Asociace komunitní energetiky ČR a společnost FIPALEX se spojily, aby posílily rozvoj komunitní energetiky

Asociace komunitní energetiky ČR a společnost FIPALEX, s.r.o., podepsaly memorandum o spolupráci, které otevírá nové možnosti rozvoje komunitní energetiky v České republice a přináší výhody pro podniky i domácnosti.

S narůstajícím zájmem o uhlíkovou neutralitu a obnovitelné zdroje energie se objevuje stále více dotačních programů, což může být pro někoho matoucí. Spolupráce mezi Asociací komunitní energetiky (AKE) ČR a společností FIPALEX, s.r.o., představuje reálný přínos pro rozvoj komunitní energetiky v České republice. FIPALEX má za sebou více než 15 let zkušeností ve vyhledávání a správě projektů financovaných z evropských i národních programů.

„Spolupráce s firmou FIPALEX představuje skvělou příležitost pro naše partnery a klienty. Umožní nám efektivněji využívat dostupné dotační příležitosti a poskytovat našim členům kvalitní podporu v oblasti komunitní energetiky. FIPALEX má bohaté zkušenosti v oblasti dotačního poradenství, což nás vede k přesvědčení, že toto partnerství bude přínosné pro rozvoj komunitní energetiky pro firmy i domácnosti v České republice,“ říká Patrícia Čekanová, prezidentka Asociace komunitní energetiky ČR.

Společnost FIPALEX, s.r.o., je uznávaným odborníkem na poli dotačního poradenství a věnuje se také energetickým úsporám, ochraně životního prostředí a digitální transformaci. Klientům poskytuje komplexní podporu v oblasti dotací, včetně analýzy dostupných dotačních možností, přípravy žádostí, studií proveditelnosti a projektové administrace. Pečuje rovněž o výběr vhodných dodavatelů s důrazem na dodržování pravidel dotačních programů a platné legislativy.

Svůj důraz na individuální přístup FIPALEX dokládá portfoliem spokojených klientů z různých odvětví, od IT a strojírenství přes stavebnictví až po farmacii. Firma má bohaté zkušenosti s poradenstvím pro mezinárodní korporace, velké i malé firmy a jednotlivce.

„FIPALEX, s.r.o., je připravena posílit vizi Asociace komunitní energetiky ČR a společně s ní tvořit udržitelnou energetickou budoucnost. Spolupráce přinese řešení rozvoje komunitní energetiky, kombinující poradenství v této oblasti komunitní energetiky s odborností v oblasti dotačních příležitostí. Spojení AKE ČR a FIPALEX je dynamickou kombinací, která podpoří komunitní energetiku v ČR efektivním využíváním dotačních příležitostí,“ říká o spojení Patrik Filusz, jednatel společnosti FIPALEX, s.r.o.


Asociace komunitní energetiky ČR

Asociace komunitní energetiky v České republice (AKE ČR) je společenství, které sdružuje příznivce decentralizace energetiky a podporuje výrobu čisté energie z obnovitelných zdrojů. AKE ČR mimo jiné spojuje energetické společnosti a vytváří energetické komunity po celé zemi. Jejím hlavním cílem je zvyšovat povědomí o možnostech využití komunitní energetiky a čisté energie z ekologických zdrojů.

Více informaci na: www.akecr.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy