Krásný domov: jak se zařídit na podzimní sezónu s tipy a nářadím PARKSIDE

Redakce, 12.9.2023

Blíží se čas pohodlí, a proto vyhledáváme příležitosti a způsoby, jak se cítit doma co nejlépe. To je skvělá příležitost popustit uzdu fantazii a přeměnit svůj obývací prostor na útulnou oázu klidu. Ukážeme vám, jak si za pomoci praktického nářadí PARKSIDE vytvoříte jedinečné vybavení, jako je vkusný taburet nebo stylová polička.

S PARKSIDE TO ZVLÁDNETE

V nadcházejícím ročním období nás klesající teploty vybízejí k tomu, abychom trávili více času za zavřenými dveřmi a vytvořili si doma pohodlí. Nyní je ten správný čas vzít věci do vlastních rukou a vyjádřit svůj osobní styl pomocí jednoduchých kutilských projektů. Existuje nespočet způsobů, jak vylepšit vlastní obytný prostor a zútulnit ho – a místo zbavování se starých předmětů lze někdy nemilované věci bez větší námahy proměnit ve všestranně využitelné oblíbené vybavení.

S trochou zručnosti a s následujícími tipy a praktickými pomůckami od PARKSIDE můžete během chvilky vytvořit jedinečný vzhled. Stačí se vybavit výkonnými nástroji a odpovídajícím příslušenstvím, stejně jako spoustou motivace; kreativitě už se následně meze nekladou. Pusťte se do toho!

Kolem dokola: taburet vyrobený z pneumatiky

I vyřazené letní pneumatiky najdou nové využití – třeba při přeměně na minimalistický taburet. Pro základní rám klasické kruhové konstrukce stačí vyříznout z odpadového dřeva dva stejné kruhy pomocí přímočaré pily PARKSIDE a pevně je přišroubovat k horní a spodní části pneumatiky. Pak budete potřebovat asi 90 metrů sisalového provazu. Ať už v klasickém béžovém provedení, nebo v barevné variantě se vzorem, stačí lano nalepit do kruhu kolem celé obruče, po všech stranách. K tomu je ideální univerzální akumulátorová tavná lepicí pistole PARKSIDE, která se zahřeje do minuty, takže můžete bez zdržování hned pokračovat. Nejvhodnější je začít s lepením na středu horní dřevěné desky. V závislosti na výsledném použití, například jako odkládací stolek nebo podnožka, dodá taburetu další půvab sada nábytkových nožiček.

Pokud se nechcete rozloučit se svým oblíbeným křeslem, můžete si ho bez větší námahy přečalounit sami. Lehká a kompaktní elektrická sponkovačka PARKSIDE s pohodlným ovládáním jednou rukou a protiskluzovou měkkou rukojetí je ideálním společníkem pro přečalounění sedacího nábytku do nové podoby.

Nástroje pro všechny

I větší renovační projekty lze úspěšně realizovat svépomocí. Zejména amatérští kutilové by se neměli bát těžké techniky. A neplatí ani, že pro profesionální výsledek musí být správné speciální nářadí vždy drahé. S plynule nastavitelnou pokosovou pilou od společnosti PARKSIDE lze snadno řezat dřevěné i plastové díly na míru. Integrovaný laser zajišťuje zvýšenou přesnost řezání a obzvláště bezpečný úspěch. Desky lze nařezat na správnou délku během chvilky a vytvořit jednotlivé nástěnné police.

Nejdůležitější prvky pro ukládání na stěnu

Chcete-li vytvořit nástěnnou polici z vyřazených dřevěných prken a kožených řemínků, stačí prkna oříznout na požadovanou velikost a vyvrtat několik otvorů pro připevnění řemínků. Poté pomocí akumulátorové vrtačky PARKSIDE a šroubováku s několika šrouby a hmoždinkami připevněte kožené řemínky ke zdi tak, aby sloužily jako držáky dřevěných prken. Následně jednoduše vložte nařezaná dřevěná prkna do kožených popruhů a moderní nástěnná police s nádechem industriálního stylu je připravena k zavěšení!

S poličkou PARKSIDE můžete začít chladnější období v pohodlí s neotřele vyzdobenými stěnami. Nově vzniklý prostor bude už jen čekat na další nápady nebo předměty, kterými si zpříjemníte svůj příbytek a které vám budou přinášet hezké vzpomínky.

Videonávod:



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky