Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 16 (16)
 
přečíst (0) 08.03.20 18:07  Anonymní  (208693)

Naproto idiotský názor.

Asi se chce zviditelnit tento ubožák je zralej na psychouše.V mezní situlaci za krizového stavu je nutná tvrdá státní regulace.Když se ti tohle strejdo nezdá,mazej lyžovat do Itálie a rozdávej tam rozumy.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 06.03.20 12:44  Jaromír  (208645)

Pan Kovanda výstižně popsal fungování reality.

Děkuji mu, osvěty není nikdy dost.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (5) 06.03.20 08:02  Ivana  ivana.reichovazavinacseznam.cz  (208632)

Zapomněl jste že v každé firmě pracují lidé.

Pane Kovando! Zapomněl jste na jednu zásadní věc! Kdo v té fabrice bude dělat, když budou zaměstnanci kvůli koronaviru v povinné karanténě??? A o navyšování pracovníků,  aby mohli zvýšit výrobu roušek je za této situace v rovině science fiction! Jedině že by zvládli reorganizaci z lidské pracovní síly na robotickou v rekordně krátkém čase, což je nereálné!

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (12) 05.03.20 18:37  róm  (208174)

Styďte se za ten článek

Vždyť podporujete hyenysmus. Takto budete podporovat i hyeny s potravinami. Vy , co to píšete a ti co to provádějí by měli být zastřeleni jako za rabování za války.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.20 23:40  3 14ranha  (202652)

Styďte se za ten článek

Hyenysmus je v panice skupovat roušky a respirátory - když pak budou chybět pro skutečné zdravotníky a skutečně nemocné !

Těch párset korun by odpovídající trest pro plašany kteří nikdy respirátor nepotřebovali a najednou lezou strachy po stropě. Měli si je objednat a koupit za normálních časů, nikoli dnes kdy tyto pomůcky jsou mnohem potřebnější v první linii boje s epidemií.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 05.03.20 18:03  FMach  fmachzavinacemail.cz  (208620)

Trh ?

Jistě neviditelná ruka trhu je tu a ta má jen jeden cíl, vydělávat na všem a lidi to mají platit a při tom na nich nezáleží , mohou být ohroženi a i mrtví, tak toto nám vzkazují tito chytráci. Pokud jsou ohroženy životy lidí pak je třeba regulace, pokud by se neregulovalo třeba po válce, kdy nebylo téměř nic, pak by polovina populace zemřela. Tento článek je dílem lidí co na ohrožení vydělávají a vláda jim řekla už dost. Jistě černý trh tu je a bude ať jakákoliv vláda udělá cokoliv. Takže je nyní nutno ten černý trh zlikvidovat.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 06.03.20 12:21  3 14ranha  (148472)

Trh ?

Milý pane,

račte si prosím zjistit jak dopadla cenová regulace POTRAVIN za francouzské revoluce. A to prosím trestem za obcházení regulované ceny byla okamžitá gilotina ! (celé nařízení situaci ve skutečnosti ještě zhoršilo, protože zemědělci přestali pracovat, přesně jak píše autor).

Stát má právo dohlížet na vnitřní a vnější bezpečnost, tudíž souhlasím s tím že má právo v případě nutnosti například rekvírovat zásoby respirátorů (pro zdravotníky atd.) s tím že v ideálním případě splatí alespoň náklady na výrobu. Ale stát nemá co kecat do ekonomiky. To je centrální plánování které vždy vede do bídy, nedostatku a hladomoru.

Bohužel žijeme ve státě (a celá EU je nemlich to samé) kde je normální 50% podíl státu na ekonomice (HDP). To je napůl cesty k bolševismu. A některým už to přijde zcela normální. Rakousko-Uherským státním aparátem protékalo 5-10% HDP a po tehdejších železnicích a mostech, vybudovaných takřka přes noc jezdíme dodnes.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 05.03.20 14:29  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

Má pravdu předseda

Nehledě na to, že čínská chřipka je jen další chřipka, o nic závažnější, než jakákmoli sezóní chřipka. A pokud je někdo hlupák a musí si doma syslit mouku, gely a respirátory, holt si za toto hlupáctví zaplatí. Stejně jako si hlupáci platí za hrnce, deky a televizní Jolandu.

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 05.03.20 14:07  Bohuš  (203758)

Pan Kovanda

Pan Kovanda popsal přesně tržní kapitalismus.O co tě více okradu o to více mám zisk.Jsou věci  mezí nebem

a zemí na, které musí mít stát dohled.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 06.03.20 01:29  Tony  (203862)

Pan Kovanda

Milý pane, dohled státu je hloupost, pokud je stát největší zloděj že všech. Podívejte se na svou výplatní pásku. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 06.03.20 10:00  Bohuš  (203758)

Pan Kovanda

Milý pane jsou věci na které musí mít stát dohled.Já znám  ještě větší zloděje jak je stát.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.20 23:33  3 14ranha  (202652)

Pan Kovanda

Tak to se všichni rádi necháme poučit. Neexistuje opravdu velká zlodějina na které by se nenašmelil (často i majoritně) státní aparát.

Od monopolní licence pro britskou východoindickou společnost = s požehnáním (a profitem) britské koruny až po Babišův agrofert a řepkový byznys. Ve skutečnosti neexistuje opravdu škodlivý monopol bez státní ochranné ruky.

Z české historie ať zazní ještě LTO - kde stát pouhým razítkem dal úředníkům moc danit surovinu v miliardových částkách, stejně jako metanolovou tragédii která je celá založená na existenci miliardové spotřební daně na konzumní líh.

A pak tady máme kdysi nejmocnější kartel v lidských dějinách - OPEC (kterému naštěstí v poslední době zatrhl tipec technologický vývoj v západních těžařských firmách)

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 05.03.20 14:05  Pepa  (205985)

Neviditelna ruka bazaru

Neuveritelne!, a ja si myslel, ze jsme si tyto kupecka moudra odbyli jiz v 90. letech !!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.20 23:22  3 14ranha  (202652)

Neviditelna ruka bazaru

Asi ve vašem případě ne dostatečně! Kapitalismus není návod na dokonalý svět, kapitalismus je toliko ochrana před mrzkým osudem severní koreje, venezuely a SSSR.

Vlastně je to naopak - od vynálezu pazourku a dělby práce se lidé řídili mezním užitkem - šikovný výrobce pazourku si pro sebe nechal jeden (často asi nejlepší) a ten zbytek směnil za podíl na úlovku svých lovících soukmenovců. Kupecká moudra jsou platná od úsvitu lidstva.

Teprve pošahaní socialisté a marxisté v posledních 200 letech se snažili přijít s něčím lepšín - s "rájem na zemi". A komu se ten ráj nelíbil - šup do plynu, kopat uran holýma rukama, nebo chcípnout vyčerpáním na sibiři.

Stát má - dokonce i přímo zákonem dané - možnosti jak zajistit ochranné prostředky pro kritický personál a nemocné ve státní péči.

Jakékoli další zasahování do ekonomiky nadělá víc škody než užitku. Pokud jde o život, tak stokorunová položka je naprostá banalita a bylo by morálně fér nechat to takové lidi zaplatit jako trest za to že podléhají poplašným zprávám

PS: mnohem důležitější je mytí rukou a NEŠAHÁNÍ si na obličej - tohle můžete trénovat úplně zadarmo, chce to pekelně se soustředit protože na to člověk obvykle nemyslí - šahání na obličej už zabilo spoustu jinak zkušených zdravotníků v oblastech kde řádí ebola atd.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 05.03.20 14:02  kerls  (208496)

naprosto souhlasím

ono pak je také otázkou, pokud výrobce nakupuje komponenty(suroviny) tak i těch může být nedostatek a tím pádem opět dojde k navýšení cen surovin. Při regulaci konečné ceny se pak ještě sníží marže mezi náklady na výrobu a prodejem a tak se zmenší zájem investovat do nové linky, či přijmout další zaměstnance....Tedy každý podnikatel který koupí nový stroj, jen kvůli momentálnímu převisu poptávky, bude mít jiné očekávání s jeho umořením (dodatečná výroba musí být natolik zisková, aby se nový stroj zaplatil ne za 4 a více let , ale třeba za rok) protože po odeznění krize, už tento další stroj nebude zapotřebí a poptávka se vrátí do standardních hladin.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 07.03.20 23:50  3 14ranha  (202652)

naprosto souhlasím

Děkuji, tohle je užitečná poznámka - v okamžiku kdyby zvýšená výroba respirátorů zdražila vstupní suroviny a náklady na pracovní sílu tak regulovaná cena udělá ze zvýšení výroby prodělečný podnik a tedy mission imposible. Regulovaná cena = regulovaná výroba (regulovaná směrem dolů).

To už je pro mě téměř morálně přijatelnější továrnu na roušky "znárodnit" a náklady na výrobu přenést na státní kasu...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“

Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“ - zdrojová stránka k tématu diskuze Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Vláda dělá hrubou ekonomickou chybu, když reguluje cenu respirátorů. Celospolečensky by bylo prospěšnější nechat ji volnou, navzdory „obchodování se strachem“.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 29.04   
 Zlato 2336.27 USD 29.04   
 Stříbro 27.16 USD 29.04   
 Káva 227.50 USD 29.04   
 Cukr 19.77 USD 29.04   
 Bavlna 81.34 USD 29.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.