Trendy inovativního sezení: Soft seating, taburety a integrované odhlučňování sezení

RIM CZ, 13.2.2023

Česká firma RIM CZ působí na trhu už 31 let a je známá jako výrobce kancelářských židlí, které jsou navrhovány osobnostmi českého i světového designu. Před několika lety společnost přenesla své nábytkářské zkušenosti do oblasti soft seatingu neboli měkkého sezení. Výsledkem jsou křesla, taburety a sedačky, které splňují vysoké nároky na styl, ergonomii a integrované odhlučňování. Pojďme se seznámit s momentálními trendy inovativního sezení s firmou, která ví, jak na to!

 

S dobou se mění i způsob pracovního prostředí

Soft seating, tedy měkké sezení, je fenomén, který pohnul světovými firmami před několika lety. Jako první své kanceláře začali pohodlně vybavovat giganti v Sillicon Valley, trend soft seatingu už ale pronikl i do Čech. Kanceláře jsou stále častěji zařizovány lounge zónami, herními a relaxačními kouty a designovými zasedačkami vhodnými pro pohodlné diskuze. Příjemnější prostředí přeci jen znamená lepší výkony. „Elegantní, pohodlné a především ergonomické. Přesně takové by měly být prvky soft seatingu do kanceláří, recepcí nebo reprezentačních místností. Celým principem měkkého sezení je totiž vytváření pohodlí pro kreativní práci. Díky tomu vzniká prostor pro hravost, organické tvary a pro spolupráci se světovými designéry,“ říká Michal Hotmar z otrokovické firmy RIM CZ.

 

Inovace sezení v duchu integrovaného odhlučnění

Už několik let prochází moderní kanceláře zásadní obměnou. Od individuálních pracovišť, přes open space se dostáváme k opětovnému dělení prostoru a vytváření tzv. private zones. Díky tomu můžeme v již vybudovaných open spacech vidět masivní instalace akustických budek, či privátních sedacích systémů. Posledním trendem je vytvořit za pomocí minima produktů maximum možných situací v kanceláři. Produkty, včetně velkých akustických sedaček, taburetů a stolů, se objevují na kolečkách, aby s nimi bylo snadné manipulovat a vytvářet tak rozličné prostory (coffee meeting, prezentace, co-working, …). Varianta snadno přemístitelných agilních prvků začíná být velice oblíbená a výrobci na tento trend zrychleně reagují.

 

Kolekce Agility vytváří ideální podmínky

Klasické kanceláře mizí a trend „měkkého sezení“ neustále roste. Kavárny a obýváky se stávají dočasnými kancelářemi a kanceláře se mohou stát provizorní kavárnou či obývákem. Při přípravě kolekce Agility společnost RIM CZ úzce spolupracovala s designérem Kaiem Staniou. Jaký je jeho pohled na tento trend? „Agility kolekce je založena na myšlence rychlé změny kanceláře podle aktuální potřeby – od místa vhodného pro soustředění až po místo vhodné ke komunikaci a spolupráci. Cílem je vytvořit lidem ideální podmínky pro jejich momentální činnost.“ Prostředí má na náš výkon, kreativitu i celkovou pohodu velký vliv. Je proto důležité zvolit správné pracovní prostředí pro různé aktivity a potřeby kolektivu. Rozvržení kanceláře totiž do velké míry ovlivňuje nastavení a chování pracovníků, jejich vzájemnou komunikaci a interakci. Kolekce Agility nabízí produkty, díky kterým je možné i během jednoho dne prostředí lehce a rychle přizpůsobit k práci, relaxaci nebo setkávání. Dejte si v 9 hodin kávu s kolegy, na 11 hodin svolejte workshop a odpoledne jeho výsledky prezentujte. To vše v jedné místnosti se stejným nábytkem, ale pokaždé v jiném rozložení, vhodném pro danou situaci.

RIM CZ

Společnost RIM CZ a.s. vznikla v roce 1991 v Otrokovicích nedaleko Zlína. Zabývá se výrobou kancelářských židlí a nábytku, který podléhá přísným nárokům na ergonomii sezení. Slogan „Pro zdravé sezení“ je podložen intenzivním výzkumem ergonomie a firma se tak snaží kultivovat a ozdravovat kancelářské prostředí firem.

Na vývoji produktů spolupracují s českými i zahraničními designéry, jsou držitelem ocenění Red Dot, German Design Award a Good Design za produktový design.

Více informaci na: www.rim.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry