Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 17 (17)
 
spíše nečíst (3) 21.01.21 19:22  ovi1  (209878)

Bojkot českých potravin

Budu bojkotovat české potraviny z důvodu jejich bezdůvodného protěžování...do Polska a Německa to mám 20 km.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 28.01.21 16:50  Vlasáková  (221919)

Bojkot českých potravin

To není protěžování českých potravin, to je zoufalý pokus, udržet produkci toho, co doma umíme vyrobit. České kontroly kvality jsou enormní, u nás by nikdy nemohla být posypová sůl v potravinách, vyjeté oleje v krmných směsích pro zvířata, zakázané spreje v chovech slepic. A dnes už zapomenuté BSE jsme si dovezli také ze země na západ od nás. Jedná se pouze o 150 potravin z několika tisíc v obchodech. Bojkotujte, jezděte do Polska a Německa. Ale pak si tam také požádejte o důchod. Nechápu, jak může být někdo tak zaslepený. Komolení informací a nesmysl o zdražování. Vždycky platí, že když máte něčeho dostatek, snadněji vás donutí k nižší výkupní ceně.  A to levné dovezené zboží? Nacpou nám jen přebytky své vysoké nadvýroby. Nejsme pupek světa, když se vyskytnou lukrativní možnosti vývozů, vykašlou se na nás, prodávat nám něco levně. 

Dnes všichni rozumí zemědělství. Máme násobky méně chovaných zvířat než země okolní. Tím dáváme do půdy podstatně méně organické hmoty. Budeme budovat remízky a meze, ale v půdě nám to vodu neudrží. pouze ornice neskončí na silnici, ale v remízku. Minerálních hnojiv i chemických postřiků používáme podstatně méně, než země, kam budete jezdit nakupovat. V naší zemi je cca 1,7 milionů vlastníků půdy. Ti by se měli začít zajímat o to, kam spěje naše zemědělství. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 21.01.21 19:05  ovi1  (209878)

Bojkot českých potravin

Budu bojkotovat české potraviny z důvodu jejich bezdůvodného protěžování...do Polska a Německa to mám 20 km.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 21.01.21 10:27  Tomas Kocourek  (221388)

Zdravejsi?

Hlavne, aby tento krok ovlivnil pozitivne kvalitu potravin. Levnejsi doprava umozni zemedelcum investovat vice do kvality produkce. Mlada generace rada zaplati vice a ceske obezni spolecnosti zdrazeni take prospeje. Mene kvalitnich potravim ma vetsi nutricni hodnotu nez velke mnozstvi nekvalitnich, ktere vetsina naroda vesele kupuje v akcich po kilech.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 21.01.21 08:30  KarelB  (215695)

Už jsem si zvykl

že naši poslanci či senátoři fungují jako hlasovací paňáci Třetí říše s tím rozdílem, že namísto Führera nařizuje zákony nikým nevolená Evropská komise. Nezvyknu si na fakt, že podobné manýry (včetně potravinových kvót) iniciativně přebírá do své kompetence a zodpovědnosti sama Poslanecká sněmovna. Doufám, že celá věc bude pokračovat kontrolou spíží či ledniček v domácnostech (zajistí obecní policie namísto rozdávání pokutových bloků za stěrače) a následně i odesílání vzorků stolice peciálně zřízené komisi Parlamentu ČR. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 21.01.21 10:39  Pepa  (208954)

Už jsem si zvykl

Já bych to nenechal jen tak. Pokračoval bych dále. 

Třeba v prodejně koberců bych zavedl také 55% českých koberců, aby nám nezkrachovala kobercovna. 

 

Nazdar!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 20.01.21 22:33  Eliška Přemyslovna  (220727)

Ti členové NERVu jsou všichni jako kvokající Kovanda?

