Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě. - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 4 (4)
 
určitě přečíst (3) 13.01.19 10:09  FrantaMa  fmachzavinacemail.cz  (195963)

Jen samé lži.

Před mnoha lety jsem četl od Mňačka jak srovnávat nesrovnatelné, totiž ceny západu a ceny východů a on navrhl jednu metodu a myslím si že je nejlepší, přepočet kurzu není vždy správné řešení aby odpovídalo realitě. To řešení je kolik čeho si můžeme koupit za hodinu srovnatelné práce.  Když je u nás prmšrná mzda 30 tisíc pak je to za 168 hodin práce a tak za hodinu si vyděláme 178 Kč a v Německu  je průměrná mzda 2 818 Euro, to jest 23,39 za 120,5 hodin práce. Takže v Německu se dělá v průměru o 47,5 hodin méně a vydělají si po přepočtu v kurzu 26,60 Kč za 1 Euro  74 960 Kč a za hodinu 622,20 Kč.

A nyní srovnání co si koupí němec za hodinu práce a co si koupíme my u nás za naší hodino práce , pokud stpjí pivo u nás 14,60 Kč tak si u nás koupíte 8,2 piva a v  Němec si u  koupí  42,6 piv. Je tu ještě jeden problém cena piva u ns a v Německu, takže srovnání, Plzeňská dvanáctka stojí u nás 26,50 Kč a v Německu v obchodě 22,40 Kč, nedávno jsem si jedno tam kupoval a pokud si koupíte celou basu, dostanete k tomu 2 piva zdarma . ?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 13.01.19 09:13  Petr Kozák  (194099)

České pivovarnictví jde do zádele ...

Jo jen zdražujte! Čepované EURO pivo za 35-40,-kč v Česku nikdo nekoupí! Resp. nekoupí ho ta část obyvatel, která tvoří největší spotřebu tohoto moku! Kdysi bylo docela normální, že se v jednotlivých regionech točilo regionální pivo, kde ještě byla jakási záruka výroby kvality!! Dnes díky korporátním molochům jsou tyto regionální pivovary vytlačovány z trhu různými pobídkami hospodám a restaurcím, které si nemohou podobné dovolit. Výsledkem je, se pivo vozí přes celou republiku, a že tyto EURO pivovary, spolčené do 1 - 2 zahraničních holdingů diktují ceny na trhu, který si různými pobídkami usurpovali! Rozhodně piva z těchto pivovavů nevytlačují regionální z důvodu vyšší kvality, ani lepší ceny, to ani omylem, stačí se podívat jaké pivovary pravdileně vyhrávají ceny za kvalitu piva!!! Kolik tam je těch euro sr****ček???

Bohužel na trhu piva jde především o zisky, ne o kvalitu kterou nám chce hospoda nabídnout. A jedinou obranou je prostě tyto piva nekupovat, bojkotovat! Bude ještě dlouho trvat, než Češi vyspějí do stavu, kdy budou chtít kupovat jen kvalitní pivo. Bohužel po revoluci, po převzetí velkých kdysi národních pivovarů zahraničními investory šla mnohdy kvalita piva značně dolů a dnešní prodej takto znehodonocených piv je dán pouze patriotismem z minulých dob!

Já si pivo vařím sám, když kupuju pivo, kupuju zásadně náš místní regionální pivovar, který pravidelně vyhrává ceny v různých kategoriích, vaří pivo poctivě, leží pivo poctivě a tomu prostě odpovídá ta kvalita!! Druhotně pochopitelně podporuju svým nákupem tyto pivovary. Nehodlám živit nadnárodní korporace, holdingy z Japonska či Austrálie, kde umí uvařit možná čaj nebo vejce na kameni, ale určitě ne PIVO!!! A tyto holdingy ovládají české pivovarnictví! Směšná realita české privatizace!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 13.01.19 08:21  Karel Procházka  (198953)

Manipulativní článek lobbující za zdražování v tuzemsku

Turista si v zahraničí zajde nejspíše na točené pivo, balené si koupí obvykle zřídka. 

Nu dobrá, první mapa nám ukazuje za kolik eur si kde balené koupíme. Skutečně tyto informace nepovažuji za příliš přínosné. Zato druhá mapa nám ukazuje kde je levně, a kde draho. Ovšem jak pro koho. Chybí vazba na příjem v dané lokalitě, medián, přinejhorším na průměrnou mzdu. (Ovšem jaká část obyvatel ji bere, že.) Navíc pokud jsem to správně pochopil, tato (druhá) mapa nemá žádnou vazbu na pivo, a vztahuje se pouze k celkové cenové úrovni. Že se na postsovětském postsocialistickém východě bere málo, a proto tam musí být cenová úroveň nižší, aby se vůbec prodávalo, je snad každému jasné, stejně tak jako to, že ve starých evropských státech jsou příjmy vyšší, a proto může být potencionálním kupujícím zboží nabízeno dráže, už proto, že se samozřejmě do cen místních produktů ony náklady na vyšší příjmovou úroveň nutně promítají. Skutečně nechápu zařazení té druhé mapky k tomuto článku.

V článku chybí základní, důležité a potřebné informace. Především za kolik si dáme kde točené pivo, a za druhé kolik to jedno točené pivo stojí obyvatele dané lokality v porovnání s jeho příjmem. Chybí samozřejmě i informace o ceně baleného piva v dané lokalitě v poměru na místně obvyklý příjem!

U piva se zřejmě nedá mluvit zrovna o šíření poplašné zprávy. Přesto ta každoroční novoroční mediální smršť zpráv o tom co všechno bude musit zdražit je přinejmenším otravná. Zprávou by bylo spíše že všechno, nebo to či ono bude muset zlevnit. Chápal bych formulace ve kterých by bylo uvedeno, že bohužel je možné očekávat promítnutí zvýšených nákladů do cen některých výrobků, a dost. Ten prostor v médiích, který je pravidelně dáván Plzeňskému pivovaru, který pravidelně vyvolává další vlnu zdražování piva, je přímo trestuhodný.

Podobné formy zpravodajství lze s úspěchem označit přímo za placenou reklamu lobbystických skupin.

Autor nám poskytl mnoho, ve velké většině zbytečných informací, a ty o které bychom stáli, si raději nechal pro sebe. Ne, že by se tím něco změnilo, ale tuto formu novinářské práce nepokládám za únosnou pro vaše stránky.

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 13.01.19 09:41  Já1  (198215)

Manipulativní článek lobbující za zdražování v tuzemsku

Na dovolené jsem si koupil lahváče. Na snídani, oběd, i večeři po jenom. Vyzkoušel jsem tak  vše co bylo v nabídce místních obchodů.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě., další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě.

Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě. - zdrojová stránka k tématu diskuze Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě..

Zasílání Denního souhrnu názorů na Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě. e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Češi mají jedno z nejlevnějších piv v Evropě..

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  666.00  -1.91% 
 ČEZ  940.00  +1.08% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 167.00  0.00% 
 GEN DIGITAL  563.00  -1.23% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  287.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  780.00  -0.38% 
 MONETA MONEY BANK  97.30  -1.02% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  +0.40% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +1.93% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  +0.63% 
 VIG  770.00  -1.16% 
Komodity online
 Ropa 81.35 USD 23.05   
 Zlato 2332.17 USD 23.05   
 Stříbro 30.13 USD 23.05   
 Káva 215.73 USD 23.05   
 Cukr 18.29 USD 23.05   
 Bavlna 81.71 USD 23.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.