EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 10 (10)
 
spíše nečíst (4) 09.04.13 11:56  vinc  (157828)

tabulka vydaju

tato tabulka je velice nepravdiva nahodou jsem v teto dobe bydlel v usa vydaje na osobu za stravu jsou veeeeeeeelice prehnane skutek cca 200 usd na peticlenou rodinu a tyden a mate problem to snist. za 11stovek v roce 2006 jsem mel pronajaty dum o ctyrech loznicich a 1akrem zahrady 10 min od atlantiku.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 03.04.13 21:08  Milan  (156412)

Hňup

Furt ty samí kecy pořád dokola..."pozor brzy přijde obrovská inflace, kupujte zlato - a nejlépe to moje!!!" A zlato padá a padá. Vaše kecy totiž trh se zlatem neslyší pane Rostislave, tak už to zabalte a přestaňte se tady ztrapňovat!

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 14.03.13 14:45  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Slumpflaci jsme zažili (1991 - 1993) ale nikomu to tenkrát nevadilo

Těžko si představit názornější ukázku slumpflace, než byla ta v letech 1991 - 1993 u nás. Průměrná roční inflace cca 30 % (56 %; 9 %; 20 %), pokles HDP o zhruba 10 - 15 %, nezaměstnanost na Slovensku 15 % - 20 %, znehodnocení vkladů v bankách minimálně o polovinu - a přesto jsme byli téměř všichni šťastní - skoro jako kapitán Venclovský, když konečně přeplaval La Manche: "Lidi, já su tak šťastné!" Tehdy nám stačilo málo - svoboda cestovat, i když na nás pohlíželi všude v Evropě asi tak, jako my dnes na rumunské cikány. Ale daně byly tenkrát pěkně vysoké, nezaměstnanost v ČR nízká, přebytky v penzijním systému značné a možnost utéct do nějakého daňového ráje prakticky nulová - "a vo tom to je!" jak říkával docent Pitkin, blahé paměti. Zkuste dnes nasadit podnikům korporátní daň kolem 50 % (v roce 1990/91 jsme startovali na 65 %, pak 55 % a ještě za 1993 byla 45 %, pak několik let těsně kolem 40 %, stejně jako daně nejlépe placených zaměstnanců. Po nějakých "bublinách" ani památky. Atd. atp. Zkrátka, je třeba se vrátit, a to celoevropsky, ne sice tam, kam zamířila Francie, ale přijmout skandinávsko-švýcarský model se vším všudy (nezaměstnanost ve Švýcarsku je aktuálně 3,1 %, podobně je tomu ve Skandinávii a v Holandsku). Že jde o samé "protestantské" země? Samozřejmě! Předpokladem úspěchu je ovšem nejen zničení daňových rájů, ale i dokončení evropské reformace a zničení evropského pokrytectví a katolicismu (římského i řeckého)! Bez milosti! Včetně Polska, Slovenska, Portugalska, Španělska, Irska, Itálie a Řecka - i s Kyprem a Maltou. To není výraz nenávisti, ale výsledek poznání a historické nezbytnosti.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (1) 21.03.13 16:01  Tatrmann Jméno 'Tatrmann' používá stále stejný uživatel  (156616)

Slumpflaci jsme zažili (1991 - 1993) ale nikomu to tenkrát nevadilo

To je holá realita a já to zde psal již před čtyřmi roky že krize bude již permanentní a čím dále tím hlubší. Ona se bude prohlubovat o to více o co více se budou ztenčovat lidem konta na svých vkladových účtech. Já to zde píši neustále jako trubec ale ani v Bruselu a ani nikde jinde mi asi nečtou.  Ještě před krizí stačila obsloužit celý svět jeho jedna třetina a dnes se může tak akorát obsluhovat každý sám a to je konečná. Není vlastně pro koho produkovat. Také jsem zde psal že jediná spása pro lidstvo je po určitém čase sebe destrukce každého produktu který se kdy vyrobí. Jiné cesty není. Nebo jiná alternativa a to ta stejná jak za komoušů, že se bude vyrábět tisíce komenických koulí pro stovku komeníků  cháááááááááááááá

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.03.13 10:34  jira  jber8197zavinacseznam.cz  (157447)

Slumpflaci jsme zažili (1991 - 1993) ale nikomu to tenkrát nevadilo

Re (Pavel Prsala): Nemohu posoudit zda-li mate dost zkusenosti ze Skandinavie ci Schweizu, ale Vase nazory o Nizozemi jsou naprosto zkreslene pane Prsala. To co dale uvedu je zalozeno na mych dennodennich zkusenostech z teto naprosto placate polozeme-polobaziny.

