším vodičem než měď, většímu využití zde brání vysoká cena.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 11.02.21 19:49  AjRep  (218238)

Není nad nestranný názor :-))

Jasně, investiční společnosti a jejich zaměstnanci si teď můžou rvát vlasy zoufalstvím, že spousta lidí nechce kupovat jejich pochybné produkty a místo toho se pouštějí do vlastního investování a vlastního finančního zajištění budoucnosti. Jistě, má to svá rizika a každý individuální investor by si jich měl být vědom, na druhou stranu, těch, kteří byli okradeni a podvedeni nějakou třetí stranou, je také nepočítaně. Lepší riskovat na vlastní účet, než svěřit svoje peníze jiným.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (23) 11.02.21 12:42  Milan  dopis01zavinacgmail.com  (216740)

Bitcoin

Výborný článek, autor má pravdu.  Bitcoin je pouze spekulace, žádná dloudobá investice. Ale ani komodity 

nejsou vhodné na zajištění.  Fakt, že Tesla ,Apple apod. jsou dnes nadhodnoceny, nemění nic na faktu, že 

nejlepší na zajištění jsou nemovitosti a cenné papíry, ale nic není bez rizika. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (23)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (8) 11.02.21 14:00  Karel  (222657)

Bitcoin

Bitcoin je palivo blockchainu. Blockchain je revoluční technologie přenosu a uchování informací.

Kdybyste mohl investovat do protokolu TCP/IP, považoval byste to dneska za spekulaci?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 11.02.21 13:10  sch  (183136)

Spekukace na Bitcoinu je spekulace jako každá jiná.

S mírou rizika přímo úměrnou očekávanému výnosu. Na zajištění je nejvhodnější mix sestavený podle individuálního životního plánu a obecné situace. Není důvod proč Bitcoin ale i další virtuální měny, i vysoce riziková aktiva by do něj neměl patřit. Otázka nezní jestli, ale kolik. Nemovitosti se jeví jako bezpečný přístav, jenže sebou si je nevezmete. Stačí škrt v registru a nemáte nic. Ani na letenku na poslední let do pryč.... Kdežto opačný extrém, virtuální měna,či jiná aktiva mají výhodu, že jsou mimo dosah moci, která Vám tak snadno může sebrat "bezpečné" nemovitosti. Snad až na zlato, a i to s výhradou, není aktivum které by pokrylo veškerá rizika. Nejlepší kombinací jsou vhodné globálně využitelné vzdělání a dovednosti, a aktiva umožnující start kdekoli jinde než nyní jste. Případně včasné pořízení bezpečného životního přístavu jinde. To ale vyžaduje dlouhodobé intenzívní úsilí, nejintenzívnější právě ve věku, ve kterém jiní promarní nejvíce času "užíváním si". Záleží na vrozených vlohách, dispozicích, sociálním prostředí, na troše štěstí.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (25) 11.02.21 12:10  sch  (183136)

Boj za svobodnou měnu za svobodnou směnu je bojem za svobodu.

BTC nakonec může dopadnout všelijak, jenže argumentace v článku je na úrovni výrobců parních strojů na počátku éry spalovacích motorů, či argumentace ve sporu jestli proud stejnosměrný nebo střídavý, takových příkladů je hodně.  Podle dlouhodobého sledování publikovaných názorů na BTC, a ne jen na BTC, jestliže cena zájmové komodity je nízká, názory  (propaganda) jsou prorůstové, jestliže významně stoupne, názory jsou protirůstové. Významné je v jaké pozici je autor. Jestli v pozici na straně nynějšího bankovního systému, nebo v pozici opačné. V tomto případě je v pozici nynějšího bankovního systému, který svobodnými penězi, nemusí jí být BTC, je ohrožen. Systém svobodných peněz umožňuje A uskutečnit transakci s B, bez zprostředkování a bez omezení bankovním monopolem C ve spojení se státním regulačním monopolem D. Tento a nejen tento případ potvrzuje tezi, že politika je koncentrátem ekonomiky. Svobodná směna statků je přinejmenším významnou součástí svobody. Výroba každého statku (poskytnutí služby) má časový náklad. Proto každý statek je transformací lidského životního času. Tedy života. Lidé prostřednictvím směny statků (služeb) směňují svůj životní čas. Nakládají se svým životním časem. Omezování a zpoplatňování této směny vnucenými službami umělého státem chráněného či zřízeného monopolu, či přímo státního monopolu reálně chránícího lecjaké, ne nutně formálně zákonem definované zájmy, je omezováním svobody. Je zmocňováním životního času, života.  Den za dnem, rok za rokem. Až tak, že neviditelně, nenápadně je ukradena významná část života. Kdo je čověk, kterému tak je odepřeno svobodně nakládat se svým časem, se svým životem? Takový člověk se nazývá nevolník, či otrok. Boj za svobodnou měnu, za svobodnou směnu je bojem za svobodu. Bojem proti novodobým, neviditelným okovům novodobých otrokářů.

Dosavadní doporučení: přečíst (25)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 11.02.21 11:01  poik  (222697)

Je třeba laikům jednoduše vysvětlit co tohle šílenství vlastně obnáší.

Bitcoin jako takový má ve své elektronické peněžence málokdo.Pouze specialisté s příslušným technickým zázemím a kteří se opravdu vyznají.Ty statisíce ostatních jsou pouze jednoduše řečeno majitelé "akcií" bitcoinu a tam je ten kámen úrazu a obrovské riziko.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 14.02.21 11:46  Kalich  (222808)

Je třeba laikům jednoduše vysvětlit co tohle šílenství vlastně obnáší.

Tento příspěvek považuji za nejlepší jak svou stručností, tak i zdůrazněním rizika!

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 11.02.21 13:26  sch  (183136)

Ano je to riziko.

Proto je rozumné riskovat jen tolik kolik lze ztratit.  Ideálně investici do BTC předem považovat za ztracenou. Překvapení může pak být jen příjemné. Přízemním příkladem budiž prodloužení časového intervalu obměny automobilu. Těžit z něj praktický užitek za cenu vzdání se jenom faktoru pomíjivé radosti z nového. Ušetřené investovat. Ovšem pravda, žetaková neviditelná  investice nemá "wow" efekt pro okolí.  Jenže třeba za několik bude výsledek, za který by bylo možno pořídit několik nových automobilů....Jenže s tím poučení a jiné představy a zájmy....

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (11) 11.02.21 13:16  Karel  (222657)

Je třeba laikům jednoduše vysvětlit co tohle šílenství vlastně obnáší.

Asi myslíte bitcoinové nody, které může provozovat každý a vidí tam bitcoiny (resp. transakce) všech, nejen svoje.

K nakládání s bitcoiny potřebujete soukromý klíč. Ten držite na jakékoli peněžence (mobil, Trezor), respektive je to reprezentováno seedem, který můžete naimportovat do jakékoli peněženky. Bitcoin jako takový nikdo nikdy nikde neviděl a neuvidí, je to jen zápis v blockchainu, čili účetní knize

Je to něco dost jiného než vlastnictví akcií, které je centralizováno státem posvěcenými burzami a obchodníky. Tomu se snaží přiblížit různé tokeny, ale je to zatím pole dost plné ... Možná máte na mysli bitcoin poskytnutý PayPalem, Revolutem a podobnými firmami, kde to je skutečně jen příslib. 
Nemáš klíče, nemáš bitcoin!  

Takže ano, je třeba vysvětlit, co to obnáší. Pak se většinou z odmítavého laika stane příznivec :-) 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

Nemecká polícia

Zhabala TBC peňaženku so stovkami ks TBC..Majiteľ sedí v kriminále a nechce povedať prístupové heslo.Myslím že takéto prípady budú len pribúdať,pretože na svete je dosť zločincov ,ktorí vrazili peniaze do tohoto virtuálneho nič!V budúcnosti tak svet príde o množstvo ks TBC,a to sa nejako prejaví.Okrem toho som presvedčený že vlády to budú regulovať,a ďaľej ak nastane ešte jeden taký prepad ako naposledy k tuším 4000???$,tak to investorov riadne zneistí!A nebudú to brať sko bezpečný prístav..Neviem si predstaviť narkobarona,ktorý riskuje život,slobodu,predá tonu heroinu za x TBC/1000000$ a na druhý týždeň tam má o 30% menej...no načo to robí??

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (20)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 11.02.21 13:30  sch  (183136)

Na čo to robí?

