Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 17 (17)
 
přečíst (2) 28.11.08 12:19  Sekáč nepřihlášený  (127992)

Slibem nezarmoutíš...

Že jo, žvanile... :-)
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 28.11.08 12:29  tut0vka Jméno 'tut0vka' používá stále stejný uživatel  (108113)

Slibem nezarmoutíš...

jojo to me rikal uz v 90 letech muj kolega v podnikání,když sem řek,nebudem mít tolik na zaplacení zboží :p) a fungovalo to p)
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 28.11.08 12:29  tut0vka Jméno 'tut0vka' používá stále stejný uživatel  (108113)

Slibem nezarmoutíš...

pak hold museli počkat když už bylo zboží na krámě dovezené :p)
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 16.10.08 18:42  Luboš2  (111701)

stále slibují a nekonají

Smutné je , že ČNB stále jen slibuje Euro a nic nekoná. To Slováci nejsou tak pomalí. Euro zlehčí podnikání mnoha lidem a podnikatelům z Eurozóny v ČR. Dále zmizí poplatky z tisíce směnáren a bank za směnu peněz. Jedná se o obrovskou částku cca 10 miliard Kč za rok, která zůstane v kapsách lidí a podnikatelů, kteří musí vyměňovat peníze. 
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 10.11.08 16:17  her štrůdI  (129307)

stále slibují a nekonají

Pohodlnější je i:

- jedna měna, jeden vůdce, jedna říše !!

- spálit vlastní vlajku, zbytečně by zabírala ve skříni místo.

- jedno fotbalové mužstvo a jednu ligu, zbytečně by to zatěžovalo fanoušky.

- pověsit důchodce, zbytečně by zatěžovali státní pokladnu.

- zrušit symboly státnosti, zbytečně by provokovaly sousedy.

atd... atd... atd...

Pokud nemá někdo na zaměstnání jedné průměrné účetní, která levou zadní spočítá ceny z eur na Kč a opačně, tak není podnikatel, ale blbec. Co mají říkat exportéři v dolarových destinacích? To se má zrušit i dolar?

Euronadčenci mi připadají jako mládežníci v bílých košilkách a kraťasami s kšandama. Tehdá to byli tzv. "noví občané" třetí říše.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 16.10.08 14:50  Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (121105)

Euru rozhodně NE

Vliv zavedení eura na hospodářství "malé" zeměje tak komplexní a z části i nepředvidatelný, že pokusy o předpověď dopadů na hospodářství je nutně vždycky jen účelové. Tzn. autor z nějakého důvodu přijetí euravítá, nebo zamítá.

Postoj k euru jezjednodušeně řečeno sociální. Ti kdo podnikají a mají většinu prostředkůuloženu již v eurech, nebo nějakých aktivech, přijetíeura vítají. Ti, kdo vydělávají jen průměrné zaměstnanecké platy a mají jistéúspory jen v CZK nepochybně na přechod na Euro doplatí.

Pro zřízení eura bylodůvodů několik, z nichž publikované státními autoritami jsou obvykle typozitivní (snad) pro masu občanů. Nakolik jsou však výhody eura pro životběžného občana zanedbatelné je vidět z u nás občas používaného argumentu, jakje to žůžo jet na dovolenou do zahraničí bez nutnosti vyměnit peníze. Opravdunevím, jaký životní přínos v tom pan Novák získá.

Na druhé straně jevšak možné pohlížet na zavedení eura (a to plošně včetně Německa a Francie)jako na jistý způsob měny. Po slově "měna" každý obvykle zavětří,jakou kulišárnu stát na své ovečky ušil. A že ji evropsko-unijní tvůrci ušilidost dobře je znát i z toho, že se přechod na euro opravdu běžně s pojmem"měna" nespojuje. Lze si však dát dohromady 2+2, v tomto případěreálný pokles kupní síly populace Německa a Francie ( a to ještě dalece předenergetickou a potravinovou krizí, která začala v polovině r. 2007) a opakovanáoficiální prohlášení, že si populace v těchto zemích žije nad poměry, tzn žeproduktivita (reálná, ne ta papírová) neunese průměrné mzdy a průměrné důchodyseniorů. I výše úspor populace byla příliš velká. Opravdu velký nárůstblahobytu v západoevropských zemích. Proč k tomu došlo je však jiná otázka, vesvé podstatě dosti ideologická, ale mimo rámec námětu o Euru.

Obecné tvrzení zastánců přijetí,že nikde ceny po zavedení eura nestouply není pravdivé. Ceny stouply ve všechzemích a to tak, že čím více bylo horspodářství a lokální měna pod úrovní osyEU Německo-Francie, tím více ceny během několika měsíců po zavedení stouply.Nešlo jen o výkyv, ale o trvalý nárůst. V té první vlně několika měsíců pozavedení nestoupnou na spotřebitelské úrovni jen zvlášť hlídané ceny, jako jsouzákladní potraviny, benzín, a ceny které jsou plně nebo částečně regulované,jako např. energie atd. Nicméně efektem "průsaku" této dalo by seříci eurové inflace následně do cca. 2 let stoupnou (pomocí rozličnýchmechanizmů) i ostatní zbývající ceny.


Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 10.11.08 14:53  chio  (129532)

Euru rozhodně NE

Ceny prý vzrostou. Ptám se: a teď nerostou? A o euru není ani slychu. Ale když rostou ceny, tak za to může euro. Hezká demagogie.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 10.11.08 15:05  her štrůdI  (129307)

Euru rozhodně NE

Ceny nejsou to hlavní, i když až je uvidíš za pultem, zbledneš na smrt. Vezmi jiný příklad a velmi predikovatelný - budeš mít naspořeno 2.600.000,-  řekněme celoživotní rodinné úspory. Po zavedení EUR ti naskočí na účtu 100.000 euro.  Pořád ti to nezapaluje????  Dostaneš se jedním šmahem na úroveň rakouského důchodce, nebo francouzského pouličního klauna !!! Srovnej následující život, který je také predikovatelný - tvůj plat a plat německé uklizečky !!!  To ti připadne jako normální? A další srovnávání životní úrovně bude následovat. Vypatlané socialistické hovádko ze štutgardské automobilky bude mít pořád vyšší plat než ty za práci doma. Tebe to zřejmě urážet nebude. A to si piš, že v Šengenském prostoru se ceny nemovitostí a zboží srovnají velmi rychle, páč pohyb není už dnes omezen. Takže si pak běž na aukci koupit pozemek na stavbu domku a další chudej pitomec z Bavorska tě přeplatí levou zadní. Tvoje životní úroveň jistě stoupne, že?:-))))

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 27.11.08 14:50  chio  (129532)

Euru rozhodně NE

Povězte mi, jaký je rozdíl v tom, když mám 2,6 mil. Kč nebo 100 000 EUR? To jako budu mít 26x míň? Toto vám nezežere ani páťák na ZŠ. Takových rádoby "odborníků" je hafo i na Slovensku. Vidím, že v ČR všichni nadávají na Unii, Euro a všechno obdobné, ale na dotace každý nastrčí ruku.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 27.11.08 15:11  ZiIvar*  (130024)

Euru rozhodně NE

Jednoduše. Asi si nevydíte na špičku nosu, což je u eurofanatiků příznačné. Huráaktivisté si totiž neuvědomují, že až budete mít na učtě 26y méně, tak cena rohlíku nezůstane dlouho odlišná od ceny v sousedních státech eurozóny. Při otevřených hranicích a volném pohybu pracovních míst se ceny produktů dříve či později srovnají. Pak vám ten rolík bude stát 2 eura, v přepočtu k naspořeným korunám 50,- !! Myslíte si, že jsou němci nebo rakušáci tak blbí, že své produkty kvůli nám slevní? A kdyby slevnili, tak pořád na tom budou o to lépe a my teoreticky stejmě. Ceny a mzdy v EU v eurec prostě naše uspory převálcují. Krom toho moc lidí nemá naspořené miliony, ale možná 26.000,- nebo 260.000,- tedy jim zůstane reálných 1.000 resp. 10.000 eur, což je poloviční důcod rakušáka... a vy jste na jeho půlku důchodu šetřili jak pako z korunových mezd. Na to bacha. Opakuju, Shengen a volný pohyb dostane tyto uspory do urovně tringeltu. Nemluvím o lidec, kteří už v eurech kupují a vydělávají. Mluvím o té většině obyvatel, kteří nejsou po 60 letech nějak extra zvlášť adaptabilní.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 28.11.08 11:33  chio  (129532)

Euru rozhodně NE

Necháme se překvapit, jak to dopadne na Slovensku.A hlavně, v Německu nestojí rohlík 2 Eura, tak nekecejte o státu, kde jste nikdy nebyl.A ano, mluvím o lidech, kteřý pracujou, v tomto státě je však větší starost o ty, co nepracujou (nemyslím důchodce).
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 28.11.08 11:40  ZiIvar*  (130024)

Euru rozhodně NE

Rohlík jsem bral pouze jako příklad, to snad chápe i malé dítě. Berte tedy ceny všech produktů, třeba ze spotřebitelského koše, měnovou paritu, mzdy atd... Už jen mzdy a výdaje za služby v jedné zemi jsou diametrálně odlišné od našich podmínek. Myslete dopředu - zůstanou tyto poměry zachovány? To by byl osmý div světa. Jo, něco jiného by bylo, kdyby vzrostly současně s přechodem na euro také mzdy a důchody a hlavně v eurech !!! Další diskuze je zbytečná, budete vidět sám, do jaké míry je to reálné.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 28.11.08 11:45  chio  (129532)

Euru rozhodně NE

Já jsem reagoval spíše na to, že někteří tu tvrdí, že (přeháním) ceny vyrostou 26-krát a platy vůbec, což je do nebe volajíci kravina. Kromě toho trh funguje na principu nabídky a poptávky, co značí, že pokud někdo hodně zdraží, jeho zboží se nebude prodávat (kromě výjimek). A tehdy by měla zasáhnout konkurence.Ovšem vůbec netvdím, že se nebude zdražovat. Tlak na inflaci tu bude a je i teď, tlumí ho posilující koruna.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 10.11.08 15:55  točumím  (129536)

Euru rozhodně NE

...zatím co dnes Tě nikdo levou zadní nepřeplácí,že?:-)
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 10.11.08 16:05  her štrůdI  (129307)

Euru rozhodně NE

O tom jsem nepsal, jasně že přeplácí. Psal jsem o tom, že bude přeplácet ještě víc !!
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 16.10.08 18:34  Luboš2  (111701)

Euru rozhodně NE

Ullspergere, když píšeš takový román, tak aspoň nespojuj stále 2 rozličná slova dohromady. Tolik chyb jsem dlouho neviděl. Tvůj román je značně pomatený, zřejmě kvůli vyššímu věku pisatele.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 06.11.08 17:56  Ullsperger  jiri.ullspergerzavinacseznam.cz  (121105)

Euru rozhodně NE

Lubošidva, předpokládám že toto slovní spojení dohromady patří. Pravidelně chybějící mezery do textu jsem nespáchal já při psaní, ale vznikly zřejmě při vložení textu do editačního okna...Jinak Euru a Evropské Unii rozhodně NE NE NE.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy

Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy - zdrojová stránka k tématu diskuze Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Euro jsme slíbili zavést, otázka je jen kdy.

 Burza Prime 16:25 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  684.00  0.00% 
 ČEZ  902.50  -1.15% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 134.50  +0.31% 
 GEN DIGITAL  530.00  +10.88% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KOFOLA CS  275.00  +0.73% 
 KOMERČNÍ BANKA  796.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  97.20  -0.72% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 840.00  +0.82% 
 PHOTON ENERGY  43.85  +1.04% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  +1.12% 
 PRIMOCO UAV SE  855.00  -0.58% 
 VIG  755.00  +1.21% 
Komodity online
 Ropa 82.89 USD 10.05   
 Zlato 2363.95 USD 10.05   
 Stříbro 28.19 USD 10.05   
 Káva 200.65 USD 10.05   
 Cukr 19.28 USD 10.05   
 Bavlna 77.39 USD 10.05   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.