Velmi nizka az neuveritelna Holandska nezamestnanost je statisticky vykonstruovana dvemi faktory.

Holandska statni sluzba se hemzi tisici umele najatymi uredniky a polo-policejnimi slozkami fizlujicimi na mistni populaci a obzvlaste pak na cizince (specialne pak tvrde pracujici Polaky, Slovaky a ostatni z vychodniho bloku), zda-li jsou tu trvale usidleni aby vznikl narok jim danit prijmy, zda-li zaplatili predrazene parkovne (5 Euro za 15 min v centrech mest), zda-li nemaji nekde skryte nejake uspory, investice (plosna dan 1,2% z objemu nikoliv pouze z prokazaneho zisku t.j. Capital Gain) ci domaci cokl neni kvuli vysokym danim za mazlicka ve meste prihlasen u babicky na "levnejsim" nizozemske venkove.

Dalsi faktor je i fakt, ze maminky/tatinkove na materske (max. 6 tydnu na oba rodice dohromady), pracovni uvazky na jeden den v tydnu atp. jsou tu tez pocitany za plne zamestnane.

Dalsi strankou holandske mince je naprosto minimalni korporatni daneni zisku (u akciovych struktur, autorskych prav a poplatku a par dalsich speku) zajistene nesmirnou plejadou smluv o zamezeni dvojiho zdaneni, cemuz se mimo jine tesi i pomerne velka skupina ceskych akciovych spolecnosti.

Navic se mistni prehraty realitni trh dostal do patove situace, kdy nikdo z majitelu tech 250 000 domu soustavne nabizenych k prodeji nechce prodat se ztratou, ktera jiz ted v pripade nucene exkuce cini 25% od cenoveho vrcholu z roku 2008.

Myslim si, ze ZDE by si nikdo nemel brat priklad. Ale mozne se spatne divam a ci se uplne mylim.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 21.03.13 15:10  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Slumpflaci jsme zažili (1991 - 1993) ale nikomu to tenkrát nevadilo

Ale to já všechno vím, vážený pane kolego. Do Holandska jezdím už 20 let a od roku 1968 jsem si na střední škole s Holanďankou dopisoval (anglicky). Během roku 1992 jsem jako zaměstnanec úřadu federální vlády absolvoval kurz pro "Top Civil Servants", který pro naše vrcholové státní úředníky pořádala holandská vláda - Vlastík Tlustý se tam ukázal jen jednou (tehdy ovšem začínal dělat politickou kariéru na MZV, takže mu na takovém školení vůbec nezáleželo, což se později odrazilo i na jeho pochybných aktivitách). Také jsem vyrostl a odmaturoval ve "městě Komenského" (dodnes má Uherský Brod družbu s Naardenem). Takže poměry v Holandsku a částečně i "ve Schweizu" znám. Nejsem tak naivní, abych nevěděl, že dohnat tyto protestantské "šampiony" je pro Česko dost těžké - ale šlo by to. Trvalo by to sice dlouho, ale hlavně bychom museli napřed totálně, ale TOTALNĚ, zničit to, čemu já říkám "katolická mentalita", pokrytectví, sviňárny, snaha žít na úkor jiných - jako v daňových rájích (všimněte si, že jde prakticky výhradně o katolické země, římské nebo řecké, to je jedno, anebo pravoslavné, což je velmi obdobné). Základem hospodářské změny odjakživa byla změna způsobu myšlení (k tomu se ostatně dodnes hlásí i křesťanství) - už ve starém Egyptě za Achnatona, nebo ve staré Číně, když přijala budhismus atd. atp. O pozitivním vlivu zaměstnanosti na částečný úvazek vím také moc dobře a myslím si, že i tohle je příklad hodný následování - rozhodně lepší než de facto donutit 500 tisíc lidí odejít do předčasného důchodu. Pravda je, že Holansko je do určité míry daňovým rájem a jako takoví tudíž jeho obyvatelé částečně parazitují na zbytku Evropy - obzvláště u těch autorských práv je to evidentní. Ale také měli svého času pro některé skupiny až 70 %ní dědickou daň (ještě před cca 10 lety byla běžně v celém Beneluxu kolem 35 %). A že se ty vysoké daně na majetku a jiných "zbytných" statcích důsledně vybírají? Ale to je přece jen dobře - pořádek musí být! To jen u nás (a na východ od nás) jsme jako idioti ztotožnili demokracii s bordelem.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 21.03.13 22:30  jira  jber8197zavinacseznam.cz  (157492)

