MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (21)
 
přečíst (6) 23.07.10 08:55  jano  (142826)

zdanit

já myslím,že už je to vymyšleno,akorát to zatím platí pro státní podporu stavebního spoření,mám pocit že to vymyslil,nějaký džohn,nebo tak nějak.A to 50ti %,ale JÁ navrhuji75ti%.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 22.07.10 18:12  Ajťák  (142836)

Nic než státem podporovaný tunel

Počkám si na dosloužení těch panelů a jak naráz budou ty „zelené“ firmy houfně krachovat až budou muset panely ekologicky likvidovat. A stát je z polí znovu na vlastní náklady odstraní.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 22.07.10 13:00  No...  (142950)

Nepříliš známá katastrofická data:V průběhu 15 let odejde z české ekonomiky 866 miliard Kč za výkup elektřiny z fotovoltaických elektráren. Kam odejde? No velká část do zahraničí. Například významnou část fotovoltaických elektráren v ČR vlastní n ...

 


Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 22.07.10 10:50  Mono  (134902)

fotovoltaiky

Slunecni panely je ohromny tunel v radu stovek miliard korun do kapes politiku a jim spriznenych subjektu. S Bruselem to nema az zas tak moc co do cineni. To je akce nasich politiku. Nesvadejme vsechno na Brusel.

Kazdopadne by nas vyslo mnohem lacineji, kdyby nam politici na rovinu rekli, dejte nam dobrovolne cca 300 miliard, kazdy clovek 30.000. Takhle diky maskovani pomoci solarnich panelu zaplatime cca 600 miliard a jeste je kolem toho plno prace a problemu.

Ale vypada to lepe! A hlavne ekologicky! ;-))

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 22.07.10 11:31  Sekáč z Kolbenky  (123211)

fotovoltaiky

Kua, strasne moc bych si pral, aby se na trhu znenadani jako blesk z cisteho nebe objevil levny kompaktni zdroj energie, hned by bylo po tunelu...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 22.07.10 11:43  Mono  (134902)

fotovoltaiky

To by po tunelu nebylo. :-((

Majitele fotovoltaik maji tunel garantovany tusim ze 10 let. Kdyby se objevil zdroj volne energie, tak bychom museli resit, jak se zbavit te prebytecne energie z fotovoltaik a byl by z toho dalsi tunel. ;-))

Jedine skutecne reseni je 2 012. :-(((

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 22.07.10 19:29  11 1  (142958)

fotovoltaiky

20 let


Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (14) 22.07.10 10:29  cattiness  (140509)

???

To je zajímavé, jak to lze v oboustranné smlouvě dvou i týmu svéprávných bytostí nastražit, že když krevní plazmu nebo elektrický proud odebereme, tak zaplatíme, a když neodebereme, tak zaplatíme ještě více. No - když se chce, všechno jde :-(

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (14)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 22.07.10 11:37  Mono  (134902)

???

Smlouvy na odber fotovoltaicke eletriny jsem nevidel, ale pokud vim, tak ze zakona je povinnost tu elektrinu odebrat. Dokonce se rocne stanovuje cena, za jakou ji musi obchodnik s elektrinou odkoupit, pokud si majitel fotovoltaiky nenajde smluvniho odberatele s lepsi cenou.

Jinak je pravda, ze pokud nakoupenou elektrinu obchodnik neproda (spotrebuje), t.j. v podstate ji 'neodebere', tak muze zaplatit i vice, nez kdyby ji prodal.

V energetice se obchoduje take-or-pay. Kontrahovanou elektrinu v podstate musite odebrat a zaplatit, at uz pro ni mate nebo nemate konecneho odberatele. Pokud pro ni nemate konecneho odberatele mate obchodni odchylku. Pokud mate stesti, tak velsina obchodniku ma opacnou odchylku (nakoupili mene nez v dany okamzik potrebuji) a pak dostanete cast penez zpet, protoze pro vasi prebytecnou energii je uplatneni. Pokud ovsem mate smulu a ostatni take nakoupili vice, nez bylo v realu potreba, pak je treba neco s prebytecnou energii udelat a v extremu muze dojit k situaci, ze misto toho, abyste za prebytecnou energii dostali alespon neco, tak budete muset zaplatit za to, ze vas ji nekdo zbavi. (Treba vypne elektrarnu, coz je pomerne draha zalezitost.)

 Toto jsou ovsem problemy tykajici se obchodniku s elektrinou, ne majitelu fotovoltaik. I kdyz teoreticky se to muze tykat i majitelu fotovoltaik. Ti si mohou vybrat, zda si za svou odchylku ruci sami, pak dostanou o 2000 Kc/MWh vice, nebo neruci. Ti vetsi to vetsinou resi tak, ze si zvoli variantu, ze si ruci sami a pak se dohodnou s obchodnikem s elektrinou, aby rucil za ne. Ten si za to necha neco zaplatit, ale urcite to nebude tech 2000 Kc/MWh.

Ciste pro srovnani, nevim, jake jsou ceny v soucasne dobe, ale elektrina se pred par lety prodavala v rozmezi 600-1400 Kc/MWh. Nekdy na spotovem trhu i za 1 Kc/MWh, kdyz se ji obchodnik potreboval zbavit. Majitel fotovoltaiky za elektrinu dostane 14 000 Kc/MWh. To je vice jak desetinasobek bezne ceny, vice jak patnatcinasobek ceny z jaderne elektrarny, ktera je navic mnohonasobne ekologictejsi nez jakakoliv fotovoltaika.

Dalsim velkym minusem fotovoltaik je nejistota a kolisani vyroby. To prinasi technicke problemy pri rizeni elektrizacni soustavy. Pokud by se nainstalovalo vse na co jsou vydana povoleni, tak si koledujeme o slusny blackout - rozsahly vypadek dodavky elektriny. Krome toho se tim zdrazi provoz elektrizacni soustavy, coz nakonec zaplatime opet my, jako konecni spotrebitele.

To jen nazorne ukazuje, jaka ekologicka, ekonomicka a technicko-energeticka zhovadilost fotovoltaiky jsou.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 22.07.10 08:50  jura  (134134)

Kdo to všechno stejně zaplatí...

Tak to zase projedeme miliard na arbitrážích! A kdo na tom prodělá nejvíc? Opět obyčejný český občan, který uvěřil tupohlavým vládcům! Velké firmy, které mají obrovské elektrárny pumpnou stát tak jako tak - arbitráže zaplatí daňový poplatník a co je horší, ti chudáci, co si soláry pořídili na rodinné domky, navíc zaplatí další daň ze slunce (a ty asi do arbitráží nepůjdou, protože nebudou mít na právníky) - to je ta deklarovaná rovnost příležitostí = spravedlnost ODS+TOP+VV? Zariskovals? Uvěřils vládě? Tak zaplať vyšší daň a poplatky za arbitráž!

Co asi ta chátra čeká, že budou lidi dělat? Když nás učí tak "elegantně" obcházet závazky? Ať už ČSSD obcházela zákonné poplatky ve zdravotnictví - nebo nová klaka závazky státu ze stavebního spoření popř. nově ze solárních elektráren?

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 22.07.10 14:36  dacan.strom  (128679)

Kdo to všechno stejně zaplatí...

Poslanci ODS, TOP, ani VV pro ten sluneční nesmysl nehlasovali (možná pár výjimek), ta zhovadilost je práce poslanců ČSSD, KSČM a Zelených. Bránit se mohou i malí výrobci, nic jim nebrání vytvořit sdružení, které si právníky dovolit může.


Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 22.07.10 08:11  Luboš  (140943)

panely

Slunečné panely je velký podvod prosazovaný choromyslným Bruselem.  Odběratelé energie mají nesmyslně dotovat el. energii ze slunečných panelů, která se bez dotací vůbec nevyplatí.  Tito podnikavci klidně i odebírají el. energii ze sítě a pak ji zase přes jiný el. měr dodávají do sítě jako sluneční proud.  Odebírají za 4 Kč a dodávají za 14 Kč a mají vyděláno. Všechno přece zaplatí obyčejní odběratelé el. energie, tak jak je v tomto pitomém státě zvykem. Někde i nad panely svítí žárovky a sluneční elektrárny dodávají dotovanou energii i v noci.  Všechnu tu hrůzu způsobují nesmyslné dotace !


Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 22.07.10 14:48  dacan.strom  (128679)

panely

Podobné zlepšováky měli i majitelé větrných elektráren (elektromotor poháněl turbínu), pak se na to přišlo, takové elektrárny se odpojily od sítě, majitelé zaplatili tučnou pokutu a celá investice byla v řiti (alespoň v Německu, v začátcích "zelené" energie). Není problém to samé udělat u těch fotovoltaických elektráren, které jsou výkonnější, než je obvyklé. Mít takovou elektrárnu, tak si to ale netroufnu - při popularitě těchto kravin a při úrovni bonzáctví u nás je skoro 100% jistota, že mě někdo práskne a budu riskovat, že se mi investice ani nevrátí.


Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (10) 22.07.10 05:20  ...  (135072)

Jen tak dál...

Tato vláda vymyslí tak trakač o čtyřech kolech. Kalousek zatěžuje plošně obyvatelstvo daněmi, případně tyto přehazuje z jednoho chudáka na druhého.Nic rozumného. z něho zatím nevypadlo... Myslím, že se vám z jedo reforem uleví všem. Mně osobně se však rozkradené biliony ze svého žalostného platu cálovat nechce! To vám říkám hned a otevřeně...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 22.07.10 07:17  cross  (142763)

Jen tak dál...

...k tomu není co dodat Třítečko, naprostý souhlas.... po řádění tohoto kalkulačkového maniaka Calouska zbude jen totálně zlikvidovaný stát...už i Světová banka upozorňuje na nesmyslné výblitky o soukromých penzijních fondech, které Calous prosazuje do penzijního systému. SB upozorňuje na neúměrnou finanční zátěž a nebezpečí, které pro tento systém znamenají soukromé fondy a jejich hospodaření. Je úsměvné když tento ekonomický neumětel kritizuje prezidentku Argentiny za zestátnění penzijních fondů. On bývalý poskok Národní fronty v Lidoveckém triku, právě vylezlý z putyky páté cenové, půjde klidně proti všem vzdělaným a normálně myslícím ekonomům a finančníkům světa,  a bude prosazovat zisky pro své kamarády z penzijních fondů. A to je jen jedna kostička z mozaiky jeho šíleného pohledu na svět kolem nás. Je třeba ho zastavit, než ještě více znemožní tuto naši (?) Banánovou republiku...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 22.07.10 15:00  dacan.strom  (128679)

Jen tak dál...

Kdyby mi stát před bankrotem (Argentina) znárodnil moje vklady v soukromém penzijním fondu s tím, že pak dostanu státní důchod, jako ostatní  =  almužnu, kterou státu MMF na důchody povolí, bez ohledu na to, že jsem tam dal třeba 2x tolik, co státní pojištěnec, tak bych nekritizoval, vyřešil bych to ručně na ulici.


Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 22.07.10 08:46  ..._...  (132207)

Jen tak dál...

Jsi na omylu, není to žádný nevzdělanec, ale velice chytrý "kmotr", který dokázal zblbnout davy a přes tzv. snížení zadluženosti státu umožní klukům od velkej peněz vytunelovat poslední zbytky majetku (zdravotnictví, nemocnice atd.) a  formou zákona pro ně zajistit nové zdroje peněz (soukromé penzijní fondy), cosa nostra a Alcapone by mohli jen tiše závidět :-o))) 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 22.07.10 08:52  jura  (134134)

Jen tak dál...

I tohle vypadá jako solidní tunel - jak jsem psal výše, velké společnosti si zisky ukrást nenechají - a ty jim podle modelu nové vlády zaplatí obyčejní lidé - a "malí soláristi" dokonce 2x...

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 22.07.10 15:14  ..._...  (132207)

Jen tak dál...

To nevypadá, to totiž je. Celé to bylo původně nachystáno jen pro pár vyvolených, než se s tím roztrhl pytel, což na druhou stranu v budoucnu nahraje byznys zase jen vyvoleným a to až stát rozhodne kdo bude likvidovat vyřazené solární panely :-o)))

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit

MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit - zdrojová stránka k tématu diskuze MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit.

Zasílání Denního souhrnu názorů na MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu MF DNES: Sluneční panely zdraží proud, vláda vymýšlí, jak zlevnit.

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  667.00  -1.91% 
 ČEZ  927.50  +2.26% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 138.50  +0.80% 
 GEN DIGITAL  555.00  +0.91% 
 GEVORKYAN  254.00  -0.78% 
 KOFOLA CS  284.00  +2.53% 
 KOMERČNÍ BANKA  796.50  +0.76% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  -1.32% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 960.00  +0.94% 
 PHOTON ENERGY  44.40  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.00  +1.14% 
 PRIMOCO UAV SE  830.00  -1.78% 
 VIG  770.00  -0.65% 
Komodity online
 Ropa 82.45 USD 18:42   
 Zlato 2383.36 USD 18:42   
 Stříbro 29.44 USD 18:42   
 Káva 199.15 USD 18:42   
 Cukr 18.69 USD 18:42   
 Bavlna 75.39 USD 18:42   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.