Jakou udělali naši politici chybu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
spíše nečíst (2) 24.01.10 19:28  Anna  (138315)

Hallooooooo

Kde pak se skrývá náš redaktor? On nemá o čem v dově různých krizí psát? Vyschlo mu péro? Nebo se bojí názorů lidu obecného? Kde je ten človíček?


Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 24.09.09 15:20  CarlLagerfeld  (137319)

Bláboly levice

Bláboly Paroubka, komunistů a dalších levicových exponentů ukazují na jedno - zrůdnost a touha po moci je pro lidi, kteří je volí nade vše. Tak ať se vám daří! Takže milá Anno poučení to je, pokud bude v čele socialistů člověk, jako je Paroubek, nikdy v téhle zemi nebude líp. Naopak.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 02.10.09 10:59  Anna  (134593)

Bláboly levice

Pane Modemacher, nějak vám uniklo, ze o Paroubkovi a levici není v článku zmínka.
Já tu situaci vidím asi tak, ze politici převázně  z pravice (byli v koalici) měli dost "času" upravit volební novelu, kterou po prvním pouzití US odmítl dále tolerovat. Neučinili tak a nechali si jako zadní vrátka, která se skutčeně nakonec hodila. Jak znám, před plánovnými předčasnými volbami neměl Kulový Spodek se svou "pravicí" moc sancí a tak se nasel opět Melčák.
Ta stávající situlace s Loutkovou vládou mi připadá stejně protiústavní. Dočasná apolitická, "nikomu" nezodpovědná, udržovací vláda nemá oprávnění dělat rozhodnutí typu změn daňových pravidel, nebo celých systémů, a tomu uberem a tou neuberem!
Přijde mi to tak, ze politici nchtějí za zádnou cenu udělat nepopulární rozhodnutí ajeste k tomu před nejakými volbami, tak to elegantně prehodili na Loutkovou vládu.
A aby byla naplněna pravidla zakotvená v Ústavě, jak se uplatnuje moc ve státě, měli by přijít rychle nové volby. Pak teprve změny.
Ovšem pokud jsme PRÁVNÍ stát. A Paroubek?, to by ukázaly ty volby, ale to bychom museli dodrzovat pravidla.
Vasem poučení zrovna moc nerozumím. Touhou po moci překypuje snad ten Topol, chce přeci do Brůseru, na rozdíl od Paroubka.
 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 13.10.09 16:44  jarin  (125671)

Bláboly levice

Soudružko Anno, Topol do Brudselu nepůjde, má vystaráno doma a Parda, ten už se třepe na koryto. Jestli vyhraje, potěš nás koště.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 06.10.09 16:20  CarlLagerfeld  (137319)

Bláboly levice

Milé Anče,Bláboly jsou pořád bláboly. :-) Možná jste kovaný ideolog, ale zapomínáte na milionkrát hledanou a v tuzemsku nenaleznou základní vlastnost slušných lidí, totiž když už něco slíbím, tak to dodržím. Stůj, co stůj. Ať už jsou vaše pohledy na mistra Parobka a jeho mocichtivou suitu jakékoli, jedno je fakt. Ten člověk udělá cokoli, aby mohl diktovat, vládnout a ukazovat, že jedině on je ta správná volba. Takže si ty pěkné poučky o tom, co bylo nebo nebylo protiústavní nechte pro jiný sbor. Pokud se Paroubek nenaučí dodržovat dohody, které slíbil, nemá to cenu. Jistě, budete se snažit dokázat, že přece nic nepodepsal, nic nenahrál, tak ať mu to někdo dokáže. Cítíte jistě sama, že je to, podobně jako vaše argumentace, ubohé.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 08.10.09 22:45  Anna  (134593)

Bláboly levice

A jak vidíte předvolební sliby Kulového Spodka? V tuzemsku podvedl docela slušnou část voličů. Ideologicky mně p. Paroubek vůbec neimponuje.
Mně je sympatická přímá demokracie, vlastně se obejít bez politiků, jestli mi pane Lagerfelde rozumíte. (Jinak jen tak mezi řečí, má, doma "váš"parfem. Pochybuji, že se představujete svým jménem, Tak si kladu otázku, proč jste si vzal jméno tak samolibého muže. Sice nabyl velký majetek, ale jinak na něm zas tak nic moc pozoruhodného není, snad jen ta bulvání polpularita.)

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 12.10.09 16:04  CarlLagerfeld  (137319)

Kecy

Milé ďouče,

Jen z toho, že máte přehled o bulvárních rádobysenzacích, se dá mnoho přečíst. Přímá demokracie, je jak sama jistě vidíte při svých zahraničních cestách, přežitek. Položila jste si někdy otázku, proč to těm Němcům, Francouzům, Rakušanům, Švédům, Dánům a dalším tak nějak funguje? Né? Tak to zkuste a budete překvapena k čemu vaše bryskní chápání dojde. Je mi opravdu srdečně jedno, jestli, jenom podle toho, že tu vystupujete jako Anna a já jako Lagerfeld něco usuzujete, ve mě to jen zase utvrzuje pořád to mediální klišé o malosti české povahy. Nikdy nikdo neuzná, že nezávidí, neudělal chybu, nechce, aby byl soused bohatší, a tak dále. Klidně si můžem dát rande a pokecat o tom, proč lidé jako vy neustále hledají utopistická řešení, která nic nikomu nepřínáší, místo toho, aby se snažila fungování systému napravit tak, aby většina populace nebyla ani po dvaceti letech od pádu komunismu naštvaná, že tu nic nefunguje. Přemýšlejte o tom.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 13.10.09 13:31  Anna  (134593)

Kecy

Pane Lagerfelde, Vy jste si jistý, že to těm shora uvedeným státům, resp, občanům těchto států funguje? Já tedy nejsem! Vím, že u nich je stejná nespokojenost s vládnutím demokraticky zvolených zástupců.
Jediný stát s přímou demokracií je Švýcarsko, a to už od roku 1768, to se teeprve rodily Spojené státy americké. A jak je vidno, u způsobu této demokracie zůstaly dodnes.
Bohužel ostatní země, resp. politické systémy těchto zemí historicky postupují a své občany "drží v hrsti" různými proklamacemi o tom, že tento způsob demoracie je moc drhý, a že by občané tento systém nepřijali(neboť jsou líní chodit často k referendům, neboť "tomu" nerozumí, a pod. výkřiky. Jak by to také mohli ti občané umět, když jsou drženi v záměrné nevědomosti a konejšení slovy my to uděláme za vás.
Kdo chce být svobodný a spolurozhovat o věcech veřejných sám bez zástupců(demokraticky zvolených nedemokraticky navržených kandidátech stranickými sekretariáty), musí vzít zodpovědnost za sebe do svých rukou.!
A nepatlat nesmyly. To jsem tedy už dávno vypřemýšlela.
Nevím, co byste my chtěl vysvětlovat. To je můj názor a jestli ho vidíte jako utopistický, pak je to zase váš názor a stím se nedá nic dělat. To je část demokracie. A kdyby se např. o tom mohlo hlasovat v referendu(kterémáme v Ústavě ČR ale nerealizuje se  nás) možná by se uviodělo jak to dopadne.
Tak papa, chlapčku.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 13.10.09 15:47  soudce Nagy  (133006)

Kecy

Madame Anno, doufám, že ne proletářko! :-)

Pan Lagerfeld napsal, že v inkriminovaných zemích "to tak nějak funguje". Vy jste mu oponovala, že jak si může být jistý, "že to funguje". Necítíte, že jste udělala nepřípustný posun tím, že jste vynechala to "tak nějak"?

Mohu-li se vmísit do Vaší diskuse, pak se tedy rozhodně přikláním k názoru, že v inkriminovaných zemích to opravdu víceméně funguje. Rozhodně to tedy funguje lépe, srovnáme-li to s Knedlolandem.

A nemylte se: Švýcarsko není státem s přímou demokracií. Jen je demokracií se zdůrazněnými prvky přímé demokracie, čehož projevem jsou například zmíněná relativně častá referenda. Neříkám, že je to špatně, naopak. Ale chtělo by to o tom Švýcarsku něco vědět.

Obávám se, že časté uplatnění referend by v naší zemičce ovšem nic pozitivního nepřineslo. Světonázorová orientace diváků Novy a konzumentů bulváru je tristní, o čemž se lze přesvědčit mimo jiné při referendech - volbách, kdy to naprostá většina zúčastněných stejně naháže neodčinitelně profláklým bandám růžových a modrých, o rudých zločincích nemluvě. A to ať se děje cokoli. Referenda v Knedlolandu by byly jen kýženým kšeftem pro vlivově a reklamní agentury, jak prodat nějakou demagogii co největšímu počtu nemyslících oveček.

Tím ovšem nemyslím Vás, Vy vypadáte, že jste výjimka, jen to máte trošku zašmodrchané! :-) Hezký den!

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 13.10.09 16:39  Anna  (134593)

Kecy

Pane soudce,
mně "tak nějak" připadá úplně stajně jako u nás v ČR. Nevím zda jsem se terfila do vašeho knedlolandu.
Co myslíte těmi prvky přímé demokracie ve Švýcarsku? Ta referenda? No, tedy ta jsou tam zcela zásadní. Poslanci takovou moc nemají. Občané v nich rozhodují např. zda vstoupí do EU, zda přijmou euro, nebo zda se připojí k Schengenu, další otázky týkající se chodu společnosti, zda se o 0,5 % zvedne DPH ve prospěch invadlidních důchodů a nebo bude muste vláda hledat reservy jinde(to bylo poslední referendum asi před 14 dny a představte si, ze většina (cca55% )rohodla, že naržené řešení ve zvýšení DPH přijímá!) . Jak říkáte, chtělo by to o tom Švýcarsku něco vědět! Mně přijde pane soudce, že jste se tu pasoval do dalšího odpůrce svobodného vyjadřování názorů a odpůrce jakékoliv demokracie.
Patříte také k lidem, co si myslí, že obyčení lidé nemají mozek a že nevědí, co je pro ně dobré. A odvoláváte se na "blbé" televizní programy. Zapomínáte na mlčící většinu, A zapomínáte, že tu máme veřejnoprávní 2 media. Ta mají povinnosti informovat o věcech veřejných, místo toho vysílají nevýznamné pořady a Rada pro rozhlas a telvizi nedělá zhola nic. Poslanci nedělají zhola nic, aby trvali na povinnosti informovat veřejnost. Tak tady je například velká rezerva, aby voliči měli šanci se dozvědět víc! A jsme u toho, že určitý okruh lidí(snad i vy a váš spoluoponent) mají strach. Jedni z toho, že přijdou o obrovské výsady, moc a tunely. něktří, že by museli opravdu začít něco dělat, něktří jen tak z pricipu vlez...ek.
Při výčtu těch banditů jste zapoměl na černé a zelené. Samá ideologie, lobbysticky zastoupená v parlamentu. Já nechci, prosím, aby  mé zájmy zastupoveal nějký profláknutý bandita nebo přeběhlík, a já  jsem měla možnost možná jednou za 4 roky(kdo ví jak to u nás dopadne, zda nezvítězí diktarurní demokratismus a volby už nebudou a vládnout nám bude nějaká fischeroloutková vláda, když je vlastně tak dobrá)
Že by na referendech vydělávaly jen reklamní agentrury. No právě přesně o tom je přímá demokracie.
Pane soudče, v čem myslíte, že to mám "tošku"(abyste mně nevzal za slovo)zašmodrchané? Ráda se od vás poučí, bude-li to skutečně poučné.
Ne, proletářka nejsem,
I vám hezký podvečer.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 13.10.09 19:07  soudce Nagy  (133006)

Kecy

Milá Aničko!

Vy jste teda ďouče od rány! :-)

Víte, já si dovolím předpokládat, že je Vám naprosto zřejmý zcela rozdílný smysl výpovědí, že něco "tak nějak funguje" nebo že něco "funguje". Že jó? Že to víte?! Jsem si tím téměř jist. :-)) Akorát se Vám v rámci svobodné diskuse nechce přiznat, že si občas trošku zafaulujete! Neděláte náhodou do politiky? :-))

Kromě referend jsou tam ovšem další prvky přímé demokracie, například vyšší stupeň autonomie kantonálních vlád nebo v některých kantonech veřejná shromáždění občanů, jimž jsou místní politici povinni se na přímo zpovídat.