Slumpflaci jsme zažili (1991 - 1993) ale nikomu to tenkrát nevadilo

Re (Pavel Prsala): Dekuji za odpoved a prijemne osloveni. Napodobne a priznavam ze do jiste miry asi kolegy jsme. Nechci byt s nikym ve pri ci pripadne Kalvinistum a dalsim o neco mene reformovanym krivdit, ale vsiml jsem si jedne veci. Arci-katolicke Brabantsko ci Limburg nejsou nikterak chudsi nez jejich protestantsti bratranci a sestrenice na sever od reky a obdobne plati i o belgickych flandrech.

S jednim slovenskym kolegou jsme se o tom uz nejaky cas diskutovalii a on mel velmi adekvatni pripominku, ze si tady to bohatstvi od v podstate prvni zrealizovane trzni spolecnosti v 16. stol (tzv. Gouden eeuw) schranuji a sbiraji ponekud dele nez u nas v srdci Evropy. Proto ten vyrazny rozdil.

Vzdyt to byli prave Holandane, kteri jako posledni zkoncovali s velmi vynosnym obchodem s otroky (Spojene Kralovstvi 1833, Francie 1848, U.S.A. 1862, Holandsko 1863, autonomni Nizozemska Indie «Indonesie» 1910) a to az tehdy, kdyz po nich anglicke a americke unijne namornictvo zacalo pro vystrahu palit salvy pri pokusech ilegalne dovazet otroky do statu Konfederace. Jejich mravnost zda se byti az vyslovecne pokrytecka. Ze svych zkusenosti vim ze Holandan muze uplne naprosto vsechno co jini (byt treba sami Holandani) nesmi, bez ohledu na viru. A to pak je ryku a ukazovani na ostatni, kdyz ho nedej boze zastavi policajt, ze mu nesviti svetla (na jizdnim kole = pokuta 40€ za jedno, 70€ za obe) nebo projel na kole na cervenou (60€). Vidavam a slychavam to dennodenne...

Nejsem si tim 100% jisty, ale jenom tou virou to rozhodne nebude. Spis to pokrytectvi, podrazy (ci-li svi..rny) atp budou jedny z mnoha beznych lidem vlastnich neduhu.

S pozdravem   Jira B.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 22.03.13 13:52  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Ve při rozhodně nebudeme jen pár detailů na doplnění

Ano, Holanďané jako poslední zakázali obchod s otroky. Ale také jako první zažili "tulipánové šílenství", evropskou burzovní bublinu - a nakonec ji úspěšně vyřešili, a to docela korektně, i když některé z nich to samozřejmě zruinovalo. S tou reformací schválně ženu úsudky na ostří nože, z historického pohledu nejlepší výsledky mívají soutěživá a navzájem se inspirující společenství (takovým byla i česká společnost 2. poloviny 19. století a za první republiky - mimochodem část našich elit se tehdy jezdila rekreovat do lázní Scheweningen, odkud v září 1914 vyhlásil Masaryk boj za zničení "Katolického Turecka", tzn. Rakousko-uherské monarchie). Nebo, podíváme-li se do historie, třeba maurské Španělsko s půlmilionovou Cordóbou a první evropskou univerzitou (ne ty italské, natož Sorbona nebo Oxford, že ano), kde se tzv. arabským číslicím a počítání s nimi svého času naučil i budoucí papež Sylvestr II. Škoda, že jsme nemohli využívat přístupu Holandska k moři jako ti katoličtí Brabanti. Mimochodem, dalším důležitým elementem při budování holandské prosperity byla tamní židovská komunita (stačí jen připomenout mořeplavce Abela Tasmana nebo navýsost svobodomyslného filosofa Barucha Spinozu, či vynálezce mikroskopu Antoina van Leeuwen..?, no nějak mi to příjmení zadrhlo, Vermeer ho zachytil na dvou svých plátnech "Astronom" a "Geograf" jako "muže s dlouhými vlasy). Ale Komenský jim alespoň pomohl napsat srozumitelné učebnice jazyků i dalších praktických vědomostí (Orbis pictus), díky nimž se stali průkopníky globalizace - New York byl počátkem 17. století založen jako Nový Amsterodam a na Novém Zélandu stanul jako první běloch také Holanďan.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 11.03.13 21:40  Jannnn  (157231)

Komu dluzi staty

Pokud staty nekomu dluzi, kdo to je? Bankam? Kdo vlastni banky? Lidi?

Neni mozne ze to je pouze uzavreny kruh? Kdy subjekt A vlastni subjekt B, ktery vlastni subjekt C a ten opet vlastni subjekt A?

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 12.03.13 15:12  Rastislav Trecák  rastislav.trecakzavinaczlatereseni.cz  (155420)

Komu dluzi staty

Státy dluží centrálním bankám, které jsou buď napůl státní a napůl soukromé (FED), nebo úplně státní (ČNB). Vypadá to jako uzavřený kruh, ve kterém dlužíme vlastně sami sobě a ve kterém profituje hlavně 1% vyvolených (dostanou se k novovytištěným měnám jako první a nakupují reálné statky nebo finanční aktiva za staré ceny), přičemž 99% nevyvolených jsou tu na to, aby spláceli úroky. Teoreticky by se tento kruh mohl udržovat do nekonečna, ale jak rostou dluhy, roste i částka, která se musí vyplácet na úrocích a když si na úroky stát nevydělá daněmi, tak si musí půjčit. Když na volném trhu nenajde nikoho, kdo by mu pujčil, požádá stát centrální banku, aby mu peníze na splátky úroků vytiskla a takto se začína cesta k vysoké inflaci, kde zjednodušeně o přibližně stejné množství výrobků, komodit, finančních aktiv a služem "bojuje" vyšší množství peněz, tím pádem ceny těchto výrobků a služeb rostou. A čím více peněz si stát vytiskne, tím je větší nápor i na cenovou inflaci. V současnosti je celková peněžní zásoba nekolika násobně vyšší než v roce 2008 a stále roste, co dřív nebo později zapříčiní vyšší cenovou inflaci, kterou v současnosti brzdí samotné banky tím, že novovytištěné peníze blokují na svých účtech nebo jich investují do dluhopisů a na akciových trzích, které jsou teď opět v bublině, protože fundamentální hodnota akcií nekoresponduje s reálnou hodnotou firem, resp. se současnými výsledky těchto firem.

V současnosti sme svědky odsouvání problému do budoucna, co asi ještě chvilku potrvá, ale "útes" se blíží. A cestou k útesu zažijeme ještě stagflaci.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:


Diskuze EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace

EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace - zdrojová stránka k tématu diskuze EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace.

Zasílání Denního souhrnu názorů na EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu EU a USA uzamčeni v dluhové pasti - čeká nás stagflace.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  679.00  -0.15% 
 ČEZ  927.50  +0.82% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 169.00  -0.04% 
 GEN DIGITAL  565.00  +0.89% 
 GEVORKYAN  256.00  +0.79% 
 KOFOLA CS  284.00  +0.35% 
 KOMERČNÍ BANKA  779.00  -0.70% 
 MONETA MONEY BANK  96.50  -0.52% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 840.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.20  -2.64% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  0.00% 
 VIG  774.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 82.89 USD 21:42   
 Zlato 2423.74 USD 21:42   
 Stříbro 32.03 USD 21:42   
 Káva 218.05 USD 21:42   
 Cukr 18.57 USD 21:42   
 Bavlna 76.47 USD 21:42   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.