To je tedy gól. A stále kvoká a stále kvoká

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (17) 20.01.21 19:50  FMach  fmachzavinacemail.cz  (221377)

Inteligence čechů promluvila

Tak toto je tedy zoufalé, použil bych trefnější slovo, ale raději ne.  Navíc ono na tom může být něco pravdy, globální oteplování by nakonec mohlo způsobit, že ty pomeranče se tu budou pěstovat.  Je to žert, ale uvědomte si , že ještě v roce 1989 jsme byli soběstačni ve výrobě základních potravin a v mnohých oblastech i velcí vývozci a vstupem do EU nám bylo doslova zakázáno vyvážet nadprdukci, ale ini jí k nám směli dovážet. Už jsem o tom hodně psal. Západ k nám dováží v podstatě svou nadprodukci a i tu co by doma nedal ani prasatům.  Vyhrožují nám, že potraviny se tím u nás zdraží, ale ono se to děje pořád, potraviny na západěš jsoun levnější a kvalitnější, tak jak mi toto vysvětlí EU ? Ano Jourová již několik let prý bojuje, ale výsledky nesjou vidět. Pokud se u nás kontroluje kvalita dováženého zboží a informuje veřejnost, tak toto zabírá, ale Jourová ne. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (18) 20.01.21 19:41  FMach  fmachzavinacemail.cz  (221377)

Krok k soběstačnosti .

Ao je to správný krok,podívejte se do Polska tam mají v potravinách soběstačnost  a EU řve jako prase a koho hájí ? Totéž se děje v Maďarsku a tam také EU řve ahájí jen své producenty  na západě. Není to tak dlouho co nám zakazovali vyvážet naše potraviny a nebyl v tom důvod že jsou méně kvalitní či nebezpečné a díky západu se z naší země , kde třeba  byla ve vývozu cukru světovou velmocí a oni nám doslava zakázali cukr vyvážetb a tak se stalo následujáící, cukrovka  se přestala pěstovat, cukrovary skoupili zahraniční  společnosti a dnes porý máme jen jeden jediný v českých rukou .  My jsme nesměli vyvážet naší nadprodukci a oni jí smí dovážet k ám ač jsme byli soběstační. 

Proč schvaluji toto naší vládě?  Svět a Evropa  je nestabilní , navíc si Evropa pouští di země lidi co jí mají zevnitř zničit a vytvořit válčiště v Evropě, to jsou fakta. Za druhé světové války  nastal hladomor, jenže jen ve městech, kam se potravinx dováželi z vesnic a ty zabtrali nacisté pro sebe a tak lidé pokoutně jezdili na vesnice a zde zkupovali potraviny. Tenkráte jsme byli soběstační a tak  jsme pokryli vlastní potřeby  potravin pro celý stát, ale dnes jsme soběstačni tak na 50 % v průměru a to znamená, že v době války v Evropě bude u nás 50 % lidí trpět hladem či hlady zenřou a v to nás Evropa odsoudila.  Na 100% se nebudou potraviny k nám dovážet a taková malá ukázka je tu s Vakcínou, pro naší zemi jí moc není a ty země co  si jí sami zajišťovali , tedy se samo o sebe starají, ty jí mají více a my co posloucháme EU jí máme málo, jistě jste si všimli, že opozice toho využívá ve volebním boji a krotizuje vládu ač udělala to co jí EU nařídila.. 

Takže výsledek je naprosto jasný, cíl soběstačnost. Druhý význam jsou peníze, pokud to vyrobíme doma a doma prodáme, pak doma zůstanou i peníze a stát bude mít více peněz, dnes se odváží z naší země až 750 mld. Kč ročně a ty chybí v naší kase. Pokud by tu zůstali pak bychom se měli mnohem lépe.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (18)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 21.01.21 09:19   (190978)

Krok k soběstačnosti .

Ano, zavedeme soběstačnost. Doufám, že jiný země zavedou soběstačnost ve výrobě aut a už nebudeme muset ani jedno vyvézt, jen snížíme výrobu o 99 procent. A třeba u piva taky ať si jinde vyráběj svý pivo, nebudeme nic vyvážet, ať jsou soběstačný jiný země.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 21.01.21 09:28  Jan Novák  (213128)

Krok k soběstačnosti .

..srovnávat takovou nezbytnost jako jsou potraviny s takovou věcí, jako je například auto, je pěkná demagogie..

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (17) 20.01.21 21:31  Vlk  (213925)

Krok k soběstačnosti .

Nechci se vás nějak dotknout, ale s tou soběstačností jste naprosto mimo realitu. Nikdo nechce stát jednou týdně frontu na maso, jak tomu bylo za komoušů a podle vás v době soběstatnosti a to byl v každé vsi dobytek a prasata. Dnes máme markety plné českých průmyslově vyráběných potravin a možná z dovážených surovin bůh ví odkaď a jíst se to nedá. Naštěstí máme ještě pár poctivých farmářů, pekařů, ovocnářů a možnost výběru. Bohužel v marketu regionální potraviny nenajdete, jak je to běžné za hranicemi. Co se týče vývozu, tak to je naše spása a né naše nevýhoda. Co bychom dělali s vyrobenými auty, které by nikdo v Evropě nechtěl, protože si je může vyrobit sám doma. To už jsme také zažili, jedna škodovka v každé třetí rodině a to ještě z protekce. Tak to funguje snad už jenom v Severní Korei. Bez obchodu v EU bychom byli jen bída navoněná, která si myslí,že je pupek světa.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (17)
Vaše doporučení:

Krok k soběstačnosti .

Vy skutečně nemáte vůbec představu, co se kolem ve světě děje. Zajeďte si rychle do Supermarketu a předzázobte se dovezenými evropskými přebytky. Co vás na té speciálce učí?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (11) 21.01.21 09:58  Vlk  (214102)

Krok k soběstačnosti .

Nemám potřebu do supermaketu vůbec chodit, natož se něčím předzásobovat. Na speciálku nechodím, naučil mě život a právě proto, že dobře vím co se ve světě děje, považuji krok k soběstačnosti za scifi.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 20.01.21 13:59  Ježíšek  (208402)

upřímně když v Globu nakupuji zeleninu tak už se v tom musím přehrábnout jak na

na skládce, to je hroznej odpad. Pomeranče shnilé, okurka na 1/2 taky. J eto humus, to je na pultě v německu a pak to vozej sem, nebo co to je za sairajt

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 21.01.21 07:11  jejej  (221382)

upřímně když v Globu nakupuji zeleninu tak už se v tom musím přehrábnout jak na

Tak to budte vklidu, okurky uz kupovat nebudete, budou 3x tak drahé. Pomerance tu snad nevypestuji.... A kdyz je v Globusu spatna kvalita, proc tam chodite? Nejdete do Albertu, Billy? Je to drazsi? Pockejte bude cenove hur a nejvíc to omele ty co to zde pozitivně kvitují.Vydeli jste srovnání konzerv z Hame pro nas a rakousky trh? Po tomto budou jeste vice sidit....Chytrolini z SPD furt brnkaji na nake uprchliky, nacionalismus a ze toto zdrazeni nejvic postihne jejich volicskou skupinu, je jim putna. Babiš si jen mne ruce za tuto malou domu pro Agrofert...

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 20.01.21 14:15   (190978)

upřímně když v Globu nakupuji zeleninu tak už se v tom musím přehrábnout jak na

Pomeranče a banány budou muset bejt z česka, agrofert je vypěstuje.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:


Diskuze Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny

Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny - zdrojová stránka k tématu diskuze Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Potraviny, včetně zeleniny, znatelně zdraží. Poslanci totiž schválili kvóty na potraviny.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  680.00  +0.30% 
 ČEZ  920.00  +0.66% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 169.50  +0.56% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  254.00  -0.78% 
 KOFOLA CS  283.00  +0.35% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  0.00% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  +0.94% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 840.00  -0.40% 
 PHOTON ENERGY  45.40  +1.34% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  +0.57% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  0.00% 
 VIG  774.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 83.64 USD 20.05   
 Zlato 2425.15 USD 20.05   
 Stříbro 31.54 USD 20.05   
 Káva 207.43 USD 20.05   
 Cukr 18.69 USD 20.05   
 Bavlna 75.93 USD 20.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.