To je stejná otázka jako "Jaké to je být uhlobaronem?" A stejná odpověď:  "No, mně to baví...."

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 11.02.21 10:10  Peppa  (177739)

Nemecká polícia

Zbavit se tuberkulozy (TBC) není špatné pro lidstvo...

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (19) 11.02.21 09:14  Karel  (222657)

Nemecká polícia

Viděl jste ten film, kde agent CIA vozil drogy do USA? Ten měl tolik hotovosti, že to zazdíval do stěn domu a vidlema to házel na půdu. Kupoval statky, koně, lodě...
BTC si uchováte tak, že si 12 či 24 slov napíšete na kousek papírku. To zabírá o dost méně místa a dost těžko se to zabavuje či dokazuje...
Ale i tak je černý trh objemem bitcoinu naprosto minimální, viz knížka Sex, drogy a bitcoiny, případně Pokrok bez povolení.
Volatilita někoho odradí, jasně. Jiné zase přiláká... 

Fakt zírám, kolik lidí má jasný negativní názor na něco, o čem nic neví...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:

přečíst (47) 10.02.21 23:57  Snobody2  (222671)

Konec hry - BTC killer app

Vážení,
        Visa a Mastercard budou akceptovat Crypto (určitě BTC) v letošním roce. Pokud to proběhne, to je konec hry na nelegálnost.Pokud to regulátoři zaříznou, je to na výměnu politiků ve vládách.  Možnost šetřit v Crypto nebo nakupovat crypto se dostane k stovkám milionů uživatelů. Nastane souboj transakčních systémů Karty versus LN, tokenizovný BTC, Liquid network, Crypto směnárny. Fiat se bude masivně přelévat do Crypto. Hodnota BTC vzroste během čtyř let minimálně 10x. To nemluvím o automatizovaných kontraktech DeFi atd. Během 10ti let se změní naprosto finanční průmysl. Předpokládám, že místo expanzní kvantitativní ekonomiky nastoupí ekonomika kvalitativní a udržitelný rozvoj, po kterém tak všichni voláme. Protože nač udržovat 3 byty a 2 letní sídla, jako uchovatele hodnoty, když to můžeš mít v BTC a vydělá ti to víc bez dalších starostí a nákladů.  Bude to mít velký dosah na stát a všechny jeho činnosti. Skončí okrádání  nízkopříjmových skupin inflací, protože to je jenom plošné zdanění základních životních potřeb a služeb. Pokud někdo pochybuje, tak ať si vyjádří hodnotu USD nebo EUR nebo svého majetku v BTC před X lety a nyní. Trend je naprosto jasný.  Jsem rád, že jsem se toho můžu zúčastnit. 

https://www.coindesk.com/mastercard-accepts-crypto-payments 
https://www.gemini.com/credit-card/waitlist 

+BuY ! Satoshi

Amen

 

Dosavadní doporučení: přečíst (47)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 11.02.21 07:24  Jirb  (222681)

Konec hry - BTC killer app

Pokud se crypto dostane ke stovkám milionů uživatelů = 10^8, pak bude trošku trošku problém těch max. 21 milionů mincí, i když Satoshi je 10^-8 krát méně :-)

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (3) 11.02.21 10:13  Peppa  (177739)

Konec hry - BTC killer app

*** samzany spam ***
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (3)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (4) 11.02.21 13:09  Jirb  (222684)

Konec hry - BTC killer app

Kdo je hlupák, Peppo, to se ukáže časem. Váš odkaz spíš potvrzuje to, co jsem napsal já, spočítejte si to.

Jinak spíš asi bude budoucnost digitalizace měn směřovat k CBDC.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Bitcoin: argumenty proti, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Bitcoin: argumenty proti

Bitcoin: argumenty proti - zdrojová stránka k tématu diskuze Bitcoin: argumenty proti.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bitcoin: argumenty proti e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bitcoin: argumenty proti.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +1.19% 
 ČEZ  914.00  -0.76% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 163.00  +2.11% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  282.00  -0.70% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  96.10  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  -0.27% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  774.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 83.92 USD 17.05   
 Zlato 2415.48 USD 17.05   
 Stříbro 31.50 USD 17.05   
 Káva 205.83 USD 17.05   
 Cukr 18.11 USD 17.05   
 Bavlna 75.96 USD 17.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.