Od klasiky nerezu po luxus kompozitních materiálu v německé kvalitě značky Franke

REKLAMA       Inzerce, 30.12.2019

Kuchyně má dva středobody – dřez a sporák – které jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Ale na rozdíl od většiny ostatního kuchyňského vybavení dřez používáme opravdu každý den. Měli bychom proto výběru věnovat dostatečnou pozornost, abychom zvolili s rozmyslem. Správnou volbou docílíme luxusního dojmu a v zajímavé kombinaci s neobvyklou vodní baterií se může kuchyňský dřez Franke stát i stylově určujícím prvkem kuchyně.

Německý výrobce Franke na trhu působí více než sto let a je předním světovým výrobcem. Jsou pro něj charakteristické jednoduché linie a stylový vzhled. Věnuje se výrobě jak klasických nerezových dřezů, tak dřezů z moderních kompozitních materiálů (granitové a tectonitové dřezy), v široké variabilitě typů, tvarů, barev, velikostí, ale i s různými technickými parametry.

Volba materiálu

  • nerezový dřez
      oblíbená klasika mnoha domácností, s velkým výběrem tvarů a velikostí a snadnou montáží. Cenově přístupná volba, přitom s dlouhou životností, poměrně vysokou odolností a snadnou údržbou. Možnost volby lesklého nebo matného vzhledu.
  • granitový dřez
      u tohoto materiálu je oceňován stylový vzhled, dlouhá životnost a barevná stálost. Je rovněž odolný proti poškození a prudkým změnám teplot. Volit lze ze škály barevných možností.
  • tectonitový dřez
      moderní materiál SMC má nadstandardně dlouhou životnost a odolává nárazům, poškození, krátkodobě i extrémně vysoké teplotě, přitom je plně recyklovatelný. Speciální povrch dřezu obsahuje skelná vlákna, která zajišťují vysokou odolnost a pevnost. Dřez je hladký, příjemný na dotek, snadno se čistí, je odolný vůči nečistotám, chemikáliím a kyselinám obsažených v potravinách a v běžných čisticích prostředcích.

 

Napřed se ale při výběru vhodného dřezu zaměřte především na funkčnost, aby se vám v kuchyni dobře pracovalo. Důležité je neopominout ergonomická hlediska, protože vhodné umístění, velikost a typ dřezu jsou pro plánování mycí zóny a komfort práce v kuchyni rozhodující.

A teprve následně se zaměřte na volbu barvy a materiálu tak, aby vyhovovaly i vašim estetickým nárokům.

 

 

 

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně