Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (27)
 
přečíst (2) 04.03.20 12:58  Blabolil  (208454)

A takhle my to tady pytlíkujeme

Já už roky chodím do supermarketu bez tašky. Vždycky tam najdu nějakou krabici, která by tak jako tak skončila v papírovém odpadu. Pochopitelně takt asi nepůjde nakupovat pro čtyřčlennou rodinu. A ovoce a zelenina? Holt co je volně bude zváženo a polepeno zvlášť. A že to dám na pás? Stejně všechno co je volně může být ochrchlaný nebo olezlý od myší, všechno jsem doposud po vyndání z mikroteňáku omyl. Pečivo je jasný, to bez sáčku nepůjde.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 04.03.20 12:33  Pepan  (208576)

Budu je zlobit

Tak jsem fakt zvědavý co budou říkat prodavačky když každé jablko nebo pomeranč nacházím a označím cenovkou. Hlavně že maso, ryby mají v plastu a to jim nevadí, pravda těžko by se to něčím nahrazovalo.

 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.03.20 14:24   (190978)

Budu je zlobit

V lídlu to vážej na pokladně. Tak jim tam nasypeš na pás 30 jablek :) V jiných obchodech to nezaváděj, tam maj rozum.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 05.03.20 12:34  Tyri  (208602)

Budu je zlobit

přesně tak...

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 03.03.20 21:39  Zdenour  (208551)

Hygiena

Fajn, nebude mikroten, polozim zeleninu na pokladni pas spinavy a infikovany. Super pocin, zvlast v dnesni korovi dobe. Kuwa, at si tedy na kazdy sacek, kde mam zeleninu nebo pecivo, market hodi dvacetnik a je po problemu. Stejne ho vyhodim pak do plastu. Jenze tohle reseni vydela marketum min, nez nez eko pack dvou sacku za dvacku. Kuwy nenazrany.... 

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (4) 03.03.20 21:12  Veronika  (208549)

sáčky

Takže se budou kvůli papírovým sáčkům kácet stromy no ty dávají kyslík a to je pak ňáká ekologie a sáčky na kterých chtějí řetězce jen zbohatnout jak to tak vydím tak kam to spěje podle mého asi do záhuby ona představa mít nákup v papírové tašce a jít mermomocí v pěkným slejváku tak ani za 10 minut nákup domů nedonesete to ho po cestě ještě díky slejváku ztratíte a co pak

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 03.03.20 20:43  Veronika  (208549)

sáčky

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat že když nebudou igelitové-mikroténové sáčky tak jak se to bude praktikovat když lidi budou chtít dát něco do mrazáku předem moc děkuji za odpověď

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.03.20 08:26  sonja  (208560)

sáčky

Koupíte si zamrazovací sáčky :D

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 03.03.20 23:21  11Radek11  (208554)

sáčky

To ze je obchod nema volne neznamena ze si je nemuzete koupit ;-) . Pokud jde o uskladneni v mrazaku bez sacku tak muzete použit třeba zaviraci misky nebo obaly od jineho produktu. Takovy obal od zeleniny je daleko pevnejsi než sacek a po omyti se da použit opakovaně.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 04.03.20 09:22  Numira  (208562)

sáčky

takže doporučujete místo řekněme padesáti sáčků, které váží nulanula nic použít krabičku na padesát použití, která -zaprvé váží víc, takže spotřeba plastu je v součtu větší, - je potřeba po každém použití umýt (buď teplou vodou, kterou musíte ohřát - další zátěž životního prostředí, nebo studenou a nemáte záruku zajištění hygienického standardu, takže případné onemocnění a jeho léčba je vykoupena dalšími dopady na ŽP)

Nejsem v žádném případě pro zamořování planety plastem, ale chtělo by to rozvahu a zvážit přínos jednotlivých opatření, aby to nebylo ve stylu "zabij bobra, zachráníš strom" jako elektromobily, které považuju za nejhorší zvěrstvo a škody, které tahle "ekoeskapáda" napáchá tuhle planetu poznamená trvale...

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.03.20 14:25  11Radek11  (208554)

sáčky

Pani/slecno podle Vas bysme meli zit na stromech a umirat mladi na zanety zubu jak to bylo drive ( kreslo u zubare-plast, zubar spotrebovava el.energii, pouziva jednorazove rukavice atd...) Nehodlam zit v praveku. Misky z tvrdeho plastu treba PP se daji 100% recyklovat. Dale mame moznost pouziti skla. Jedtli Vam vadi pri myti nadobi (snad ho s vasim vasim rozumem myjete v teple vode) vadi pridat jednu, dve misky doporoval bych psychiatricke vysetreni. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 03.03.20 20:47  Veronika  (208549)

sáčky

Přeci do těchto nových sáčku co se dají prát v pračce nebudu dávat třeba maso do mrazáku a podobně předem děkuji za odpověď

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 03.03.20 19:47  PetrS  (208547)

Síťovka

Už nějakou dobu chodím do obchodu s nejekologičtější taškou. Síťovkou. Popřípadě si vezmu textilní tašky. A když se taška umaže, tak ji hodím do pračky a slouží dál a to mnoho let. 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 03.03.20 17:45  Jiří  jp.paulikzavinacseznam.cz  (208541)

sáčky

při nákupu více druhů zboží budu chodit s mnoha umyvatelnými sáčky, protože asi jinak nenakoupím. Velmi výhodná záležitost u zboží na váhu. Tuto záležitost vymyslel genius pod vlive, alkoholu. Třídím odpad, nakupovat chodím sesvojí plátěnou taškou, ale zřejmě to nějakému extrémovi nestačí. Nakonec si asi pěstovat dvšechno doma,bez použití jakéhokoliv sáčku.Děkuji za pokrok 21 století.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 03.03.20 17:27  pajk  (208540)

no a co

No a co chodím do pekárny tam mi to dají zdarma do papírového pytlíku ( stejně se pečivo z řetězcu nedalo jíst) a nebo si přinesu pěkně svuj igelitový pytlík, však jsou stále k sehnání a budou jako sáčky do mrazáku.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 03.03.20 11:58  jarda  (182462)

Z hlediska ekolgického souhlas ALE ....

Ať se svět vrátí ke kořenům ! Papírový pytlík byl odjakživa a byl ze všeho nejlepší ! Po použití se dal do sběru a to byla ta správná recyklace a šetření životního prostředí. Dnes papírový sběr nikdo prakticky nechce. Výkupní cena téměř nulová.Tady to trochu zavání snahou velkých řetězců  (pod rouškou ochrany životního prostředí), o další zisky. Je to něco podobného jako v bankách poplatky. Zaručený stálý zisk po malých částkách, ale při velmi vysokém obratu. Jenže zde mám volbu banky, která poplatky nechce. Samozřejmě, že okurky v plastu je ptákovina a ničení životního prostředí. Stačí se podívat na filmy o mořském životě, jak se proplétají ryby mezi plastovým odpadem všeho druhu, naházeného nákladním loděmi z celého světa do moře. K tomu ještě turisté na těch výletních lodích o kapacitě 5-8 tisíc lidí, kteří jsou vyvrženi do přístavů celého světa. Určitě při plavbě, po dopití nápoje, mrsknou obal z paluby do moře. Takže závěrem: ekologie ano, ale ne na úkor bohatnutí obchodních řetězců z nějakých opakovaných pytlíků !!  To máme pokaždé, když si domů přineseme koblihu, nebo něco mazlavého, lepivého, zahájit praní nějakého opakovaného sáčku jen proto, aby řetězce bohatly !?  Jedině PAPÍROVÉ SÁČKY a vyšší výkupní ceny za sběr papíru ! A nedělejme si život v honbě za ziskem a stále vyšším HDP neustále složitější a složitější. To v budoucnu opravdu nedopadne dobře.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 04.03.20 11:08  jarda  (182462)

Ještě dodatek

Za mého dětství byl největším nepřítelem "Americký brouk" zvaný mandelinka bramborová. Údajně nasazená k nám americkými imperialisty, aby škodila našim světlým zítřkům. Pionýři tehdy povinně chodili na brigády a sbírali jeho růžové larvy žeroucí bramborové listy. Ale žlutou barvu polí jsme tehdy nikde téměř neviděli. Dnes valná část půdy v celé zemi na jaře září jako pampelišky a tato půda se bohatě prosycuje tunami Round Up postřiku. Jsou už země, kde je tento sajrajt zakázán. O potížích alergiků ani nemluvím. Ale u nás ? Proto ty plastové sáčky jsou možná mnohem menší problém. Také je to všechno tak trochu v lidech. Vzpomínám na ty haldy divokých skládek a smetišť v minulém režimu. Pokraje lesů často vypadaly jako skladiště odpadu pro železárny nebo papírny. To je naštěstí už více méně odstraněno, ale přesto při cestě lesem na houby stále člověk narazí na plechovky, lahve a plasty. Proč např. Rakousko, na rozdíl od Německa, nezavedlo výkup plastových lahví ? Zajeďte se podívat na přírodu v Rakousku, podívejte se perfektně fungující systém odpadového hospodářství a uvidíte, jak některý národ si dokáže udržet čisté prostředí. O Švýcarsku už raději ani nemluvím. Pak pochopíte, že tam lidi systém vratných plastových lahví ani nepotřebují. Zvládnou to vlastní vůlí.Takže je to všechno taky trochu v lidech. A při sledování toho všeho dnešního dění okolo nás, přestávám lidem u nás věřit čím dál víc.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 03.03.20 12:46   (190978)

Z hlediska ekolgického souhlas ALE ....

Okurky bez plastu prej vydržej míň a pak se jich část vyhodí. Jestli je to pravda, tak to je další hezká ekologie....

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 03.03.20 14:57  Ladislav Strnad  vorelzavinacseznam.cz  (204036)

Z hlediska ekolgického souhlas ALE ....

No jo, jenže, když se vyhodí shnilá okurka, tak se beze zbytku rozloží. Plastovej obal ne. Tento krok bych přivítal. Ale s těmi pytlíky.... No pokud budou k dispozici papírové, tak bych to bral. Ale kupovat pytlík na více použití.... (a za tu cenu) to asi ne.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny

Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny - zdrojová stránka k tématu diskuze Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Za sáček nejen na pečivo si v Lidlu nově zaplatíte. Podobné změny zavádá Kaufland, Tesco a Penny.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  649.00  +1.41% 
 ČEZ  870.00  +0.64% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 110.00  +0.23% 
 GEN DIGITAL  490.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KOFOLA CS  270.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  869.50  +0.52% 
 MONETA MONEY BANK  95.10  -2.36% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.90  +0.90% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  +0.84% 
 PRIMOCO UAV SE  920.00  -2.65% 
 VIG  734.00  -0.81% 
Komodity online
 Ropa 86.04 USD 30.04   
 Zlato 2292.55 USD 30.04   
 Stříbro 26.28 USD 30.04   
 Káva 213.55 USD 30.04   
 Cukr 19.44 USD 30.04   
 Bavlna 78.51 USD 30.04   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.