Odkudpak jste vyhrabala, že patřím k lidem, co si myslí, že obyčejní lidé nemají mozek? Už chápete, proč si myslím, že to máte trošku zašmodrchaný? :-))

A kromě toho, že hoříte touhou mojí maličkost rozcupovat, čím jsem si zasloužil tu nálepku "odpůrce svobodného vyjadřování názorů a odpůrce jakékoli demokracie"? To je snad horší, než tfuj, Ty hnusná obludo! :-))  

Ani při velmi bedlivém přezkumu nenacházím v předchozím jakýkoli fundament pro Vaše zaškatulkování. Ovšem s tou demokracií, víte, mimoděk jste kapku trefila na hlavičku. Při pozorování bídy demokracie si snívám o osvícené diktatuře...Jenže, tady je háček schován ve výkladu slova "osvícený" a v tom, že moc korumpuje i osvícené. A pak, to bych toho diktátora musel dělat sám, a to, při existenci takovejch různejch přidrzlejch Aniček, přece po mně nemůže nikdo spravedlivě chtít! No ne?! :-)) Jojo, jde z Vás strach! -))

Naštěstí (či na smůlu ?), počet takových planoucích pochodní, jako jste Vy, je tak zanedbatelný vzhledem k ignoranci legendární mlčící většiny, že ten nepoměr skoro všechny zvrhlé pochodně spolehlivě udusí. Je pravda, že párkrát v dějinách to nedostatečně ohlídali, a to se pak děly věci... Ale dneska? Vaše slavná mlčící většina si pomlaskává na jitrničce a těší se na svůj večerní oblíbený seriál. Na Vámi požadované informace se s gustem vykálí... Sorry. Neodstranitelný průšvih demokracie spočívá v tom, že ta mlčící většina, na niž se odvoláváte, bude vždycky mlčící.

Na černé a zelené jsem nezapomněl. Obou je tak málo, že se mi do výčtu preferovaných banditů nevešli. A kromě toho - docela pečlivě jsem sledoval ty parlamentní debaty - zelené bych z množiny banditů vyňal, třebaže nejsem jejich voličem.

Tak hezký teď už večer!

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 14.10.09 15:13  Anna  (134593)

Kecy

Pro vás oba, kteří se nejprve snažíte poučovat demagogickými argumenty o Bleku, tv serialech, jitrnicích a podobnými jednosuše  chabými myšlenkami.
Jak probíhá referendum ve Švýcarsku.Standartně 4x ročně a v každém bývají obvykle 3 témata. Každý volič obdrží v přeedstihu do pošt.schránky obálku s hlasovacím lístkem, s popisem oněch třech kladených otázek a vysvětlením proč ano a proč ne a dále nadepsanou odesílací obálu. V klidu domova si vše přečte, a v klidu na sebe nachá působit různé názory (asi i reklamních agenrut) pohovoří s kolegy, a zase v klidu se rzhodne, zaškrtne svou 1 nebo své 2, nebo 3 odpovědi. Vloží do obálky, nefrankuje- pošta je placena z jeho daní, a vhodí do nebližší poštovní schránky  nebo se staví na poště, chce-li. Výsledky jsou vyhlášeny následující den po termínu referenda. Výsledek respektuje i druhá strana. Ten výsledek nezmění poté žádná koalice, žádný Mečák přeběhlík. Ty zelené i černé tam do výčtu klidně můžete dát, oni ovlivňovali velmi a kšeftovali velmi, zelení s darovanými povolenkami pro ČEZ a černí s církevními restitucem, zdrav. poplatky, je si vzpomeňte.  Proto si myslím, že mlčící většina bude míti konečně vědomí, že může něco změnit, proto se také zapojí. Zatím tu šanci něco změnit nemá a tak na to tzv."kašle". Dobře ví, že poslanci jsou zodpovědni jen a jen svému svědomí a nikomu jinému. A kdyby ta většina věděla, že máme přebujelý zastupitelský systém(ČR 10mil. obyvatel 281 zastupitelů, SRN 80 mil. obyvatel cca 700 zastupitelů,) a dala si do poměru uvedený příklad, který je obdobný i v Holandsku, Belgii a pod., tak by se určitě zdravě naštvala a referend by se zúčatňovala, se svým  mozky by určitě došla k závěru, že by  mohli míti lepší životní standart, než platit tu hordu banditů v BŘICHOVALNĚ.
Švýcaři mají i poslance, ti však nemají tak rozsáhlou činnost a zasedají jen několikrát do roka, nejsou placeni z daní, ale plat jim za účast na jednání refunduje zaměstnavatel,  nebo zasedají ze "své". Hrazeny z daní jsou jim přímo jen skutčně prokázané cestovní náhrady. Poslanci se zabývají především zahr. politikou, dopravními předpisy. způsobem výběru daní(nikoliv výší). Daně, soc a zdrv. pojiětění platí každý občan sám za sebe vždy za dva roky, žádný zaměstnavatel nikomu nic nestrhává a neodvádí. ( u nás by to vedlo k sebevraždám a nekonečným os. bankrotům, protože za nás pořád někdo něco dělá, rozhoduje, zařizuje a nepřizná osobní odpovědnost.)
Jestli se vám zdá, že to je jen tak nějak přímá demokracie, tak budiž.
Možná jste ovlivněni zprávou odvysílanou ČR1 Radiožurnálem, kdy před 2.volebním obdobím JWB jun. v USA , zpravodaj onoho media hovořil o jediné nejvyspělejší přímé demokracii na světě, že občané volí přímo prezidenta. Bohužel se Radiožurnál za tuto mystifikaci nikdy neomluvil, neuvedl na pravou míru, někteří posluchači jim i snad uvěřili a něktří si myslí, že mají právo na omyl, ale všichni si tak nějak  myslí, ti co nečtou Blesk, že Radiožurnál je hloupý a postupně dosahuje úrovně Blesku a telenovel.
Protože se od vás nedozvím žádné nové myšlenky hodné debaty, krom poučování o zamyšlení a rozšmodrchávání, tak vám přeji váš názor, respektuji ho a tak nějak vám doporučuji rovněž se zamyslet a sem tam něco rozšmodrchat. Připomínáte mi ty dva z filmu Marečku podejte mi pero.
Tak pa, pánové, snad jindy u jiného tématu, nebo až budete mít co říct' k PD tématu.
PS: A na kafe s cizíma chlapama nechodí. Obzvlášť s těmi co se mně snaží zesměšňovat.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 14.10.09 15:42  soudce Nagy  (133006)

Kecy

:-)) A na dvě deci chodí? lubluka@seznam.cz
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 24.09.09 14:09  Anna  (134593)

Yes

budeme si to pamatovat, ale není a nebude nám to co platné.........
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Jakou udělali naši politici chybu, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Jakou udělali naši politici chybu

Jakou udělali naši politici chybu - zdrojová stránka k tématu diskuze Jakou udělali naši politici chybu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Jakou udělali naši politici chybu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Jakou udělali naši politici chybu.

 Burza Prime 12:57 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  667.00  -1.91% 
 ČEZ  919.50  +1.38% 
 ERSTE  1 137.00  +0.66% 
 GEN(NORTON)  541.00  -1.64% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  796.50  +0.76% 
 KOFOLA  280.00  +1.08% 
 MONETA  96.80  -1.43% 
 PHOTON  45.00  +1.81% 
 PILULKA  178.00  +1.14% 
 PM  15 000.00  +1.21% 
 PRIMOCO   845.00  0.00% 
 VIG  779.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 82.47 USD 12:34   
 Zlato 2370.39 USD 12:34   
 Stříbro 28.89 USD 12:34   
 Káva 198.61 USD 12:34   
 Cukr 18.77 USD 12:34   
 Bavlna 74.58 USD 12:34   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.